Siegen Challenger Leagueen valmistautuva suomalainen Ence Esports koki melkoisia kokoonpanomuutoksia kesän alkaessa. Otto ”Pannari” Heikkinen siirtyi Th3sports – joukkueeseen ja Juhani ”Kantoraketti” Toivonen loikkasi odotetusti Penta Sportsin riveihin.

Kokoonpanon täydentämiseksi verkkoja laskettiin ensimmäistä kertaa myös kansainvälisille vesille ja sieltä nousi lopulta kaksi kokoonpanon täydentävää vonkaletta. Uusien pelaajien lisäksi Ence täydensi rosteriaan Ville ”Sha77e” Palolalla, joka liittyi tiimiin striimaajaksi ja tueksi uudelle kokoonpanolle.

Balazs ”Blas” Kovari ja Santino ”Gomfi” De Meulenaere liittyivät kokoonpanoon, joka on jo pelannut varsin lupaavasti muutamia kilpailullisia pelejä yhdessä. Eurheilu.com istutti miehet alas ja kysyi kymmenen tiukkaa kysymystä Encen uusilta toivoilta.

 

 

E: Olet vaikuttanut Siege -skenessä jo pitkään, mikä sai tarttumaan Encen tarjoukseen?

B: Minulle valinta oli todella helppo, sillä kaksi parasta kaveriani pelin parista pelaa jo Encessä.

G: Noin vuosi sitten ryhdyin miettimään, että haluaisin pelata peliä vielä kilpailullisemmin. Joukkuetta ei ole helppo löytää, joten Encen lähestyttyä minun oli helppo hyväksyä tarjous.

 

E: Mitä mielestäsi tuot kokoonpanoon?

B: Arvaamattomia liikkeitä, joustavuutta. Pyrin auttamaan IGL: ää ideoillani ja pystyn pelaamaan millä tahansa operaattorilla tarvittaessa.

G: Olen hyvä frägäämään ja asenteeni on hyvä. Pyrin myös auttamaan joukkuettani pelin ulkopuolellakin.

 

E: Kyseessä on ensimmäinen Encen kokoonpano joka ei ole ”suomalainen”. Miltä tuntuu olla tienraivaaja?

B: Ence on upea organisaatio, joka tekee kaiken mahdollisimman ammattimaisesti. On upeaa kuulua tällaiseen tiimiin.

G: On ollut todella mukava nähdä, että suomalaiset fanit ovat ottaneet ”ulkomaalaisen” avosylin vastaan.

 

 

E: Miten uskot joukkueen pärjäävän tulevan Challenger League -kauden aikana?

B: Olemme olleet yhdessä vasta kaksi viikkoa ja tuntuu, että joukkue toimii jo erinomaisesti. Kehityskohteet ovat tiedossa ja teemme kovasti töitä parantuaksemme. Olemme luottavaisia ja mikä tärkeintä, meillä on hauskaa yhdessä.

G: Onnistuimme jo voittamaan IDK:n, joka ei viime kaudella hävinnyt peliäkään CL:ssä ja on todella vahva joukkue. Mielestäni tällä joukkueella on täysi mahdollisuus palata Pro Leagueen kauden päätteeksi.

 

E: Siegen kilpapelaaminen on viimeisen puolen vuoden aikana läpikäynyt useita muutoksia. Missä tilassa peli on mielestäsi tällä hetkellä?

B: Uusi 5/5 hyökkääminen ja puolustaminen on todella hyvä uudistus. Myös operaattoreiden valinta on hyvä. Uusittu kohteen valintasysteemi taas tekee mielestäni joidenkin karttojen pelaamisen turhan monimutkaiseksi ja toivottavasti siihen tulee parannus myöhemmin. Toki uuden päivityksen myötä tulleet bugit hieman huolettavat minua.

G: Pidän uudesta valintasysteemistä ja 6th-pick säännöstä. Itse peli on tällä hetkellä tosin aika huonossa kunnossa, joten parannettavaa riittää.

 

E: Kokoonpanonne on sekoitus jossa kaksi ”legendaa” ja kolme ”kokematonta” on laitettu yhteen. Miltä tällainen sekoitus tuntuu?

B: Tuntuu yllättävän hyvältä. Nauramme yhdessä, keskustelemme yhdessä, joskus vahingossa ammumme toisiamme ja kaikki toimii todella hyvin.

G: Mielestäni se on todella hyvä sekoitus. Kokeneiden pro-pelaajien lisäksi mukana on tuoreita ideoita ja me kokemattomat voimme taas ammentaa oppia siitä, kuinka valmistautua ja kuinka käsitellä tietynkaltaisia tilanteita.

 

 

E: Nyt kun uusi kartta ja operaattorit ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa, niin mitä mieltä olet niistä?

B: Uudet operaattorit ovat kiinnostavia. Useimmat pro-pelaajat, mukaan lukien minä, eivät juuri pidä siitä että julkaistaan 2 puolustajaa entisen 1 puolustaja/1 hyökkäjä sijaan. Maestro on ehkä hieman OP tällä hetkellä mielestäni.  Uusi kartta vaikuttaa hyvältä, mutta äänet eivät toimi siinä kunnolla,  joten sitä on aika vaikea pelata.

G: Maestro on hyvä; hyvä ase ja hahmon kameroille voi keksiä monelaista käyttöä. Alibi ei toisaalta vaikuta kovin vahvalta operaattorilta. Uutta karttaa joutuu vielä pelaamaan jonkun aikaa ennen kuin osaan muodostaa siitä kunnollisen mielipiteen.

 

E: Siege on jatkanut tasaista kasvuaan kilpailumuotona. Mihin asti kasvu voi jatkua?

B: Jos kehittäjät saavat fixattua peliä vaivaat ongelmat, niin minusta peli voi olla todella menestynyt tulevaisuudessa.

G: Aikalailla samaa mieltä.

 

E: Millaiset tavoitteet sinulla on Siegen ammattilaisskenessä?

B: Hauskanpito, pelaaminen ystävien kanssa, yhdessä voittaminen

G: Tavoitteeni on kilpailla mahdollisimman korkealla tasolla. Haluan olla osana maailman parasta joukkuetta, se on lopullinen tavoitteeni. Sen saavuttaminen voi olla vaikeaa, mutta siihen pyrin.

 

E: Lopuksi, mitä terveisiä haluat lähettää Encen faneille?

B: Olen ylpeä saadessani edustaa tätä joukkuetta. Haluan kiittää kaikkia faneja tuesta ja teemme parhaamme, jotta voitte olla meistä ylpeitä.

G: Olen erittäin kiitollinen fanien tuesta, olivat he sitten Suomesta tai jostain muualta. Kaikki voivat odottaa meidän ottavan takaisin paikkamme Pro Leaguessa kauden päätyttyä, olen varma siitä.

 

Kuvalähteet: Ence Esports