Richard Lewisin raportin mukaan CS:GO case-opening sivustot peukaloivat pelaajan voittomahdollisuuksia. Tavallisia käyttäjiä huijataan ja sponsoreita suositaan rankasti.

Counter Stike: Global Offensiven skin ekonomia on ollut osa peliä siitä asti kun Valve loi skinit vuonna 2013. Skin ekonomia on suuri bisnes sillä näillä in-game tavaroilla on virtuaalisen arvonsa lisäksi myös oikea rahallinen arvo. Alkuaikoina näillä in-game tavaroilla uhkapelattiin suurimmaksi osaksi vain eurheilun mukana. Katsojat saivat lisäjännitystä peleistä kun he löivät vetoa skineillä oman suosikkijoukkueensa puolesta. Pian kehittyi myös ruletti- ja jackpotsivuja.

Pitkän aikaa tätä uhkapeliongelmaa ei huomioitu, koska in-game tavarat olivat harmaata aluetta. Onko näillä näillä in-game tavaroilla todellakin rahallinen arvo? Se oli ongelma sillä skin ekonomia mahdollisti myös alaikäisten uhkapelaamisen.

Valve otti kuitenkin viime vuonna askeleen eteenpäin ja uhkasi uhkapelisivustoja oikeustoimilla. Suurin osa uhkapelisivuista lakkautti toimintansa, mutta case-opening sivustot jäivät. Käyttäjät suosivat näitä kolmannen osapuolen case-opening sivustoja, koska ne tarjoavat paremmat mahdollisuudet kuin Valven omat laatikot. Vai tarjoavatko?

Raportti

Richard Lewisin raportin mukaan nämä kolmannen osapuolen case-opening sivustot peukaloivat voittomahdollisuuksia manuaalisesti. Nimettömänä pysyvä henkilö oli tunnustanut Lewisille, että hän oli työskennellyt näiden sivustojen parissa sivustokoodaajana. Koodaaja kertoi, ettei enää pystynyt jatkamaan sillä sivustojen liiketoiminta oli epärehellistä ja petollista.

Koodaajan mukaan sivustot pystyivät manuaalisesti asettamaan "tuhoamis" vaihteen. Tämä tarkoitti sitä, että vaikka pelaajalle näkyy mahdollisissa voitettavissa tavaroissa kallita tavaroita niin todellisuudessa sivusto on asettanut kalliiden tavaroiden mahdollisuudeksi nolla ja pelaaja jäi aina häviölle. Koodaajan mukaan myös sivustojen "viimeisimmät voitot" näkymiä manipuloittiin, jotta pelaaja saa kuvan, että sivusto antaa hyviä voittoja.

Raportissa käsitellään myös "Provably Fair" alkorytmiä. Sivustot mainostavat käyttävänstä tätä reilua alkorytmiä joka arpoo voittavan numeron satunnaisesti. Sivustot pystyvät kuitenkin manuaalisesti syöttämään ja poistamaan nämä arvot.

Huhujen mukaan näitä sivustoja mainostavat youtubettajat ovat mukana huijauksessa. Omistajat edistävät mainostajan voittomahdollisuuksia ja mainostaja luo videon, jossa hän voittaa. Katsojia houkutellaan pelaamaan ja todellisuudessa tavallisella pelaajalla onkin aivan eri voittomahdollisuudet.

Lue Richard Lewisin koko raportti täältä.

Kuva: counterstrike.wikia

Richard Lewis

Lähde: dotesports