R6 Siegen kolmas vuosi alkoi maaliskuun alussa. Uudet operaattorit toivat mukanaan myrskypilven, jonka keskellä suomalaisjoukkueet valmistautuivat uuden kauden otteluihin. Challenger Leaguen tavoitteekseen asettanut Moti On Gaming istahti alas eUrheilu.comin kanssa keskustelemaan tavoitteen saavuttamisesta, joukkueen historiasta ja vähän muustakin.

”Todettiin, että aika on kypsä suomitiimille” kertovat Sami ”S4mpo” Heiskanen ja Teemu ”Stigi” Sairi yhdestä suusta kysyttäessä Moti On Gamingin syntyhetkestä. ”Oltiin pelailtu eri kokoonpanoilla ilman mitään sen kummempaa tavoitetta ja huomattiin,  että täähän sujuu aika hyvin, et pitäsköhän ryhtyä vähän enemmän tosissaan kattomaan tätä juttua?” jatkoi Atte”Saltti”Virtanen.

Joukkue oli juuri ennen keskusteluaan ottanut osaa kesän 2017 Nordic Championshipiin. Tulos oli ollut lupaavasti neljäs sija kohtalaisen vähällä valmistautumisella

”Sillon Motin alkuaikoina pelattiin compia lähinnä sillä lineupilla mikä sattu tessussa olemaan. semmosta kaveriporukkameininkiä. Oska (Oskari OSK4MOSK4 Huikko) ja Stigi oli pelannu aiemmin jo kimpassa Aquilassa ja S4mpoon tutustuttiin kun mentiin pelaamaan sen striimiin” herrat muistelevat.

”Itse olin kyllästyny siihen international teams touhuun ja halusin pelata suomalaisten kanssa.” Asendancessa pelannut Heiskanen kertoo. ”Aika perus, tällänen palaset loksahti kohdalleen -tapaus tää syntytarina”.

Tämän lisäksi kokoonpanoon kuului tässä vaiheessa Sasu NasbeJokelainen ja Jon LuBoDai Pajuniemi. Joukkue koki syksyn aikana synnytystuskia Virtasen siirryttyä pelaajasta manageriksi , Jokelaisen pitäessä taukoa ja Pajuniemen kokeillessa siipiään toisessa kokoonpanossa.

Molemmat kuitenkin palas ruotuun lopulta” muistelee Heiskanen. Sairi kertoo myös miksi Virtanen päätyi manageriksi: ”Saltistahan tuli manageri ihan sillä, et ei me sitä yhteispeliä Saltin, mun ja Oskan välillä saatu vaan toimimaan jostain syystä. Hyvä tuuri meille, sillä se on tosi hyvä siinä hommassa

Syksyn 2017 aikana joukkue harjoitteli vaihtelevasti ja scrimaili harvakseltaan muutaman kerran kuukaudessa. Joukkue pelasi GO4:ssa ja nousi Nordic Championshipin talvisarjassa kolmanneksi. Tulos oli omiaan lisäämään luottamusta omaan tekemiseen ja siihen, että valittu suunta oli oikea.

Moti On Gaming Assembly Winter -tapahtumassa.

Vuodenvaihteen jälkeen joukkue nosti kierroksia ja alkoi scrimata tunnollisesti useita kertoja viikossa. Peli parantui ja joukkue osallistui MSI:n järjestämään näytösotteluun Assembly Winter -tapahtumassa. Vastaan asettui paitsi Suomen, myös koko maailman sen hetkinen ykkösjoukkue Ence Esports.

Vaikka Moti On hävisi ottelun selkein numeroin oli ”Suomen kakkosjoukkue” saanut tärkeää pääomaa tulevaisuutta varten.  Joukkue kuittasikin tapahtuman hyvänä oppimiskokemuksena sekä oivallisena mahdollisuutena kasvattaa suomalaista Siege-yhteisöä yhä suuremmaksi

Varsinaiset haasteet olivat kuitenkin edessäpäin. King Of Nordic -turnaus oli aluillaan ja helmikuun lopussa odottivat Challenger League –karsinnat, joissa joukkueen taso joutuisi todelliseen testiin.

