Lauantaina Columbuksen MLG Major-turnauksessa pelattiin kaikkiaan kolme ottelua, kun viimeinen puolivälierä kahlattiin läpi heti päivän kärkeen. Luminosity hoiti molemmat ottelut menestyksekkäästi läpi, häviten yhden kartan Virtus.Prota vastaan. Natus Vincere otti omassa välierässään voiton kahden jättiläisen kohtaamisessa, kun se pyyhälsi ohi tanskalaisen Astraliksen

Na`Ville toinen Major-finaali peräkkäin

Astralis tarjosi Infernossa todella kovan vastuksen. Ylipäätään molempien joukkueiden monipuolinen ja kypsä taktinen osaaminen etenkin terroristeilla tarjosi katsojille loistavaa viihdettä yleensä kovin CT-painotteisessa kartassa. Na`Vi avasi tyylikkäästi nappaamalla nopeahkon 5-0 johdon. Astralis aloitti kuitenkin nousun, ja sai kammettua pelin tasoihin ja ohi. Tanskalaiset harhauttivat Na`Vin puolustuksen monesti kahville, johtaen jatkuviin ylivoimatilanteisiin Astralikselle.

Ladislav ’GuardiaN’ Kovácsin ollessa vielä unessa, teki Ioann ’Edward’ Sukhariev hartiavoimin töitä ja voittikin muutamia kierroksia käytännössä yksin joukkueelleen. Tästä huolimatta Astralis eteni erinomaiseen 8-7 puoliaikajohtoon. Na`Vi antoi kuitenkin omalla hyökkäysvuorollaan samalla mitalla takaisin, ja osoitti vähintään saman tason taktista osaamista.

Hämäyksiä ei samassa mittakaavassa itäeurooppalaisilta nähty, mutta joukkue haki kartan kontrollin aina systemaattisesti itselleen, samalla estäen Astraliksen rotaatiot. Lopulta kartta ratkesi pelin ollessa tasan 14-14. Astralis oli voittanut muutaman kierroksen putkeen, tuhoten samalla Na`Vin talouden. Pakotetulla ostolla Na`Vi lähti puskemaan a-pommipaikalle, mutta hyvää peliä pelannut Nicolai ’device’ Reedtz sai kierroksen ensimmäisen tapon. Device vetäytyi kirjastoon turvaan, odotti hetken aikaa, jonka jälkeen lähti hakemaan ohi kävellyttä terroristia hämmentävästi AWP lonkkalaukauksella. Kuti meni ohi, Na`Vi ampui miehen alas ja tähän romahti Astraliksen puolustus. Viimeinen kierros oli myös Na`Vin heiniä, ja se voitti Astraliksen karttavalinnan lukemin 16-14.

Dust 2 alkoi hyvin pitkälti samalla tavalla kuin Inferno. Na`Vi rullasi nopeaan johtoon heti alusta lähtien, mutta tällä kertaa vei sen pidemmälle. 8-0 tappioasemassa Astralis sai vihdoin avattua pistetilinsä. Kartan kulminaatiopiste nähtiin kierroksella kaksitoista. Tanskalaiset olivat voittaneet kolme kierrosta putkeen, laittaen Na`Vin taloustilanteen tiukoille. Na`Vin perinteinen hidas hyökkäys venyi lopulta liian pitkäksi, eikä Edwardilla ollut enää aikaa laittaa pommia a-pommilla maahan. René ’cajunb’ Borg teki kuitenkin kohtalokkaan virheen, ja piiloutumisen sijasta nousi montusta ja lähti hakemaan ukrainalaista ennen ajan loppumista. Edward varmisti tapon vain sekunteja ennen ajan loppumista, ja voitti kierroksen Na`Ville. Itäeurooppalaisten taloustilanne pysyi hallinnassa, ja Astraliksen orastava nousu katosi sen sileän tien.

Sama Astralis, joka edellisenä päivänä tiputti Fnaticin, oli Dust 2:ssa jossain muualla. Karut yksilövirheet molemmissa kartoissa veivät taistelutahdon, eikä Na`Villa ollut hankaluuksia viedä karttaa nimiinsä dominoivin lukemin 16-5. Astraliksen kohtalo oli jälleen edetä vakuuttavasti välieriin, ja pudota vähemmän vakuuttavalla esityksellä ennen finaaleja.

Luminosity tahmean alun jälkeen välieriin

Luminosity joutui epäkiitolliseen osaan, sillä se joutui ainoana joukkueena pelaamaan kaksi ottelua saman päivän aikana. Tämän toki mahdollisti se, että viimeisessä puolivälierässä brasilialaiset voittivat Virtus.pron lukemin 2-1.

Puolalainen Virtus.pro eli kuitenkin maineensa mukaisesti. Joukkue on tunnettu siitä, että se on parhaimmillaan isoissa turnauksissa. Jälleen kerran tämä piti paikkansa, sillä se nosti tasoaan selkeästi alkuvuoden turnauksiin verrattuna.

