Vuoden 2018 ensimmäinen Major-turnaus on reilun vuorokauden päässä tätä kirjoitettaessa. Varsin muhkean 500 000 dollarin palkintopotin lisäksi kyseessä on Siegen suurin tapahtuma, näyteikkuna ja markkinapaikka kaikille skenessä aktiivisesti mukana oleville.

Montreal on ennenkaikkea pelaajille tärkeä paikka näyttää osaamistaan ja tämän varmasti myös tietää Encen tulokas Aleksi ”Uuno” Työppönen. Joulukuussa Enceen liittynyt 22-vuotias pelaaja tekee virallisen debyyttinsä haastavimmassa mahdollisessa paikassa. Entinen Pentan pelaaja-akatemian tuote naarattiin Enceen Ville ”Sha77e” Palolan otettua seuraavan askeleen urallaan siirryttyään Pentan joukkueeseen joten menestymispaineita varmasti on.

Nykyisen kokoonpanon varmistuttua Ence on hionut joukkuepeliä hiljaisuuden vallitessa ja esiintyminen Assembly-Winter tapahtuman näytösottelussa oli varmastikin tarkkaan harkittu liike saada Uunolle kokemusta yleisön edessä pelaamisesta. Ennen matkaa joukkue piti vielä parin päivän viimeistelyleirin Encen pelitalolla.

eUrheilu.com tavoitti luottavaisen Uunon viimeisenä leiripäivänä.

”Tiimi on auttanut kovasti sopeutumisessa ja kovia joukkueita varmasti vastassa. Omassa lohkossa FaZe ja muista esimerkiksi Penta sekä EG ovat kovia varmasti. Oli hyvä saada se yks lani alle ennen lähtöä niin on tutumpaa touhua. Eka virallinen matsi Invitationaaleissa niin pelimiehen unelmaahan tässä eletään.”

Ensimmäisen pelinsä Ence pelaa Yhdysvaltalaista eRa Eternityä vastaan. Muut joukkueet lohkossa D ovat FaZe(Brasilia) ja eiNs(Japani). Lohkovaihe pelataan ennen varsinaisen tapahtuman alkua onlinessä. Perjantain avajaisten jälkeen alkavat pudotuspelit pelataan yleisön edessä TOHU teatterissa Ubisoftin studiolla. Uuden maailmanmestarin nimi selviää sunnuntaina.

Haastetta Encellä riittää, sillä suurin osa joukkueista on tottunut voittamaan ja pelaajat haluavat näyttää parastaan paikalla oleville peliorganisaatioiden edustajille. Penta Sports ja EG ovat myös suosikkeja turnauksen voittajiksi ja brasilialaiset joukkueet ovat olleet useasti finaalipeleissä joten luvassa on kovatasoisin turnaus pitkään aikaan.

Ence pelaa kokoonpanossa

eUrheilu.com kysyi lopuksi vielä Uunolta  millaisia terveisiä lähtee Encen ykkösfanille Ruusupuskalle ja muille, jotka pelejä suomessa seuraavat.

”Jatkatte tukka kovana vaan sitä fanitusta ja kannatusta niin voidaan antaa teille kunnon show.”

Invitational turnaus alkaa suomen aikaa klo 17. Encen peli alkaa klo 0.30. Encen ottelut voit seurata suomeksi selostettuna Vapon striimistä tai virallisilta turnauskanavilta 1 ja 2

Kuvalähde:Ence eSports, Ubisoft