Haastattelun ensimmäisessä osassa kävimme lävitse Dota 2 -pelaaja Topias ”Topson” Taavitsaisen uran alkuvaihetta. Veljesten välisestä kisailusta lähtenyt pelimotivaatio on vienyt miehen pitkälle, astetta oudomman venäläisorganisaation ja kieli poskessa perustetun Suomi-stackin läpi. Haastattelun toisessa osassa keskitytään Topiaksen tietä OG:hen, elokuun Internationaliin ja joukkueen tähän astisiin tuloksiin.


 

Kutsu OG:hen

Tie OG:hen alkoi siitä, kun Jesse ”JerAx” Vainikka lähestyi vailla joukkuetta olevaa Topiasta. Kutsu karsintoihin OG:n riveissä tuli yllättäen, täyttäen Taavitsaisen toiveen pääsystä itseään parempaan joukkueeseen. Joukkueeseen pääsyssä oli kuitenkin pieni mahdollinen mutka matkassa: Topiaksen sisältävä uusi viisikko oli vielä täysin riippuvainen toisen core-pelaajan, Anathan ”Ana” Phamin vastauksesta.

Mainitsitkin jo, että kutsu OG:hen tuli Jesseltä. Miten kutsu käytännössä tapahtui, olitko OG:n ensimmäinen valinta, vai kutsuttiinko sinut esim. tryoutteihin?

”Niillä oli vähän semmonen meininki, että jos ne saa Anan mukaan, niin sillon meikäläinen on käytännössä ykkösvalinta. Mutta jos Ana ei ois lähteny, niin ne olis ottaneet mun tilalle jonkun muun. Eli joko molemmat, tai ei kumpakaan.”

Perusteltiinko OG:n leiristä tätä valintaperiaatetta?

”Sanoivat vaan, että heidän mielestään siinä olis paras combo, kun oltais molemmat tiimissä. Mullahan on vähän omanlainen pelityyli, niin se ei välttämättä toimi kaikkien kanssa.”

Oliko sinulla alustavaa mielipidettä OG:sta, miltä tuntui valituksi tuleminen?

”Totta kai se oli iloinen asia. Onhan tää nyt helposti kovin joukkue Euroopassa heti Liquidin ja Secretin jälkeen. Isoja nimiä, tosi kovia pelaajia.”

 

Uuden OG:n ensiaskeleet

Euroopan TI8-karsinnoissa nähty OG:n pelikunto puhui ehdottomasti puolestaan uuden viisikon kyvyistä, sillä OG oli suorastaan ylivoimainen. Joukkue tiputtautui pelaajamuutosten jälkeen pois Kiinan SuperMajoreilta ja tiedotteen mukaan käytti tämän ajan uuden joukkuedynamiikan hiomiseen. Tämä ei kuitenkaan tainnut mikään erityinen haaste olla.

Miten meni joukkueeseen asettuminen kesäkuun harjoitteluvaiheessa? Jouduitko opettelemaan paljon uutta?

”Suunnilleen pari viikkoa ehdittiin pelaamaan, kunnes alkoi avoimet karsinnat. Kyllä harjoitteluvaihe meni ainakin omalta osaltani aika helposti, sai tehdä sitä mitä aina ennenkin on tehnyt ja sillä se sit on toiminut ihan hyvin tähän asti.”

Jos verrataan hieman SFT:hen ja Ankkureihin, minkälainen on treenaustahti ja joukkuedynamiikka?

”Onhan se vähän. Kaikki ottaa asiat enemmän tosissaan. Sit tietysti on paljon viisaampia pelaajia, joiden kanssa on paljon helpompi oppia nopeasti lisää pelistä ja näin muutenkin. 

Onko henkilödynamiikat niin hyvällä tolalla, kuin mitä karsintojen tuloksista voi päätellä?

”On, on totta kai. Meillä on ihan huippuporukka.”

Millä asenteella karsintoihin lähdettiin, oliko harjoitusten pohjalta kova itseluottamus joukkueen peliin vai havaittiinko jännitystä ilmassa?

”Kyllä itse ainakin luotin täysin, että oltiin helposti paras joukkue siellä. Tietysti pieni jännitys oli, kuinka peli lähtee sit toimiin, mutta siitä huolimatta uskoin että oltiin paras joukkue. Asenteella lähdettiin, vaikka tietysti vihuja piti sen verran kunnioittaa, että on sielläkin hyviä pelaajia. Mutta parhaiten pärjää tietyllä itsevarmuudella.”

Teillä Anan kanssa näyttäisi omat roolinne sujuvan varsin lahjakkaasti. Mitä mieltä olet core-kumppanista, oliko OG:n olettamus teidän kahden yhteisvalinnasta oikea?

”Meillä on ihan hyvä tää lineup, toimitaan Anan kanssa mun mielestä tosi hyvin yhteen. Pystytään vaihtamaan linjoja tarpeen tullen ja meidän pelityylit kans toimii hyvin keskenään. Mä teen Analle tilaa ja Ana sitten kantaa meidän pelit aina.”

 

Tie Internationaliin

Internationaliin OG aikoo varautua hyvin, tietoisena siellä odottavasta pelaamisen tasosta. Ennen vuoden isointa koitosta joukkuetta odottaa vielä muutaman viikon boot camp, jossa se keskittyy hiomaan taktiikoitaan Kanadan turnausmaratonia varten. Topias aikoo jatkaa karsinnoissa nähtyjä näyttäviä elkeitä, joilla voitetaan sekä vastustaja että yleisö.

Mitkä fiilikset on OG:n mahdollisuuksista Internationalissa?

”Vähän vaikea vielä sanoa, meillä on boot camp tulossa vielä ennen Kanadaan lähtöä, ehditään reenata vielä muutama viikko. Taso Kanadassa tulee tietysti olemaan ihan eri, mutta kyllä me uskotaan meidän mahdollisuuksiin, että korkea sijoituskin pystytään saamaan. Vaikea kuitenkin sanoa, ei olla vielä treenattu ihan tarpeeks.”

Keitä pidät pahimpina vastustajina?

”No Virtus.Pro on tietenkin ja Liquid. En tiedä sitten näistä Kiinan tiimeistä, en oo niitä vastaan vielä hirveästi pelannut, mutta kyllä mä uskon, että meillä on hyvät saumat niitä vastaan.”

Karsinnoissa esiin tullut röyhkeä Mid-pelaaminen ja armoton chat-wheelin käyttö on vallannut ainakin Redditin sydämen ja omasta mielestäni toi lisää viihdearvoa karsintaotteluihin. Aiotko antaa persoonan loistaa myös Vancouverissa?

”Totta kai!”

 

Eurheilu.comin väki toivottaa Topiaksen lisäksi myös Jesselle ja koko OG:n porukalle onnea elokuussa pelattavaan Internationaliin.

Kuvalähde: WESG