Euroopan PUBG-liigaa on pelattu nyt kaksi viikkoa. Ensimmäistä vaihetta on jäljellä enää yksi peliviikko, joka aiempien tapaan jakautuu jälleen neljälle eri päivälle. Jokaisena päivänä pelataan yhteensä 5 eri peliä, joista joukkueet keräävät pisteitä sijoitustensa ja saamiensa tappojen perusteella.

Liigan ensimmäisellä peliviikolla ENCE sijoittui jaetulle ykkössijalle G2 Esportsin kanssa pistein 162 (uutinen). Eilen päättyi liigan toinen peliviikko ja ENCE otti jälleen itselleen ykkössijan, tällä kertaa pistein 144. Eroa jaetulla kakkossijalla oleviin Team Liquidiin ja Ninjas In Pyjamasiin oli ainoastaan yksi piste. Tämä piste kuitenkin riitti kahteen peräkkäiseen peliviikon voittoon.

ENCEn pelaajiin kuuluvat Miika ”miikaz” Kinnunen, Aki ”TRYFFELI” Minkkinen, Miro ”Rustanmar” Ruotsi sekä Saku ”SKUIJKE” Sajakoski. Tällä hetkellä ENCE johtaa Euroopan liigaa kokonaispisteissä 306 pisteellä. Toisena on suomalaisveljesten Samu ”Sambty” Kauppisen ja Jere ”Jembty” Kauppisen tähdittämä Team Liquid 247 pisteellä. Kolmantena, aivan Liquidin perässä, on G2 Esports 271 pisteellä.

Anssi ”mxey” Peekkosen edustama Faze Clan on sarjataulukon sijalla 9. pistein 239. Kokonaan suomalaisista koostuva Winstrike Team on puolestaan sijalla 10 pistein 226. Winstriken kokoonpano on koottu aiemman suomalaisen Saunabois-joukkueen pelaajista ja siihen kuuluvat Teemu ”Teme” Kokko, Joonas ”Jorzki” Permanto, Olli ”Tiikzu” Saarikoski sekä Joona ”NOOKIE” Närvänen.

PUBGin Eurooppa-liigan sarjataulukko kahden peliviikon jälkeen:

Joukkuepisteet
ENCE306
Team Liquid274
G2 Esports271
Ninjas in Pyjamas259
Team SoloMid254
Team Vitality248
Pittsburgh Knights242
Jokers239
FaZe Clan239
Winstrike Team226
Raise Your Edge210
Red Diamonds202
Natus Vincere189
Digital Athletics185
CrowCrowd142
M19132

ENCE ei johda liigaa ainoastaan kokonaispisteissä, vaan sillä on nyt myös enemmän tappoja kuin millään muulla joukkueella. ENCE on kerryttänyt 40 pelaamassaan pelissä yhteensä 193 tappoa, hieman vajaat 5 tappoa per peli. Miikaz on saanut näistä 32, TRYFFELI 47, Rustanmar 56 ja SKUIJKE 58. SKUIJKE pitää tällä hetkellä eniten tappoja saaneen pelaajan titteliä yhden tapon erolla Team Liquidin Jord van ”Ibiza” Geldereen, G2 Esportsin René ”Braexco” Rehlingiin sekä Pittsburgh Knightsin Marcus ”Realzx” Viningiin. Edellä mainitut pelaajat ovat saaneet tähän mennessä 57 tappoa.

Joukkueista toiseksi eniten tappoja on kerännyt Team Liquid. Tappoja on kertynyt 187 kappaletta ja ne ovat jakautuneet suhteellisen tasaisesti kaikkien joukkueen pelaajien kesken. Tapoista 42 kappaletta on kirjattu  Jembtyn ja 45 kappaletta Sambtyn nimiin.

ENCEn poikien on helppo hymyillä myös pelien välissä, pitäessään liigan kärkipaikkaa.

Kyseisessä liigassa tappopisteitä saa ainoastaan vihollisen viimeistelystä. Ei siis riitä, että vihollisen haavoittaa, vaan tämä tulee myös viimeistellä pisteen saamiseksi. Vaikka oman joukkueen pelaaja haavoittaisi vihollisen, voi toisen joukkueen pelaaja kerätä tappopisteen itselleen viimeistelemällä haavoitetun vihollisen. Näin ollen pelaajaa haavoittanut jää pisteittä.

ENCEn statistiikasta voidaan nähdä sen käyttäneen jossain määrin hyödykseen edellä mainittua pisteiden ”varastamista”. Vaikka ENCE johtaa muita joukkueita vahvalla pistemäärällään, vahingonteon määrässä (damage) ENCE on muihin joukkueisiin nähden vasta listan kuudentena 34 178 pisteellä. Kärkisijaa pitää ylivoimaisesti Team Liquid 40 813 pisteellä. Statistiikoista voidaan myös nähdä ENCEn haavoittaneen 169 pelaajaa, mutta saaneen kuitenkin 193 tappoa. Suunta on päinvastainen verrattuna esimerkiksi Team Liquidiin, joka on haavoittanut 201 pelaajaa saaneen samalla ainoastaan 187 tappoa.

Liigan voittopotissa on jaossa yhteensä 225 000$, josta voittaja saa itselleen 75 000 $. Liigan neljä ensimmäistä joukkuetta kuittaa tämän lisäksi itselleen paikan Lontoossa tässä kuussa järjestettävästä FACEIT Global Summit –turnauksesta. Kyseessä on tämän vuoden ensimmäinen maailmanlaajuinen PUBG-turnaus, johon osallistuu omien alueidensa PUBG-liigojen parhaat. Turnauspotissa on jaossa 400 000$. Alla näet alueet ja niille varattujen joukkuepaikkojen määrän kyseisestä turnauksesta:

Kilpailualue Joukkuepaikkojen lkm
Eurooppa, Lähi-itä & Afrikka 4
Pohjois-Amerikka 4
Kiina 4
Korea 4
Kaakkois-Aasia 3
Kiinan Taipei,
Hong Kong &
Macao
2
Japani 1
Oseania 1
Latinalainen
Amerikka
1

Eurooppa-liigan ensimmäisen vaiheen viimeinen viikko alkaa tämän viikon torstaina 4. huhtikuuta kello 18:00. Jähtäväksi nää, pystyykö ENCE säilyttämään sarjataulukon kärkipaikkansa loppuun asti. Mielenkiintoista on myös nähdä, kuinka taulukon toista sijaa pitävä Team Liquid tulee lopulta sijoittumaan. Todennäköistä kuitenkin on, että kummatkin suomalaisten edustamat joukkueet tullaan näkemään myös FACEIT Global Summit -turnauksessa myöhemmin tässä kuussa.

PUBGin Eurooppa-liigan ensimmäisen vaiheen viimeisen viikon otteluita voit seurata esimerkiksi ENCEn oman tai liigan striimin kautta.

Lähde: Liquipedia, Pubgesports Kuvalähde: PEL(1), PEL(2)