ENCE eSportsin värejä kantava Zerg-pelaaja Joona ”Serral” Sotala taistelee viikonloppuna Dreamhack Austinin Starcraft 2 – turnauksessa lähes sadan muun pelaajan kanssa 100 000 dollarin palkintopotista.

Turnaus on Blizzardin Starcraft 2 World Championship Seriesin (WCS) kolmas korkeimman tason osakilpailu tänä vuonna. Kokonaisuudessa suuria osakilpailuita tulee olemaan kahdeksan ja niiden voittajat saavat suorat kutsut vuoden lopussa käytäviin maailmanmestaruuskisoihin. Kahdeksan muuta pelaajaa valitaan MM-kisoihin useista eri turnauksista kerättävien WCS-pisteiden sarjataulukon kärjestä.

Serral selvitti tiensä Austiniin sijoittumalla toiseksi 8.4.-9.4. pelatussa WCS EU Challenger-turnauksessa. Turnauksen neljä parasta saivat kisapaikan Austiniin sekä Blizzardin kustantamat matkat. Hän hävisi finaalissa saksalaiselle Protoss-pelaajalle Tobias ”ShoWtimE” Sieberille pelein 2-3 varmistaen itselleen matkan lisäksi 1200 dollaria sekä 140 WCS-pistettä. Serral johtaa Etelä-Korean ulkopuolista sarjataulukkoa 1040 WCS-pisteellä turvallisella erolla seuraavana olevaan puolalaiseen Nerchioon, jolla on 540 pistettä. Austinin voittaja saa 3000 WCS-pistettä.

WCS Dreamhack Austin 

Sijoitus

1. sija
2. sija
3.-4. sija
5.-8. sija
9.-16. sija
17.-32. sija

Palkintorahat

25 000 $
10 000 $
6 500 $
4 000 $
2 500 $
1 000 $

WCS-pisteet

3000
1400
900
600
300

Eurheilu.com haastatteli Serralia WCS EU Challenger-finaalin jälkimainingeissa:

– Toinen sija ja lippu Austiniin, mitkä fiilikset jäi peleistä?

 Olen tyytyväinen tulokseen ja suurimpaan osaan peleistäni, mutta vähän jäi harmittamaan  2-3 häviöt ShoWTimElle, koska pelasin alkupelin huonommin kuin yleensä.

– Millaisilla fiiliksillä kohti Austinia?

Lähden Austiniin hyvillä fiiliksillä, tämä on ensimmäinen turnaukseni, johon pystyn keskittymään rauhassa. Aikaisemmin koulun aikataulut ovat häirinneet valmistautumistani ja usein turnaukset ovat ajoittuneet koeviikoilleni. Turnauksessa on täydet mahdollisuudet päästä pitkälle ja tavoitteena voitto.

– Menestyneitä Starcraft-pelaajia on Suomessa tällä hetkellä kovin vähän, tuleeko vielä uusia tähtiä vai hiipuuko laji pikkuhiljaa pois?
Suomessa on vielä jonkin verran aktiivisia Starcraft 2 pelaajia, mutta harmillista on se että suomalaiset turnausjärjestäjät ovat jättäneet starcraft turnaukset vähiin. Nämä mahdollistaisivat suomalaisten pelaajien kehittymisen sekä motivoisi tekemään töitä pelin eteen ja siten nousemaan kansainväliselle tasolle.  Onneksi kuitenkin toiminta on vielä aktiivista ja turnauksia riittää maailmalla.
– Blizzard julkaisee alkuperäisen Starcraftin Remastered-version kesällä. Millaisia ajatuksia se herättää?

Itse pelasin Starcraft BW:tä ennen SC2:n julkaisua, joten hauska nähdä se uusittuna. Tulen testaamaan sitä, mutta en aio käyttää juurikaan aikaa siihen.

– Nouseeko uudistettu Starcraft Remastered haastamaan Starcraft 2:sen paikan RTS-kilpapelinä?

Mahdollisesti Koreassa, mutta ei missään muualla.

Serral lukeutuu tällä hetkellä ehdottomasti Euroopan kärkinimiin. Hän voitti huhtikuun alussa kärkikahinoissa pyörivät norjalaisen Jens ”Snute” Aasgaardin ja puolalaisen Arthur ”Nerchio” Blochin, häviten ShoWtimElle tiukan finaalipelin. Vasta muutaman kuukauden täysipäiväisesti kilpaa pelannut Serral on antanut vahvoja näyttöjä osaamisestaan: maaliskuussa IEM XI Katowicessa saavutettu 5.-8. sija oli paras Korean ulkopuolisista pelaajista.

Nuorelta suomalaislupaukselta ei itseluottamusta puutu: tavoitteena Austinissa on voitto.

”Voitto on tavoitteena, kun korealaiset eivät ole paikalla. Olen aika luottavainen, pelottavimmat pelaajat ovat ehdottomasti Nerchio (Zerg), Snute (Zerg), Neeb(Protoss, ) ja ShoWTimE (Protoss), mahdollisesti myös Kelazhur (Terran, ) ja MajOr (Terran, ). Toivottavasti bracketti suosii sen verran, että en joudu jokaista vastaan pelaamaan, mutta kaikki ovat voitettavissa”, Serral kertoi torstaiyönä Starcraft.fi-sivustolle antamassaan komentissa. Suurimmaksi uhaksi hän luonnehti Kelazhurin ja MajOrin, sillä Euroopassa ei löydy aktiivisia Terran-pelaajia, joiden kanssa harjoitella.

Toinen sija WCS EU Challenger-turnauksessa takasi Serralille paikan kolmannessa lohkovaiheessa, joten hän aloittaa pelinsä perjantain ja lauantain välisenä yönä noin kello 3.00 Suomen aikaa. Jatkoon pääsevien pudotuspelivaihe alkaa lauantaina kello 19.00. Turnaus pelataan WCS-mallilla, joten turnauskaavio ja otteluparit julkaistaan vasta noin tuntia ennen turnauksen alkua. Lohkovaiheen pelit ovat paras kolmesta, pudotuspelit paras viidestä ja finaali paras seitsemästä. Täyden listan osallistujista ja lisätietoja turnauksesta löydät täältä.

Pelejä voi seurata Twitchissä

Lähteet: Starcraft.fi, WCS,