Kulttuurimatkalle Italiaan

Pro League – finaaleissa nähtiin perinteinen uuden kauden julkistus tälläkin kertaa. Tuleva kausi tuo mukanaan uuden kartan ja kaksi uutta operaattoria puolustukseen. Nyt operaattoreiden kokonaismäärä kasvaa neljäänkymmeneen. Kaksikymmentä molemminpuolin.

Uusi kartta on sijoitettu Toscanaan. Kolmikerroksinen huvila tuo joiltain osin mieleen Bartlett Universityn ja Coastlinen. Lukuisien huoneiden ja käytävien kansoittama kartta vaikutti ensi alkuun sokkeloiselta ja huoneissa olevien tavaroiden taakse kätkeytyy paljon piilopaikkoja. Kartta ei kuulu pelin isoimpiin, mutta jo mainittu huoneiden määrä tekee siitä ison tuntuisen.

Silmänkääntötemppu ja pelin paras ankkuri

Uudet operaattorit kuuluvat Gruppo Intervento Speciale – erikoisjoukkoihin ja tyypilliseen tapaan mukana on flex/roamer ja aika puhdas ankkuri. Tällä kertaa gadgetit ovat paikallisia ja globaalia vaikutusta ei ole niinkuin edellisten operaattoreiden kohdalla.

Alibi

Laite/gadget:Prisma

Panssari: 1/3

Nopeus: 3/3

Alibi ja Prisma käytössä.

Alibin tehtävä on hämätä ja aiheuttaa epävarmuutta hyökkäjissä. Prisma on hologrammi jonka operaattori voi asettaa minne tahansa kartalle. Hyökkääjän koskettaessa tai ampuessa hologrammia sijainti paljastuu kaikille puolustajille. Pelissä hologrammeja ei ole kovinkaan vaikea erottaa pelaajasta, mutta kekseliäällä ja rohkealla pelillä niitä voi käyttää hyödyksi. Alibilla näitä laitteita on kolme.

Toinen Alibin ominaisuus estää hyökkääjiä näkemästä millä operaattorilla puolustusalueen ulkopuolella käyvät pelaajat pelaavat.

Aseina on Mx4 Storm konepistooli ja ACS12 automaattihaulikko. Konepistooli osoittautui yhdeksi pelin parhaimmista testatessa ja haulikko oli läheltä käytettynä sanalla sanoen murhaava. Kakkosaseeksi voi valita täyteisiä ampuvan Bailiff 410 – revolverin tai .357 revolverin nimeltään Keratos.

Maestro

Laite/gadget: Evil Eye

Panssari: 3/3

Nopeus: 1/3

Onnistuneen puolustuksen jälkeen maistuu sigge.

Selkeästi ankkuriksi tehty Maestro lienee nauttii kovaa pickratea kunhan uusi Pro League alkaa. Laittena on kaksi luodinkestävää Evil Eye-kameraa joilla voi myös ampua laserilla ohi kulkevia hyökkääjiä tai esimerkiksi häiritä pomminpurkua. Tosin ampuessa kameran voi tuhota, koska silloin se ei ole luodinkestävä.

Aseet ovat samat kuin Alibilla lukuunottamatta konepistoolin tilalla olevaa kevytkonekivääriä ALDA 5.56:sta. 80 panoksen lippaalla varustettuun konekivääriin saa ACOG-tähtäimen kiinni ja rekyyli on hyvinkin maltillinen joten kyseessä on todella toimiva yhdistelmä.

Lukuisia uudistuksia

Uusi kausi tuo mukanaan monenlaisia uudistuksia peliin. Ehkä isoimpana muunnellun Club House – kartan. Tämän lisäksi pelistä poistuu mahdollisuus mennä makuulle ja samalla katsoa tähtäimen läpi, mitä osa pelaajista varmasti ilolla tervehtii.

Operaattoreista ECHO saa toisen Yokai – dronen, jota hieman heikennettiin ja latausaikaa pidennettiin. 3-nopeuksiset operaattorit ovat hieman hitaampia ja vastaavasti 1-nopeuksiset hieman nopeampia.

Custom peleissä on nyt mahdollisuus käyttää Operaattorivalintaa, jossa molemmat joukkueet voivat poistaa yhden hyökkääjän ja yhden puolustajan kartasta.

Useat puolustusoperaattorit saivat kiinteän kameran, jonka voi asentaa seinälle. Asennettavien kilpien ja piikkilangan määrää vähennettiin.

Näiden lisäksi pienempiä visuaalisia ja mekaniikkamuutoksia on luvassa.

Itselle ehkä mieluisin ja varmaan turhin uudistus on Thatcher – operaattorin Elite skini.

Fookin nice!

Operaatio Para Bellum käynnistyy 6 kesäkuuta.

Kuvalähteet:Ubisoft