PUBG Europe League on Playerunknown’s Battlegroundsin korkeimman asteen sarjataso, ja sarjan viimeinen vaihe alkaa huomenna. Mukana on 16 Euroopan kovinta joukkuetta, ja näissä joukkueissa on pelaamassa kourallinen suomalaisia! 

Kuusi viikkoa, 96 ottelua ja huippupalkinnot 

Liigaa pelataan tutussa formaatissa, jossa pelaajat kohtaavat toisensa viikoittain, perjantaista sunnuntaihin. Ottelusarja alkaa nyt perjantaina ja loppuu suunnitelmien mukaan 6. päivä lokakuuta.  

Jo ottelusarjan pituus merkitsee sitä, että jokaisen joukkueen tulee pitää yllä tasaista suoritusta pitkin syyskuun, mikäli tavoitteena on edetä Pubgin MM-kisoihin. Yhdysvaltojen Los Angelesissa järjestettävä PUBG Global Championships 2019 on vuoden kovin turnaus kahden miljoonan dollarin palkintopotillaan. 

Kolmannen vaiheen voittajalle on myös luvassa riihikuivaa käteistä sadantuhannen dollarin edestä. Yhteensä kahdeksan parasta joukkuetta lähtevät turnauksesta mukanaan rahapalkintojen kera. Kaksitoista parasta joukkuetta kuittaavat myös jatkopaikan tulevan vuoden PUBG-liigasta. Neljä pahnan pohjimmaista passitetaan liigakarsintoihin. 

Mukana ennätysmäärä suomalaisia pelaajia 

Ennen Phase kolmosen alkua, kakkosvaiheen karsintoihin passitetut joukkueet joutuivat taistelemaan liigapaikoistaan PEL Contenders -joukkueita vastaan. Suomalaisittain karsintapeleissä kävi varsin hyvin, kun Valtteri ”Vazku” Jussila ja Paavo ”Pag3” Voutilainen nousivat Zoekt een Naam kokoonpanon kanssa PEL:liin. Zoekt een Naam löysi itselleen myös nousun jälkeen taustaorganisaation, ja joukkue tunnetaan nyt nimellä N47

Jussilan ja Voutilaisen nousun myötä liigassa pelaa nyt yhteensä kolmetoista suomalaista. Suomalaiset ovat nyt myös isoin yksittäinen kansallisuus koko liigassa. Hyvä me! 

Mukana on myös viime kauden suomalaisvahvisteinen voittajajoukkue Faze, jossa pelaa Anssi “mxey Pekkonen. Joukkue on yksi vahvoista ennakkosuosikeista, Liquidin ja NaVin ohella. Liquidin riveissä pelaavat suomalaiskaksoset Samu “Sambty” ja Jere “Jembty” Kauppinen.  

Liigassa on mukana myös kaksi täysin suomalaista joukkuetta Ence ja CrowCrowd (ent. Winstrike).

Ennakkosuosikit ja yllättäjät 

Nyt kun Eurooppa-liigaa on jo pelattu kaksi kautta, sekä useita turnauksia, voidaan tehdä suhteellisen realistisia veikkauksia siitä, ketkä tulevat seisomaan podiumilla kauden päättyessä. Joukkueiden keskinäinen tasapaino on pysynyt samana jo pitkään, ja suuria muutoksia ei uskoisi olevan luvassa. 

Kovimmat ennakkosuosikit kultasijalle ovat ehdottomasti Liquid ja Faze. Nuo kaksi suomalaisvahvisteista joukkuetta ovat olleet pubgin kilpapeliscenen huipulla jo tovin aikaa, ja pelaajat ovat kaikki harjaantuneita pelaamaan kaikista mahdollisista asemista. Vaatisi aikamoisen mullistuksen, että jompikumpi joukkueista lässähtäisi vatsalleen ja tippuisi pistetaulukon häntäpään tasolle. 

Keskitason varmoja suorittajia ovat varmasti G2 Esports, Pittsburgh Knights, Team Solomid, Digital Athletics sekä suomalaiset Ence ja CrowCrowd. Kaikki edellä mainitut joukkueet ovat viime aikoina pelanneet erittäin varmoja pelejä, mutta kukaan ei ole pystynyt tällä tasapaksulla suorittamisella nousemaan aivan huipun tasolle. G2 ja Ence ovat molemmat käyneet huipun tuntumassa, mutta siellä pysyminen on osoittautunut vaikeaksi tehtäväksi. Epäilen miltei näille kaikille joukkueille viimeisten esitysten perusteella sijoituksia 5-12.  

Liigan mahdolliset yllättäjät tulevat ehdottomasti PEL Contendersista. N47 ja Team Gamerlegion olivat todella vahvoilla alemmalla sarjatasolla, ja haluja päästä todistamaan, että joukkueet pärjäävät myös isojen poikien sarjassa on varmasti kova. Ei yllättäisi, vaikka joukkueet pystyisivät kolmoskauden alussa yllättämään ja sijoittumaan heti kärkipään joukkueiden tuntumaan. Saa nähdä riittääkö uuden liigapaikan viehätys kauden loppuun asti. 

Kohtalon pelit käynnistyvät perjantaina 

Kauden viimeistä sarjatahkoamista pystyy seuraamaan PUBG Europe Leaguen viralliselta twitch-kanavalta. Ottelut alkavat aina kuudelta Suomen aikaa, ja jokaisena iltana joukkueet tahkoavat yhteensä viisi karttaa. Huomionarvoisena lisänä, että tällä kertaa karttarotaatioon on otettu mukaan Sanhok. PUBG Esportin tekemä päätös sisällyttää kartta kilpapelaamiseen aiheutti jonkun verran nurinaa pelaajissa, mutta toivottavasti tästä päästään yli viimeistään muutaman kierroksen jälkeen. 

Onnea suomalaisille kauden viimeistä kautta varten! Eurheilu.com odottaa innolla torijuhlaa kauden päätteeksi. 

Kansikuva: PUBG Esports Twitter