Suomalainen Dota-skenen vakionimi Taurora palaa jälleen ruutuihin. Tänään kuuden aikaan illalla alkava mittelö tulee olemaan ensimmäinen laatuaan sitten organisaation sulauduttua osaksi Helsinki Redsiä. Keskustelimme hieman hREDSin General Managerin Christer Kasurisen kanssa turnauksesta, Taurorasta ja organisaatioiden yhteistyön tulevaisuudennäkymistä.

Turnaukseen ottaa osaa yhteensä kuusitoista joukkuetta. Palkintopotissa on yhteensä 5000 euroa, josta finaalien voittaja pokaa itselleen 3500 euron siivun. Joukkueista neljä selvisi mukaan avointen karsintojen kautta ja kaksitoista kutsuttiin suoraan. Aiempiin Taurora-turnauksiin poiketen on heti huomattavissa, että kyseessä ei ole enää puhtaasti kotimainen turnaus.

”EU+CIS on alueemme. Lisäsimme tätä varten lähetyksiin mahdollisuuden kolmannelle kielelle, eli pelit ovat näillä näkymin nähtävissä suomen ja englannin lisäksi myös venäjäksi.”

Vaikka turnauksessa ei DPC-sarjataulukon kärkijoukkueita nähdäkään, on osallistujien keskellä varsin tuttuja nimiä. Ruotsalaiset The Final Tribe ja The Alliance, yhdessä syndereNin viimeisimmän projektin, MadLadsin kanssa ovat olleet mukana jo usean Valve-turnauksen karsinnoissa, parhaimmillaan kärkisijoilla.

CIS-alueen osallistujat Gambit Esports ja Double Dimension ovat myös aluekarsintojensa vakionimiä. Kotimaan edustuksesta pitää huolen turnauksen järjestäjäorganisaatio Helsinki REDS. Kansainvälisen turnauksen ensimmäisessä versiossa ei tulla kuitenkaan näkemään LAN-otteluita.

”Joel Toivosen suhteet Euroopan Dota-skeneen ovat mahdollistaneet erittäin hyvätasoisten ja tunnetuiden joukkueiden kutsumisen ensimmäisen kauden mittelöihin. Debyyttikausi pelataan täysin onlinessä, mutta tarkoitus tulevaisuudessa on tuoda myös tapahtumien yhteyteen LAN-playoffeja.”

HREDSin päätös aloittaa yhteistyö Tauroran kanssa vaikuttaisi perustuneen organisaation haluun kasvattaa läsnäoloaan Euroopan turnausympyröissä. Taurora valikoitui kumppaniksi organisaation historian, maineen ja järjestäjien kokemuksen puolesta.

”Joel ”Jannu” Toivonen ja Karo ”Spydy” Laine omaavat nuoreen ikäänsä nähden älyttömästi kokemusta turnausjärjestämisestä. Tarkoitus ei ole keksiä rengasta uudestaan vaan tehdä työtä jo taitonsa näyttäneiden ammattilaisten kanssa. Näin saadaan luotua pelaajille sekä katsojille paras mahdollinen kokema tarjoamistamme turnauksista.”

Varsin kunnianhimoinen debyyttiturnaus uuden yhteistyön tuloksena on näillä näkymin hyvää merkkiä tulevasta. Merkittävät sponsorit ja useat lähetyskanavat-, ja kielet eivät ainakaan vähennä tulevaisuuden mahdollisuuksia. Ensimmäistä turnausta kuitenkin pidetään tällä eräänlaisena formaatin betatestinä, jolla selvitetään konseptin toimivuus Euroopan tasolla.

”Taurora on toimiva konsepti, jota on lähinnä kasvatettu tasoon, jossa meillä on mahdollisuus herättää kovatasoisten Eurooppalaisten joukkueiden kiinnostus. Suuri kiitos menee tietysti yhteistyökumppaneillemme Elisa Viihteelle ja Batterylle, jotka mahdollistavat panoksellaan turnauksen ensimmäisen kauden toteutetussa mittakaavassa. Kehityspolkuja on mietitty jo melko pitkälle, mutta tahdomme tässä vaiheessa lähinnä oppia ja saada dataa siitä, miten suuren näkyvyyden toimintamme saa Euroopassa.”

Tauroran tulevaisuus turnausjärjestäjänä näyttää hyvältä. Euroopanlaajuisen ensiturnauksen tulikoe näyttää uudelle yhteistyöduolle laajenemisen mahdollisuudet. Helsinki REDSin motivaatio saada nimeä ja brändiään Euroopan skeneen ja Tauroran kyvykkyys turnausjärjestämisessä saattavat mahdollistaa tulevaisuudessa vielä vaikka mitä.

”Menen tässä ehkä hieman jo asioiden edelle, mutta kuten sanottua, voi ensimmäinen kausi onnistuessaan antaa meille monenlaisia mahdollisuuksia uusiin aluevaltauksiin.”

Kuvalähde: Taurora