Molemmat Hearthstonen suomenmestarit ja ensimmäinen suomalainen Dreamhack mestari, Helsinki REDS hyppää mukaan suosittuun kilpakorttipeliin ryminällä.

HIFK:n omistama Helsinki REDS yllätti maanantaina julkaisemalla uuden huippukokoonpanon Hearthstoneen kiinnittäen ensimmäisenä pelaajana Sauli ”Zumpp” Rinta-ahon. Eurheilu.com uutisoi julkistuksesta jo maanantaina.

Joukkue julkaistiin kokonaisuudessaan keskiviikkona, Zumppin rinnalle punapaitoihin liittyivät Alvar ”Vardu” Dürr ja Janne ”Janetzky” Aho. Kolmikko aloitti yhdessä harjoittelun jo kesän 2017 pudotuspeleissä jossa Vardu ja Janetzky tippuivat tasoituspisteissä juuri alle kahdeksan parhaan rajan. Todellista menestystä nähtiin Dreamhack Wintereillä kun yhdessä muiden suomalaispelaajien kanssa harjoittelu toi kolmikolle sijat 1, 5 ja 17.

Joukkueesta kiinnostuneet voivat tavata Janetzkyn ja Vardun tänään Assembly tapahtumassa Elisan ständillä 16:00 järjestettävässä meet-and-greetissä.

Uuden joukkueen riveissä korttisankarit pääsivät ensimmäisenä kilpailemaan sijoituksista tammikuun virallisella kilpaladderilla. Kahden päivän tehoputki toi Zumpille sijoituksen 25 parhaan joukkoon Aasiassa, Vardulle 50 parhaan joukkoon Amerikoissa ja Janetzkylle 200 parhaan joukkoon Amerikoissa. Eurheilu.com haastatteli pelaajia heti helmikuun alussa.

Ensimmäisenä pitää tietenkin kysyä, miltä tuntuu päästä edustamaan Helsinki REDSiä?

”Uskomattoman hyvä fiilis on kyllä, REDS on todella ammattimainen organisaatio, mikä antaa meille mahdollisuudet kehittyä kilpailijoina. Kaikki REDSiläiset ovat erittäin mukavia ja organisaatiossa erittäin hyvä meininki.” Kertoo Janetzky

”Täytyy myös sanoa, että on uskomatonta päästä vihdoin pelaamaan kolmistaan samaan organisaatioon” Lisäävät Zumpp ja Vardu

Julkistuksessa kerrottiin, että keskustelut Zumppin kanssa alkoivat jo viime vuonna, missä vaiheessa Janetzky ja Vardu astuivat mukaan kuvioihin?

”Jo alusta asti oli puhetta, että joukkueeseen otettaisiin yksi tai kaksi muutakin pelaajaa ja vuoden 2018 HCT muutosten jälkeen lähdettiin hakemaan yhteensä kolmen pelaajan joukkuetta. Vardu ja Janetzky olivat ensimmäisinä mielessäni kun pohdittiin suomalaisia kärkipelaajia, joten olen erittäin tyytyväinen kun saimme heidät molemmat”, valottaa Zumpp.

Hearthstonen kilpapelaaminen pyörii tänä vuonna Ladderin ja HCT Tour stoppien ympärillä, minkälaisia suunnitelmia REDSillä on vuodelle?

”Vielä ei ole tarkkaan tiedossa missä kaikkialla Tours turnauksia järjestetään, mutta tällä hetkellä suunnitelmissa on ainakin EGLX Torontossa”, kertoo Vardu.

”Huikea reissu tulossa kyllä, ainakaan itse en ole koskaan käynyt Pohjois-Amerikassa, joten turnaus on ehdottomasti kokemus jota odotan”, lisää Zumpp.

”Voittoa lähdetään ehdottomasti hakemaan. Summer Playoffs 2017 ja Dreamhack Winter osoittivat, että yhdessä valmistautuminen kantaa hedelmää, joten odotukset ovat korkealla”, kuvailee puolestaan Janetzky.

Uudistukset toivat pelaajarynnäkön yrittämään kärkisijoja, minkälainen fiilis teille jäi loppukuukauden kisaamisesta?

”Ensimmäinen kuukausi oli erittäin kovatasoinen, käytännössä mikään sijoitus ei ollut turvassa, vaan joka päivä piti pelata jos halusi pitää itsensä sadan parhaan joukossa”, selittää Vardu.

”Tammikuussa kaikki yrittivät 25. parhaan joukkoon, mutta jatkossa pelaajat varmaan tyytyvät jälleen top100 sijoituksiin, kun on helpompi ennustaa kuinka monta pistettä playoffeihin tarvitaan”, lisää Zumpp.

Suomalaisittain Hearthstone on pudonnut parrasvaloista. Uskotteko, että REDSin esimerkki kannustaa muita joukkueita tai turnausjärjestäjiä?

”Uskon, että mikäli pelaajia riittää, niin organisaatiot varmasti lähtevät mielellään mukaan. Toivottavasti Blizzard myös jatkaa joukkuepuolen kehittämistä esimerkiksi turnauksilla, se toisi varmasti lisää joukkueita mukaan peliin”, kommentoi Zumpp.

