Vajaa vuosi sitten suuremmalle yleisölle tuntematon Aleksi ”Uuno” Työppönen kiinnitettiin juuri Pro Leaguen voittaneeseen Encen kokoonpanoon. Lajiväelle valinta ei isona yllätyksenä tullut, sillä Ville ”Shatte” Palolan paikalle tullut Työppönen oli monien papereissa selkeä valinta.

Työppönen joutui kovimpaan mahdolliseen paikkaan kun ensimmäinen koitos Encen riveissä oli lajin maailmanmestaruusturnaus, Six Invitational. Kulunut turnaus ja sitä seurannut Pro League sujuivat joukkueen osalta murheellisissä merkeissä. Lopulta joukkue tippui Pro Leaguesta ja kokoonpanon tulevaisuus oli vaakalaudalla kun joukkue menetti Juhani ”Kantoraketti” Toivosen ja Otto ”Pannari” Heikkisen.

Jäljelle jäänyt kokoonpano päätti purra hammasta ja jatkaa yhdessä. Tilalle hankittiin hieman yllättäen Belgialainen Santiago ”Gomfi” de Meulenaere ja Unkarilainen Balazs ”blas” Kovari. Kuluneen Challenger Leaguen jälkeen kokoonpano nousi lopulta takaisin Pro Leagueen ja oman kierroksensa päättänyt Palola oli palannut kokoonpanoon.

Joukkueelle ja Työppöselle vuosi oli varsin vauhdikas ja siksi Eurheilu päätti laulattaa miehen kanssa Twitteriä. Tällainen vuosikertomus siitä syntyi:

 

E: Encen alkuvuosi oli todella hankala ja päättyi lopulta putoamiseen. Lisäksi joukkueesta lähti Toivonen ja Heikkinen. Miten lähellä oli, että hanskat lentää tiskiin ja mistä se halu jatkaa löytyi?

U: Tottakai siinä ehti pyöriä ajatukset siitä, että näinkö se ura loppui ennen kuin kerkesi kunnolla edes alkamaan. Kuitenkin kova halu näyttää ja menestyä sai jatkamaan ja sitten se myllytys lähti siitä käyntiin.

 

E: Lähes kaikille oli yllätys, että suomalaisena kokoonpanona tunnettu Ence päätyi hakemaan korvaavia pelaajia ulkomailta. Ensimmäisenä haaviin tarttui de Meulenaere. Mistä mies löytyi ja miksi ulkomailta?

U: Siinä mietittiin tarkasti erilaisia vaihtoehtoja monelta eri kantilta. Tarvittiin nopeasti pelaaja, joka saataisiin vauhdilla messiin. Päädyttiin siihen, että hankitaan kova fräggeri. Siinä vaiheessa vaikutti siltä, ettei Suomesta välttämättä löydy sellaista ”valmista” pakettia, jota ei tarvitsisi tavallaan kasvattaa. Päädyttiin kokeilemaan ”Gomfsteria” ja oltiin todella tyytyväisiä. Heikkisen lähdettyä päädyttiin nopeasti sitten Kovariin.

 

E: Gomfin ja Blasin myötä kommunikointi vaihtui englannin kielelle. Jo kesän Dreamhack-turnauksessa peli näytti hyvältä. Kuinka kauan uusien roolien ja kielen kanssa kesti ennen kuin tuntui, että tämähän alkaa sujumaan?

U: Roolit löytyivät aikalailla heti ja homma lähti toimimaan nopeasti. Kommunikointi englanniksi ei ollut varsinaisesti ongelma. Ainoastaan calloutit piti opetella uusiksi. Välillä meinas tulla suomeks, mutta aika äkkiä se loppui.

 

E: Toimittajan silmään näytti siltä, että Challenger Leaguen alkaessa nähtiin lopulta se UUNO jollaiseen oli ollut lupausta jo pitkään. Pelillinen kasvu oli ollut aika mittavaa. Otitko tietoisesti isompaa roolia vai loksahtiko palat paikalleen omaan tahtiin?

U: Ei. En tietoisesti hakenut mitään isompaa roolia lainkaan. Pakko sanoa, että ihan hyvin sattu vaan osumaan tällä kaudella.

 

Hymy on ollut herkässä ja syystä tällä kaudella.

 

E: Nyt kun olet pelannut Pro Leaguessa ja Challengerissa niin millaisena näet Challengerin tason?

U: Challenger League on erittäin kilpailullinen sarja. Taso paranee koko ajan ja kausi kaudelta se on lähempänä Pro Leagueta.

 

E: Kesken kauden joukkue hankki myös valmentajan. Kevin ”Sua” Stahnke liittyi joukkueeseen. Oliko joukkueesta tilausta lisävalmennukselle vai kuinka yhteistyö käynnistyi?

U: Sua lähestyi mua henkilökohtaisesti, koska ollaan tunnettu jo pitkään onlinessa. Kysyi suoraan, että voisko kokeilla analystin/coachin paikalla? Vein asian tiimille ja suostuttiin kokeilemaan. Kaveri teki todella hyvää duunia ja päätettiin ottaa messiin.

 

E: Ennen kauden loppua joukkue yllättäen päästi Kovarin menemään ja Palola nousi tämän tilalle kokoonpanoon. Päätös oli kaikille täysi yllätys.

U: Joo. Koettiin et tiimin kannalta oli parempi tehdä tällainen ratkaisu kun ajatellaan kokonaisuutta.

 

E: Palola on tunnetusti erittäin kova hengenluoja sekä kaiken lisäksi vielä mahdottoman mukava mies. Millainen voimavara Sotkamon mies on joukkueelle tulevaisuudessa?

U: Shattehan on aivan ällistyttävän pelitaidon lisäksi ns. pukukoppipelaaja. Tuo hyviä viboja kaikillle ja sellaiset pelaajat on todella harvassa. On tärkeä pelaaja ja tulee olemaan tulevaisuudessakin.

 

E: Team Empire osoittautui teille ylivoimaiseksi esteeksi kauden aikana. Nyt kun kohtaatte tulevalla kaudella myös Pro Leaguessa niin mikä joukkueen pelaamisessa oli niin vaikeaa saada haltuun?

U: Empire luottaa todella vahvasti frägäämiseen, eikä niinkään taktiikoihin joihin toinen joukkue voisi mukautua. Meidän pitäisi luottaa siihen omaan frägäämiseen myös niitä vastaan ja hakea sitä kautta yliotetta.

 

E: Seuraavaksi Encellä on edessä Dreamhack ja mahdollinen paikka Invitationaaliin sitä kautta. Myöskään Pro League kauteen ei ole kovin pitkä aika. Miten arvioit joukkueen iskukyvyn riittävän tulevalla kaudella?

U: Joukkue tähtää luonnollisesti huipulle, eikä tyydy mihinkään muuhun. Ence ei tullut Pro Leagueen vaan osallistumaan vaan joukkue hakee ehdottomasti voittoa.

 

Työppösen ja Encen seuraava etappi tulee olemaan 29.11 -3.12.2018 pelattava Winter Dreamhack. Turnauksen voittajalle on palkintona rahan lisäksi paikka ensi vuoden Six Invitational -turnaukseen. Pro League kausi alkaa myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana.

Työppönen on myös erittäin aktiivinen striimaaja. Miehen edesottamuksia vois seurata täältä.

Kuvalähteet: Liquipedia ja Ence