Challenger League –karsintojen hyvien esitysten jälkeen tie nousi lopulta pystyyn Alsen Esportsia vastaan 5-6 hävityssä ottelussa. Heiskanen kommentoi joukkueen ratkaisua jättää toinen CL-karsintapäivä väliin seuraavasti:

”KONI oli pettymys, oltiin selkeästi paras joukkue joka pääsi finaaleihin”. toteaa Sairi. Moti On eteni King Of Nordic:ssa helposti suomen karsintojen sekä pohjoismaisten karsintojen kautta finaaleihin asti. Jo ensimmäinen finaaliottelu oli vaikea ja taival loppui välieriin ruotsalaisen Folli´s Swedes joukkueen käsittelyssä. ”Vedettiin komeasti vihkoon koko porukalla se KONI viikonloppu. Ei jääny mitään käteen” summaa Heiskanen vaikeaa finaaliviikonloppua.

Jo ennen King Of Nordic alkusarjaa joukkue oli kiinnittänyt huomiota siihen, että kokoonpanoa tulisi jatkoa varten kasvattaa. Yhdessä harjoittelevassa kokoonpanossa oli vain juuri tarvittavat viisi pelaajaa. Toki Virtanen pystyisi tarvittaessa hyppäämään mukaan, mutta se ei olisi yhtä hyvä vaihtoehto kuin selkeä vaihtopelaaja joka pystyisi täysipainoisesti treenaamaan.

Useampaa pelaajaa kokeiltuaan joukkue löysi haluamansa. Vaihtopelaajaksi kiinnitettiin 19-vuotias Daniil ”Dnsu” Stoma. Kovaa frägäävä, monipuolinen pelaaja nostettiin joukkueen pelaavaan kokoonpanoon Nasben jäätyä pois King Of Nordic-finaalien jälkeen.

Moti On Gamingin kokoonpano Assembly Winter 2018 -tapahtumassa. Vasemmalla olevan Sasu ”Nasbe” Jokelaisen on sittemmin korvannut Daniil ”Dnsu” Stoma.

Kapteeni Heiskasen mielestä yksi Stoman kovimpia valtteja on miehen asenne kilpailemista ja myös joukkuetovereita kohtaan. ”Dansulla on sellainen tarttuva innostus koko tähän touhuun, mikä on tosi hyvä asia joukkueelle.”

Kokoonpanomuutoksen jälkeen joukkue on harjoitellut ahkerasti ja hionut yhteispeliä mm. osallistumalla viikottain järjestettävään GO4-cuppiin. Seuraava etappi on kesän Challenger League-karsinnat, jossa joukkue aikoo olla tosissaan mukana pelaamassa paikasta Siegen kakkosliigassa.

Virtasen mukaan jäljellä oleva aika aiotaan käyttää viisaasti oman pelin kehittämiseen ja myös uuden vaihtopelaajan sisäänajoon. Karsintojen alkaessa joukkue aikoo olla valmiina haasteeseen ja nousemaan CL-joukkueeksi.

Organisaation kilpailullisten tavoitteiden lisäksi manageri Virtasen katse on tiukasti kiinnittyneenä suomalaisen yhteisön kehittämiseen.

”Moti On Gaming lanseeraa lähiaikoina suomen amatöörijoukkueille tarkoitetun kilpailun, josta tulee suomen suurin R6 Siege-tapahtuma. Tavoitteena on luoda ruohonjuuritason helposti lähestyttävä kilpailuympäristö. Organisaationa ja yhteisön jäseninä haluamme olla tällä tavoin luomassa Siegen kilpapelaamiselle vahvaa pohjaa suomessa”, Virtanen linjaa.

”Kunhan saadaan kaikki valmiiksi niin aluksi varmasti pelataan ns. lyhyempi democuppi ja katsotaan rakennetta tarkemmin sen jälkeen. Alustavissa suunnitelmissa olisi Suomen oma Siege-liiga”.

Virtasen ajatuksissa suomalainen Siege-liiga toimisi pohjana pelaajakehitykselle ja mahdollistaisi tulevaisuudessa entistä laveamman puskun kohti kansainvälistä huippua.

Aika näyttää kuinka ”kipittäjien” tavoitteet realisoituvat kevään aikana pelikentillä ja yhteisön laajentamisen suhteen. Suunnitelmat ainakin kuulostavat hyvältä.

Kuvalähteet: Assembly, Moti On Gaming