Kerroimme viime viikolla, kuinka PUBGin kilpapelaaminen muuttuu radikaalisti. Huippuliigat jäävät unholaan, ja tilalle tulevat järkälemäiset neljä kertaa vuodessa järjestettävät turnaukset. Turnauksiin pääsee mukaan avoimien karsintojen kautta. Monien organisaatioiden ja joukkueiden tulevaisuus muuttui muutoksen myötä kertaheitolla.  

Saunabois on suomalainen joukkue, johon muutos osui heti. Heidän taustaorganisaationsa Crow Crowd päätti vetäytyä huippu-PUBGistä, ja suomalaiset jäivät ilman taustavoimia. Tässä herrat näyttivät periksiantamatonta suomalaista sisua, sillä periksi ei anneta ja poppoo aikoo jatkaa PUBGin huippupelaamisessa mukana myös tulevaisuudessa. Tämä fiilis välittyi heidän eurheilu.comille antamastaan haastattelusta vahvasti! 

Joukkueessa pelaavat tällä hetkellä Teemu “Teme” Kokko, Joona “Nookie” Närvänen sekä Miska “Mise” Malkamäki. Joukkuetta valmentaa Saul “SauKKi” Klemola. Nelikko antoi viikonloppuna pienimuotoisen haastattelun heidän tulevaisuuden suunnitelmistaan ja fiiliksistään. 

Mitkä ovat joukkueen tavoitteet vuodelle 2020 ja tulevassa uudessa kilpapeliscenessä? 

“Ensi kauden tavoitteet ovat neljässä Global-turnauksessa, joita varten kansainvälistä pelityyliä on hiottava dynaamisemmaksi. Viime kaudella onnistuimme karsiutumaan kummastakin major-turnauksesta, jossa oli joukkueita kaikkialta maailmasta, mutta niissä emme menestyneet Euroopassa toimivalla pelityylillämme.” 

Kokeeko joukkue, että uudistus kilpapeliscenessä on positiivinen vai negatiivinen? Miksi? 

“Ehdottomasti positiivinen kaikkien kannalta. Katsojille intensiivisempiä ja vaihtelevampia pelejä. Organisaatioille pienempi kynnys ottaa joukkue pienempien kulujen vuoksi. Sekä joukkueille enemmän turnauksia suuremmilla palkintopoteilla.” 

Lue lisää: Playerunknown’s Battlegroundsin kilpapeliscenessä järkälemäisiä uudistuksia 2020 

Suurin muutos eurooppalaisille joukkueille on PUBG Europe Leaguen lopettaminen. Tänä vuonna startannut (ja kuopattu) liiga pelattiin paikallisesti Saksan Berliinissä. Nyt kun joukkueet eivät ole enää sidottuina yhteen lokaatioon, niin suurin osa joukkueista tulee muuttamaan takaisin pelaajien kotikonnuille. Myös Saunabois tulee tekemään tämän pelisiirron, ja treenaamaan Suomesta käsin. 

Suurien muutoksien myötä monet organisaatiot tiputtautuivat pois kokonaan PUBGin huippupiireistä. Saunaboissin entinen “talli” Crow Crowd oli yksi tällaisista organisaatioista. Joukkueen kapteeni Teemu Kokko kertoo joukkueen etsivän nyt vakaalla pohjalla olevia luotettavia organisaatioita. Vastavuoroisesti Saunabois pystyy tarjoamaan kansainvälistä näkyvyyttä. Joukkueen tavoitteena on kiivetä tulevana vuonna PUBGin huipulle, joten mahdollisuudet näkyvyydelle ovat todella korkealla. 

Mitä joukkueita pidätte tulevana vuonna pahimpina vastustajina ensi kaudella? Onko suomalaisten joukkueiden ja suomalaisvahvisteisten välillä erityistä kilpailua? 

“Euroopan top 5 eli FaZe Liquid, TSM, NAVI ja me, ovat ne jotka ovat pysyneet pidemmän aikaa samana, enkä oleta tähän tulevan suuria muutoksia. Suomen sisäisissä peleissä keskinäinen kilpailu on tietenkin hauskaa, etenkin arkkivihollistamme ENCE:ä vastaan, jossa entinen joukkuelaisemme Tiikzu pelaa nykyään. Ulkomailla pelattaessa vihollinen kuin vihollinen sama, eikä siellä mietitä kansalaisuuksia.” – Nookie 

Joukkueella on hakusessa neljäs pelaaja rivistöönsä, mutta jo kolmen kokeneen pelaajan kokemuksella voidaan olettaa, että joukkue lähtee tosissaan hakemaan menestystä tulevaisuuden turnauksista. Eurheilu.com toivottaa onnea ja menestystä uuden taustaorganisaation metsästykseen ja tulevaisuuden taistoihin! 

Viimeinen kysymys Saunaboissin poppoolle: Millaisia terveisiä haluaisitte lähettää joukkueena faneille ja muille sidosryhmille? 

“Hyvää joulun odotusta kaikille! Muistakaa pitää twitteriä silmällä tulevia uutisia varten. Siihen asti sauna lämpiämään ja #LISÄÄLÖYLYÄ” 

Kansikuva: Winstrike Twitter