Tom Clancy´s Rainbow Six Siegen Pro League on ohi runkosarjan osalta. Kesällä alkanut kausi oli liigan ”suomalaisjoukkueen” G2 Esportsin näkövinkkelistä varsin yksitoikkoinen puolivuotinen. Sarjaa alusta loppuun asti suvereenisti hallinnut joukkue vei Euroopan lohkon nimiinsä murskaavasti 11-2-1.

Loppukaudesta joukkue lähinnä hauskuutti katsojia ja peluutti mm. analyytikkoaan Daniel ‘Ferral’ Rotheramia. Jatkopaikan varmistuttua jo aiemmin joukkue keskittyi muutenkin kokeilemaan erilaisia lähestymistapoja pelaamissaan peleissä.

Ylivoimaisen esityksen jälkimainingeissa pinnalle pulpahti lopulta saksalaiskokoonpano Mock It Esports joka sai Euroopan toisen edustuspaikan Rio De Janeirossa pelattaviin Lan-finaaleihin.

Muilta alueilta finaaleihin selvittivät tiensä:

Pohjois-Amerikka:

  • Evil Geniuses
  • Rogue

Etelä-Amerikka:

  • Faze Clan
  • Immortals

Aasia:

  • Fnatic
  • Nora-Rengo

Kahdeksan joukkueen finaalit pelataan pudotuspelinä, joissa vain ottelun voittaja jatkaa.

Tätä mannaa halutaan G2-leirissä lisää.

Avausottelussaan Juhani ”Kantoraketti” Toivonen ja Joonas ”jNSzki” Savolainen kumppaneineen saa vastaansa LATAM-lohkon toiseksi sijoittuneen Immortalsin. Tämän kauden finaaleissa perinteinen EG -kohtaaminen jää haaveeksi sillä joukkueet pelaavat samalla puolella kaaviota ja mahdollisesti kohtaavat jo välierässä.

Lopputurnauksen ennakkosuosikin viitta lienee turha asetella muualle kuin G2-joukkueen harteille. Aasian joukkueet joutuvat kovaan testiin jo ensimmäisissä otteluissaan. LATAM -joukkueet tarvitsevat yleisön koko tuen ja täydellisen pelin voittaakseen eurooppalaiset ja ovat vaikeuksissa varmasti myös Pohjois-Amerikan joukkueiden kanssa.

Pohjois-Amerikan edustajat Rogue ja Evil Geniuses ovat molemmat pelanneet vaihtelevasti kauden aikana, mutta LAN -vaihde löytyy tarvittaessa molemmilta joukkueilta. Varsinkin EG on ollut rajujen muutosten kourissa koko kauden ja menetti parhaan pelaajansa Brandon ”BC” Carrin ennen finaaleja.

 

Turnaukseen lähdetään vakain mielin

G2 ei voi kuitenkaan lähteä soitellen sotaan. Edellisissä finaaleissa Penta Sportsin lipun alla pelannut joukkue hävisi Brasilialaiselle Team Liquidille katkerasti, joten joukkue tuskin jättää yhtäkään kiveä kääntämättä voittoa hakiessaan.

Joukkueen valmentaja Thomas ”Shas[o]Udas” Lee ennakoi turnausta Eurheilulle seuraavasti: ”Pidän joukkueen menestymismahdollisuuksia hyvänä. Faze ja EG tulevat olemaan kovia ja Mock It:lla on yllätyspotentiaalia, mutta en oikein usko siihen.”

G2:n kokoonpano on pelannut koko miehistön voimin varmaa peliä runkosarjassa joutumatta juurikaan testiin. Finaaleissa joukkuetta testataan varmasti ja silloin yksilöiden on noustava esiin. Joukkueen vahvuus juuri piilee siinä, että jokainen pelaaja voi nousta esiin tarvittaessa eikä yhden pelaajan poispelaaminen tukahduta joukkuetta.

Kuluvan kuun 17.-18. päivä pelattava finaali on seurattavissa turnauksen viralliselta twitch -kanavalta. 275 000 dollarin voittopotin jakaminen alkaa lauantaina 17. päivä klo 14:30 suomen aikaa.

Kuvalähteet: ESL, Ubisoft, VS.com