”Suomalaisia turnauksiakin saadaan jatkossa toivottavasti lisää. Ainakin Elisa on jo lähtenyt mukaan tukemaan suomalaisia turnauksia Insomnioilla ja Assemblyilla, joten toivottavasti tulevaisuudessa saadaan taas ammattitason tapahtumia myös kotimaahan.”, lisää Vardu

Pelaajien henkilökohtaisista saavutuksista voi lukea tarkemmin alta.

Sauli ”Zumpp” Rinta-aho

Joukkueen ehdoton kärkinimi on 29-vuotias Zumpp, joka on noussut viime vuosien aikana nopeasti yhdeksi suomen kärkipelaajista. Saulin ura alkoi vuodesta 2016, kun hän karsi ensimmäistä kertaa HCT:n pudotuspeleihin ja nappasi vakuuttavan voiton Finnish esports leaguen ensimmäiseltä kaudelta. Vuonna 2017 Zumpp näytti todella kuuluvansa suomalaiseen eliittiin voittamalla FELin toisen kauden, nappaamalla kaksi pudotuspelipaikkaa kolmesta HCT:ssa ja ottamalla jaetun kolmannen sijan Dreamhack Summereilla. Todellinen läpimurto nähtiin marraskuussa Dreamhack Winter tapahtumassa kun Sauli nappasi mestaruuden ensimmäisenä suomalaispelaajana Hearthstonen historiassa.

Ennen REDSiä Zumpp kilpaili lyhyesti TORI esportsissa, mutta REDS on ensimmäinen suuri organisaatio, jossa hän kilpailee.

”Minulle tuli useita tarjouksia viime vuonna, mutta ne eivät lopulta realisoituneet tyydyttävällä tavalla. REDS tarjoaa loistavan tilaisuuden pelata ja kiertää turnauksia Vardun ja Janetzkyn kanssa, eli olen erittäin tyytyväinen”, kertoo Zumpp fiiliksistä.

Turnausmenestys

 • Dreamhack Winter 2017 – 1. sija
 • Dreamhack Summer 2017 – jaettu 3. sija
 • Never Lucky Invitational – 1. sija
 • Finnish esports league kausi 1 – 1. sija
 • Finnish esports league kausi 2 – 1. sija

Alvar ”Vardu” Dürr

Joukkueen nuori lupaus on 18-vuotias Vardu, joka aloitti uransa 2017. Team Dutch Gamingissä (TDG) pelannut Vardu aloitti vuoden vahvasti sijoittumalla neljän parhaan joukkoon LanTrekeillä ja nousi nopeasti maan kärkikastiin voittamalla Hearthstonen suomenmestaruuden Assembly Summer tapahtumassa. Kesä oli Alvarille erittäin hyvää aikaa hänen karsiessa ensimmäistä kertaa HCT:n pudotuspeleihin ja nappaamalla heti sijoituksen 16. parhaan joukossa.

”Olin pelannut TDG:ssä niin pitkään, että joukkueen vaihtoa piti miettiä erittäin tarkkaan. REDSiin liittyminen oli kuitenkin houkuttelevaa, sillä se tarjosi mahdollisuuden pelata tuttujen kanssa ja kehittyä entistä enemmän pelaajana”, kuvailee Vardu joukkueen vaihtoa.

Turnausmenestys

 • Suomenmestari 2017
 • Dreamhack Winter 2017 – jaettu 5. sija
 • HCT Summer Playoffs – top16
 • LanTrek 2017 – jaettu 3. sija

Janne ”Janetzky” Aho

REDSin kokenein pelaaja on ehdottomasti 24-vuotias Janetzky, joka aloitti kilpailemisen jo vuonna 2015. Jannen ensimmäinen turnausvoitto napsahti saman vuoden Insomnioilla jossa miehen onnistui voittamaan silloista suomiskeneä hallitsevan RCTIC:n kaikki pelaajat turnauksessa. 2016 Janetzky jatkoi voittokulkua kuittaamalla Hearthstonen ensimmäisen suomenmestaruuden ja ottamalla kaksi mestaruutta ESL:n King of the Hill sarjassa. Janetzky on myös suomen ansiointunein pelaaja HCT-kiertueella ansaittuaan yhteensä 5 pudotuspelipaikkaa. Vuonna 2017 Janetzky oli HCT yhteispisteissä 18. Menestyksen myötä Janetzky myös ansaitsi paikan Hearthstone Global Games maajoukkueen kapteenina.

Ennen REDSiä Janetzky kilpaili englantilaisessa NerdRage joukkueessa.

”NerdRage on ollut pitkään koti, mutta HCT:n muutosten myötä oli helppo valita suomalainen joukkue, joka mahdollistaa paremmin joukkuepisteistä kilpailemisen. Kotimaisen joukkueen etuna on myös mahdollisuus edustaa tapahtumissa ja kasvattaa henkilökohtaista brändiä huomattavasti paremmin kuin ulkomailla.” Kertoo Janetzky.

Turnausmenestys

 • Dreamhack Winter 2017 – 17. sija
 • Dreamhack Summer 2017 – jaettu 9. sija
 • Suomenmestari 2016
 • IeSF World Championship 2016 – jaettu 9. sija
 • ESL King of the Hill – Mestari viikoilla 3 ja 4