Puolalaisten valitsema Cache pelattiin ensimmäisenä, ja siitä tulikin äärimmäisen tasainen kartta. Molemmat joukkueet saivat kymmenen kierrosta terroristeilla, kun kummankaan puolustus ei erityisemmin vakuuttanut. Jatkoajalla Virtus.pro hoiti kartan, ja laittoi brasilialaiset selkä seinää vasten.

Luminosity kesti kuitenkin odotukset, ja esiintyi vahvasti seuraavassa kahdessa kartassa. Cobblestonen CT-puolella brasilialaiset ottivat kartan kontrolliin heti alusta lähtien. Koko puoliskon ajan Virtus.pro voitti ainoastaan kerran kaksi kierrosta putkeen, toiset kaksi olivat yksittäisiä onnistumisia, jotka lähinnä nollasivat puolalaisten tappiobonus -rahaston.

Puolten vaihduttua sai Virtus.pro hieman otetta kartasta, kun hävityn pistoolikierroksen jälkeen voitti se pakotetulla ostolla tätä seuranneen kierroksen. Kuuden peräkkäin voitetun kierroksen jälkeen sai Luminosity jälleen tilanteen hallintaansa, ja eteni 16-10 voittoon.

Viimeinen kartta, satunnaisesti arvottu Overpass, oli kuin toisinto edellisestä. Luminosity avasi jälleen vahvasti CT:llä, tällä kertaa kartuttaen pisteitään peräti kahdellatoista puolalaisten kolmea vastaan. Jälleen kerran Virtus.pro yritti paluuta puolten vaihduttua, mutta etumatka oli liian pitkä. 16-11 karttavoitolla Luminosity varmisti 2-1 otteluvoiton ja paikan välierissä.

Sarjan tasaisuudesta kertoo jotain se, että sekä Overpassissa ja Cachessa kaikki pelaajat mahtuivat alle kymmenen frägin sisälle (9 Overpassissa, 6 Cachessa)

Liquid tarjosi katsojille viihdettä

Illan toisesta välierästä tuli lopulta klassikko. Kotiyleisön suosikki, altavastaajana sarjaan lähtenyt Team Liquid, järjesti huikean näytöksen katsojille.

Huikealla itseluottamuksella pelannut Liquid ei lähtenyt pelkäämään maailman top3 joukkuetta, vaan ennakkoluulottomasti uskoi omaan tekemiseensä vaikean alun jälkeenkin. Hetken näytti, että LG vie ensimmäisen kartan Miragen helposti, mutta lopulta se oli Liquid, joka hankki ensimmäisen karttapallon itselleen.

Etenkin joukkueen tähdet, Aleksandr ’s1mple’ Kostyliev sekä Spencer ‘Hiko’ Martin olivat uskomattomalla pelipäällä, kierros toisensa perään antaen joukkueellensa mahdollisuuden voittoon. Liquidin ollessa 15-9 johdossa heräsi Luminosity kuitenkin vielä taistelemaan. Kierros kierroksen perään LG kipusi lähemmäs, ja vei lopulta kotiyleisön pettymykseksi kartan jatkoajalle, ja lopulta 19-15 karttavoittoon

Moni arveli Liquidin hengen olevan jo murrettu, mutta edellisen kartan pettymyksestä ei ollut joukkueen tekemisessä merkkiäkään. Cachessa Hiko näytti jälleen, miksi häntä pidetään tiukkojen paikkojen mestarina. Liquidin johtaessa 4-0, sai Luminosity pommin alas a-pommipaikalle. Hiko oli tilanteessa yksin jäljellä, vastassaan neljä Luminosityn pelaajaa. Tämä ei tuntunut haittaavaan, sillä tilanteen lähes täydellisesti pelannut Hiko sai lahdattua jäljellä olevat brasilialaiset ja purettua pommin.

 

 

Jälleen kerran se oli Liquid, joka pääsi ensimmäistä kertaa viiteentoista pisteeseen, Luminosityllä ollen kasassa vain kuusi. Joko amerikkalaisten kantti ei kestänyt, tai brasilialaisia ei hetkauta mikään. Jos edellisen kartan nousu oli uskomaton, veti tämä vielä paremmaksi. Liquidilla oli 11 kierrosta aikaa hankkia se viimeinen tarvittava voitto. Sitä ei koskaan tullut, ja jälleen oli edessä jatkoaika.

Tällä kertaa s1mple varmisti yhden kierrosvoiton jatkoajalla, mutta se oli ainoa lohtu joukkueelle, joka toistamiseen menetti ison johdon. Dramaattisten vaiheiden jälkeen Luminosity otti itselleen ensimmäisen finaalipaikkansa Major-turnauksessa.

Liquid voi silti olla ylpeä suorituksestaan, sillä se osoitti pystyvänsä kilpailemaan maailman huippujen kanssa. Nyt sen tehtäväksi jää osoittaa, ettei kyseessä ollut pelkkä suonenveto.

Kuva: Dreamhack / Adela Sznajder