Monet ovat pohtineet, kuinka eurheilussa voi päästä huipulle asti? Aki ”Tryffeli” Minkkinen pohti samaa, lähti haastamaan Playerunknown’s Battlegroundsin kovimpia nimiä ja voitti ensimmäisessä ammattilaisottelussa kana-aterian.


Kuka: Aki ”Tryffeli” Minkkinen

Peli: Playerunknown’s Battlegrounds

Joukkue: Lumber Mill

Lempiase: M416 kompensaattorilla ja punapistetähtäimellä

Aki ”Tryffeli” Minkkinen on niittänyt mainetta ja kunniaa viime aikoina Playerunknown’s Battlegroudissa Lumber Mill-joukkueensa kanssa mm. Global Loot Leaguessa, mistä viikkoturnauksista on lunastettu kana-aterioita ennakkosuosikkien nenien edestä.

Todella usein kysytty kysymys ammattipelaajilta on, kuinka he pääsivät huipulle ja millaisia ponnistuksia se on vaatinut heiltä? Minkkisen kohdalla pelin ja tilaisuuden osuessa kohdalle, kokeilu ammattilaispiireissä osoittautui menestykseksi välittömästi ja ovet isoihin piireihin alkoivat avautua ilman sen suurempia kommervenkkeja.

Monet ammattilaiset ovat tahkonneet monia eri pelejä vaihtelevalla menestyksellä ennen kuin se oma bravuuri on löytynyt. Minkkisen pelaaminen käynnistyi todenteolla Warcraft kolmosen aikoihin, ja siitä lähtien pelejä hänellä on riittänyt. Dota, Heroes of Newerth ja Dota 2 tahkottiin läpi ennen kuin ajatus ammattilaisuudesta heräsi viimein PUBGin parissa.  Playerunknown’s Battlegroundsin kelkkaan Minkkinen hyppäsi viime kesänä toukokuun tietämillä, sillä peli vaikutti mukaansa tempaavalta ja sopivan haastavalta.

Ensimmäiset kosketukset ammattilaispiireihin Minkkinen koki muutaman Steamista tavatun tuttavan voimin ensimmäisissä skrimeissä. Skrimit ovat pelaajien keskenään järjestämiä pelejä, joihin tuntemattomilla ei ole asiaa, koska pelejä ei käydä avoimilla servereilla. Joukkue osallistui maailman kovimpien joukkueiden väliseen peliin, jossa vastassa oli mm. FaZe ja Liquid. Kaikkien yllätykseksi Minkkinen selvisi joukkueineen kärkikymmenikköön asti, ja oli lopulta toiseksi viimeisenä joukkueena Liquidin kanssa nokittain. Kirsikkana kakun päällä ensimmäistä kertaa tositoimiin osallistunut muille täysin tuntematon joukkue nappasi voiton! Siinä vaiheessa Minkkinen alkoi pohtia, että tästähän voisi tulla jotakin.

Tuon ottelun jälkeen nämä neljä mittavan itsetunnon kohotuksen saanutta pelaajaa päättivät laittaa joukkueen virallisesti pystyyn, ja nelikko siirtyi osaksi Wind and Rain organisaatiota. Joukkueessa pelasivat Minkkisen lisäksi tanskalaiset Peter ”Wookiebookie” Lassen, Viktor ”Stab” Blæsbjerg ja Gustav ”GustavQQ” Blønd. Viikko-otteluita, turnauksia ja kilpailuita tahkottiin, ja joukkue alkoi vakiinnuttaa paikkaansa ammattilaisten keskuudessa. Kohokohtana nelikolle voidaan pitää IEM Oaklandissa pelaamista viime talvena.

Nykyään Minkkinen, Lassen ja Blønd pelaavat Lumber Mill -nimisessä joukkueessa, ja neljäntenä jäsenenä häärää saksalainen Alexander ”Caint” Syukrin.

Seuraava iso haaste joukkueelle tulee olemaan Global Loot Leaguen finaalit Romanian Bukarestissa tässä kuussa. Vastaan asettuu tuttuja nimiä harjoittelusessioista, ja Minkkinen toteaa itsevarmana että ”tavoite on ehdottomasti päästä kolmen parhaan joukkoon, mutta voittaminen on se päämäärä. Viime turnauksen näyttävät sen, että meillä on se mitä voittamiseen vaaditaan”.

Mitä ammattilaisuus vaatii?

Ammattilaisuudessa harjoittelu vie ison osan ajasta, ja sen lisäksi on osattava pitää huoli itsestään. Lumber Mill pelaa muiden ammattijoukkueiden kanssa skrimejä noin 4-5 tuntia päivässä, ja sen lisäksi joukkueen kaikki pelaajat jatkavat PUBGin parissa myös vapaa-ajallaan vähän rennommin ottein.

Turnausten ja kilpailuiden kohdalla aikataulut saattavat kiristyä. ”Kerran vedettiin kaksi turnausta yhtä huutoa. Ensimmäisen turnauksen loputtua liityttiinkin sitten suoraan seuraaviin peleihin ilman sen suurempia taukoja. Taidettiin pelata 12h tuntia putkeen sinä päivänä” muistelee Minkkinen kysyttäessä rankimpia pelisuorituksia.

Kenelle sitten voisi suositella kilpapelaamiseen mukaan lähtemistä? ”Sanoisin, että kannattaa avoimin mielin lähteä kokeilemaan, jos tekee mieli. Meillekin tuli aika yllätyksenä se ensimmäinen voitto, ja ajateltiin että kun tämä meni kerran näin hyvin niin ehdottomasti pyritään ihan huipulle asti seuraavaksi” toteaa Minkkinen.

Lähteet: Global Loot League, Lumber Mill Twitter