Kovasti nousussa olleeseen Auto Chess -genreen saatiin tänään uusi lisäys, kun suomalainen Shiftr Gaming -organisaatio julkistettiin, debyyttipelinään Dota Underlords.

Organisaation taustalla olevan suomalaisen asiakaspalveluyrityksen, Shiftr Groupin, toimitusjohtaja ja joukkueen kapteeni Jani Savolainen kertoi, että joukkueen jäsenillä onkin taustalla varsin pitkät urat muiden alojen hommissa. Pelit ovat kuitenkin aina yhdistäneet. Kun siis Auto Chessin suosio ja oman porukan osaaminen huomattiin, tuntui lähestulkoon pakottavalta lähteä mukaan.

“Se oli tällainen yllättävä pakko tehdä -tilanne. Taustana sanottakoon, että peli oli ollut mielessä jo kauan. Oma yritys sitten mahdollisti tämän kuvion kun huomasimme, että ydinryhmämme on kovalla ja hyvällä tasolla. Ei ollut oikein muuta mahdollisuutta kuin alkaa pyörittää rattaita. Meillä on kuitenkin hyvin vahva pelitausta, LoLista Hearthstoneen maailmankärjessä, eli tämä oli seuraava etappi meille kaikille”, Savolainen kertoi.

“Otettiin tuossa vuosi sitten härkää sarvista ja ruvettiin suunnittelemaan näitä asioita. Nyt ollaan kulminaatiopisteessä siinä mielessä, että ollaan kaikki saatu rullaamaan ja käyntiin.”

Samoin oli myös selkeää, että uusi organisaatio halusi keskittyä nimenomaan Auto Chessiin, sillä se oli entuudestaan pelaajien suosiossa, ja he näkevät siinä merkittävää potentiaalia. 

“Auto Chess valikoitui, koska se on kaikkien pelaajien suosiossa, joita meillä tässä nyt on. Haluttiin vähän erikoistua muualle kuin fps-peleihin. Me uskotaan, että genre on se seuraava pelialan juttu.”

Joukkueen kokoonpanon kuuluvat:

  • Jani “Kcrush” Savolainen
  • Jesse “Trusse” Lehtimäki
  • Jussi “Jusi” Lehtimäki

Vaikka rosteri on tällä hetkellä täysin suomalainen, organisaatio ei sulje pois ulkomaalaispelaajien mahdollisuutta. Muutenkin suunnitelmissa on jo vahva kasvujatkumo; tarkoituksena on hakea lisää suomalaisia pelaajia, sisällöntuottajia, striimaajia ja muita, jotta voidaan kasvaa tiiminä kuten muutkin e-urheiluorganisaatiot. Joitain suomalaisia striimaajia on jo saatu kelkkaan mukaan. Espanjasta käsin toimivalle organisaatiolle myös kansainvälistyminen on selviö.

Tärkeänä osatekijänä ovat tietenkin myös suomalaiset yhteistyökumppanit, joita Shiftr Gaming tällä hetkellä hakee.

Organisaation kaikki pelaajat keskittyvät tällä hetkellä Dota Underlordsiin. Jahka isompia turnauksia kehkeytyy, on samalla kokoonpanolla tarkoitus myös lähteä pelaamaan Auto Chessin Drodo Studio -versiota. Organisaatiossa ollaan kuitenkin koko ajan avoimia uusien pelaajien mukaan otolle.

Huomionarvoista on, että joukkueen keski-ikä on esimerkiksi fps-peleihin verrattuna korkea; noin 27 vuotta. Savolainen uskookin, että genre sopii hyvin vanhemmille pelaajille, sillä se palkitsee vuosien aikana kertynyttä kokemusta ja strategista silmää refleksien sijaan.

Kaiken kaikkiaan genren kehitys ja myös ansaintamahdollisuudet näyttävät kirkkailta.

“Jo syksyllä on ensimmäinen miljoonaturnaus tulossa, vaikka peli on vasta betassa. Luvassa on siis hyvin vankka ja vahva tulevaisuus, tai ainakin me uskotaan niin. Ollaan selkeästi huomattu, että pelaajat ovat siirtymässä vanhoista korttipeleistä Auto Chess -genreen. Tulevaisuus näyttää turnausmielessä ja ansaintamahdollisuuksien kannalta todella hyvältä”, Savolainen summaa.