Katsojista voi useasti tuntua, että isoine areenoineen ja mahtipontisine spektaakkeleineen elektroninen urheilu on siirtynyt kauas sen alkuajoista.

Intiimit, sosiaaliset kilpailut ovat vaihtuneet maailman eri puolilla järjestettäviin, jättimäisiin turnauksiin, jossa pelaajat ovat joukkueidensa kesken eläviä megatähtiä. Viimeisimpinä vuosina ollaan kuitenkin myös liikuttu takaisin tähän tuttuun ja pidettyyn vanhaan tapaan, jolla turnaukset järjestyivät. StarCraftissä näitä ovat legendaariset SeatStory Cupit, jotka ovat liikuttaneet modernia elektronista urheilua takaisin yksinkertaisempaan alkuun, jolla laji on lähtenyt käyntiin.

Suomessa inspiraatiota tästä trendistä otettiin vuonna 2015, täysin uudella turnausjärjestäjällä ja täysin uudenlaisella kotimaisella turnaustyypillä.

Rennompaa kilpailua Pasilassa

Helsinki.GG järjesti viime vuonna kaksi tapahtumaa. Ensimmäinen oli laajempi tapahtuma lauantaina 23.5.2015, jossa Suomen johtavat StarCraft ja Hearthstone -pelaajat ottivat yhteen. Tämä tapahtuma oli ensimmäinen itse Helsinki.GG nimellä kulkeva ja se järjestettiin Helsingin Pasilassa. Druidin ja Fraktion toimistotiloihin kokoonnuttiin viettämään rentoa, sosiaalista pelitapahtumaa, jonka seuraaminen tapahtuman virallisesta striimistä oli kaikille helppoa. Itse tapahtuma oli yksityinen ja paikan päälle pääsi vain järjestäjät, pelaajat ja harvat valitut ylimääräiset.

Isäntänä toimi monille tuttu Thomas ”TonTTu” Tontchev, jota saatiin striimissä seurata hauskoissa hatuissa ja hyvillä jutuilla, joita paikalla olijat saivat kameroiden takana nauraa. Striimissä esiteltiin pelejä, pelitiloja, juontajia ja pelaajien omaa loungea, antaen hyvin läheisen kuvan tapahtumasta katsojalle.

Pelaajien omassa loungessa, keittiössä oli jääkaappi täynnä syötävää ja juotavaa. Vieraille oli käytössä myös kaksi tietokonetta, jolla viihdyttää muita omilla Hearthstone-taidoilla. Loungessa oli paljon istumistiloja ja suuri valkokangas, jolle heijastettiin tapahtuman omaa lähetystä, jotta pelaajat saivat parhaat katselupaikat, jossa analysoida vastustajia ja vain nauttia loistavasti toteutetun lähetyksen antimista. Loungen tunnelma oli ystävällinen ja monet eri pelaajat ja edustajat jakoivat hyviä tarinoita, sekä tiukkoja Magic: The Gathering -otteluita keskenään.

Toinen Helsinki.GG:n järjestämistä tapahtumista oli kotimaisen StarCraft 2 -yhteisön 5-vuotis syntymäpäivätapahtuma, SC2.fi 5V -pelitapahtuma. Se järjestettiin 5.12.2015.

Tässä StarCraft-painotteisessa tapahtumassa kokoonnuttiin jälleen Pasilaan, pelaamaan kotimaisen starcraft2.fi -sivuston järjestämän turnauksen finaalit. Tapahtuma oli juhlapäivän lisäksi erityinen vielä siitä syystä, että turnaus oli ensimmäinen uudella, Legacy of the Void -lisäosalla, pelattu turnaus.

Toukokuussa palataan pelikentille

Nyt luvassa on jatkoa ensimmäiselle tapahtumalle, sillä Helsinki.GG saapuu jälleen toukokuussa viihdyttämään kotimaisia StarCraft 2 ja Hearthstone -faneja! Lauantaina 28.5. pelataan Pasilassa GL HF -pelitapahtuma. Turnaus tullaan järjestämään Druidin ja Fraktion tiloissa, joten hyvä meno ja hauskuus on taattu.

Hearthstonessa pelaajia tulee tällä kertaa tuplasti, eli 8 pelaajaa. Näistä pelaajista 6 saavat suoran kutsun ja 2 pääsevät mukaan karsintojen kautta. StarCraftin puolella mukaan mahtuu myös kahdeksan pelaajaa, joista puolet saavat kutsun ja puolet pääsevät karsintojen kautta mukaan. Livelähetyksestä on kerrottu, että järjestäjät pyrkivät ”interaktiivisempaan” striimiin, johon katsojat voivat vaikuttaa. Lähetyksiä tulee myös olemaan kaksi, joista toinen on totisempi peleille varattu striimi, toisen ollessa enemmän rento ja hauska lähetys, jossa fiilis on ykkönen.

Parhaiten uutisia ja päivityksiä voit löytää GL HF -pelitapahtuman Facebook-sivulta tai Helsinki.GG kotisivuilta! eUrheilu.com pyrkii pitämään ihmiset ajan tasalla ja paikan päältä on luvassa paljon seurattavaa.