Vaikka League of Legendsin maailmanmestaruuskisat saatiin juuri päätökseensä, pääsee loistavaa LoL-pelaamista seuraamaan pian uudestaan: NLC Fall Open -turnaus alkaa torstaina 5. marraskuuta ja mukana nähdään kaksi Suomen League of Legendsin kärkijoukkuetta: ENCE ja KOVA

ENCE julkisti viime keväänä hyppäävänsä mukaan maailman suosituimpaan videopeliin, ja suomalaisjoukkue kutsuttiinkin suoraan NLC 2020 -kesäkaudelle, joka syntyi UKLC:n ja Nordic Championshipin yhdistymisestä. 

– Olen paljon tyytyväisempi joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen kuin siihen mitä se oli Summer Splitin aikaan, oltiin silloin vasta saatu tiimi kasaan ja tavoitteena oli playoff -paikka. Kesken kauden kehittyminen kuitenkin pysähtyi ja jäätiin tavoitteen alapuolelle, toteaa ENCEn junglerina pelaava Arttu “Taikki” Sirkka.

Myös KOVA julkisti LoL-tiiminsä keväällä, ja joukkue kutsuttiin yhdessä NYYRIKKI Esportsin kanssa Suomen Telia Esports Seriesiin, jota joukkue dominoi täysin. Siitä KOVA pääsi etenemään Telia Masters -turnaukseen, jonka se niin ikään voitti, ja siitä vielä karsimaan samaan NLC-sarjaan, jossa ENCE pelaa. Karsinnat jäivät kuitenkin pettymykseksi.

– Tässä on ollut vähän taukoa Telia Mastersin jälkeen, mutta nyt on tultu ihan hyvillä mielin scrimaamaan [harjoittelemaan]. Kun mentiin Suomiliigaan, niin oletuksena oli voitto, kun voitettiin vielä Telia Masters niin ne karsinnat tuntuivat aika pettymykseltä, kertoo KOVAn jungle-pelaaja Elmeri “euna” Mahlamäki.

“Jos ei päästä lohkosta läpi, niin jotain on pahasti pielessä.”

ENCEn joukkue harjoittelee täyspäiväisen työ viikon verran. Kesällä he harjoittelivat hieman vähemmän, mutta nyt joukkue on lähtenyt rakentamaan harjoitteluille hyvää aikataulua ja rakennetta. 

– Harkkapelien perusteella menee nyt paljon paremmin ja pärjätään tosi koville tiimeille. Paljon kehitystä on tapahtunut, Sirkka kuvailee.

Sirkalla itsellään oli kesällä pieniä loppuun palamisen oireita, mutta pienen tauon jälkeen asiat ovat lähteneet parempaan suuntaan. 

Osa KOVAn tiimistä on pelannut lainalla muissa joukkueissa, kun oman joukkueen kanssa ei ole ollut pelattavaa. Tämä on vaikuttanut myös harjoitteluun, mutta pikku hiljaa harjoittelumäärät ovat jälleen lisääntyneet.

Tiara (Ilmo Rapeli) oli lainalla Saksassa niin aika vähän ollaan saatu scrimejä alle, nyt kun hänellä loppui siellä niin saadaan harjoiteltua enemmän. Ihan hyvältä on näyttänyt se, mitä ollaan saatu aikaan, Mahlamäki summaa.

NLC Fall Open -turnauksen päävaihe alkaa lohkovaiheella. Turnauksessa on neljä lohkoa, joista suomalaisittain A- ja B-lohko ovat varmasti mielenkiintoisimmat, sillä suomalaisjoukkueet löytyvät niistä. Molempien joukkueiden edustajat ovat tyytyväisiä omiin lohkoihinsa, ja kohtuullisen varmoja siitä, että tulevat pärjäämään.

– Me ja ENCE saatiin niin helpot lohkot kuin mahdollista, jos ei tästä pääse jatkoon, niin sitten ollaan pettyneitä, Mahlamäki summaa.

Sirkka on samoilla linjoilla oman lohkonsa suhteen.

– Jos ei päästä lohkosta läpi, niin jotain on pahasti pielessä meidän pelaamisessa. C-lohkossa on todella kovia tiimejä, meidän lohkosta oikeastaan Riddle on ainoa kova vastus.

Suomitiimit haluaisivat kohdata toisensa

Vaikka LoL on joukkuepeli, voivat mahtavat yksilösuoritukset nostaa yksittäisiä pelaajia esiin. Esimerkiksi jokainen LoLia seurannut tuntee Lee ”Faker” Sang-hyeokin, T1:ssä pelaavan mid-lanerin. ENCEn ja KOVAn junglerit nimesivät joukkueistaan tulevan turnauksen parhaiten pelaavat pelaajaat.

– Siinä on kaksi vaihtoehtoa. Joko se on Aleksi “Kehvo” Merta, joka pelaa aina solidisti ja kantaa meidän team fighteissa tai sitten jos Nillellä [Juho Janhunen] sattuu olemaan hyvällä viikolla ja juo kahvit ennen pelejä niin hän voittaa yksilöpelejä ja pelaa älyttömän hyvin, Sirkka kuvailee ENCEn pelaajia.

KOVAn tiimistä Mahlamäki nimeää niin ikään kaksi vaihtoehtoa.

– Metamuutosten jälkeen pakko sanoa että varmaan Tatu “Tatuy” Jauhiainen, vaikka Tiara tekee paljon hommia. Se on niiden välillä.

ENCE lähtee tavoittelemaan turnauksesta vähintään toista sijaa, ja Sirkka uskoo sen olevan täysin mahdollista, sillä hänen mukaansa kovimmat tiimit heidän lisäkseen ovat Barrage ja Tricked. Tulevaisuuden pelien kannalta Sirkka haluaisi kohdata Barragen nähdäkseen, kuinka he pärjäävät brittitiimiä vastaan.

– Suomi matchupin kannalta olisi kiva pelata KOVAa vastaan, seuraavan NLC Splitin kannalta olisi mielenkiintoista nähdä kuinka pärjätään Barragea vastaan. Tricked on ollut yllättävä ja vahva, joten heitä vastaan haluaisin pelata, Sirkka summaa toivottuja vastustajia.

Myös Mahlamäki toivoo pääsevänsä pelaamaan toista suomitiimiä vastaan.

– Pahin vastus koko turnauksessa olisi Barrage, ja heitä koitetaan vältellä mahdollisimman kauan. ENCE olisi toivottu vastus, siitä tulisi rehti mättö, Mahlamäki toteaa.

ENCE ja KOVA molemmat pelaavat lohkovaiheen ensimmäiset ottelunsa torstaina kello 21. Lähetysaikataulut ja striimit löytyvät täältä.

A-Lohko:

 • Riddle
 • XY Esports
 • ENCE
 • NVision

B-Lohko:

 • Viking Esports
 • Plejehemmet Kaldet
 • KOVA Esports
 • UniQ Esports Club

C-Lohko:

 • Barrage
 • MNM Gaming
 • Singularity
 • Absolved 

D-Lohko:

 • Tricked
 • Nordavind White
 • Nordavind Black
 • Dusty