Overwatch Leaguen kauan odotetun toisen kauden ensimmäinen viikko päättyi aikaisin tänä aamuna. Uusi kausi toi mukanaan kahdeksan upouutta joukkuetta, uuden katselukokemuksen sekä paljon muuta mukavaa Overwatch-fanien iloksi. Ohessa otoksemme avausviikon kohokohdista.

Katsojaluvut olivat komeita, mutta jäivät viime vuoden varjoon

Katsojalukujen suhteen liiga onnistui latomaan hyviä numeroita, mutta jäi selvästi vajaaksi viime vuoden debyyttihypestä. Viikko onnistui parhaimmillaan vetämään n. 300 000 samanaikaista katsojaa kun taas viime vuoden avausviikon huippu oli n. 440 000 katsojaa (Kiinaa ei laskettu). Kiinalaiskatsojat mukaan laskettuna luvut olivat n. 1 550 000 vs 1 650 000 katsojaa (kiinalaiskatsojat kasvaneet n. 100 000:lla).

Kiinalaiskatsojia arvioidaan aina skeptisesti, sillä niihin kuuluu usein runsaasti ns. viewbotteja. Toisaalta kolme uutta kiinalaisjoukkuetta olisivat varsin pätevä syy sille, miksi kiinalaiskatsojien osuus oli tänä vuonna entistäkin merkittävämpi.

On myös hyvä muistaa, ettei ylläolevissa luvuissa ole laskettu mukaan otteluiden tv-lähetyksiä, joiden katsojalukuja ei ole julkistettu. Kovinkaan rohkaiseva ei tilanne kuitenkaan uuden kauden aluksi ole, mutta kuten aina, asiaa voi arvioida kunnolla vasta pidemmällä aikavälillä.

Eurooppalaisten mahti peittosi mestarit, Dragonsit yhä voitottomia

Avausviikolla silmäparien voidaan sanovan olleen kauden alkeassa erityisesti kahdessa joukkueessa: Viime vuoden mestarissa London Spitfiressa sekä legendaarisen 0-40 voittoputken keränneesssä Shanghai Dragonsissa. Spitfiren suhteen odotettiin, voisiko tämä puolustaa johtoasemaansa, kun taas uudistuneen Dragonsin toivottiin jo saavan ensimmäisen voittonsa.

Kummankin kysymyksen suhteen vastaus oli ei. London Spitfire kärsi tappiot molemmissa avausviikon otteluissaan, ensin Philadelphia Fusionia vastaan (Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue) 3-1 ja sitten Paris Eternalia vastaan (Roni ”LhCloudy” Tiihosen kotijoukkue) 3-1. Shanghai Dragons taasen hävisi sekin otteluissaan Hangzhou Sparkia (3-1) ja Vancouver Titansia (0-4) vastaan.

Spitfire oli viime kaudellakin varsin epätasainen joukkue, joten tappiot eivät sinänsään tulleet yllätyksenä. Läpi kauden kestävää dominointia ei joukkueelta siis voi tälläkään kaudella odottaa. Sen sijaan selvä voitto entistä mestaria vastaan todisti, että kovasti parjattu Paris Eternal kykenee ottamaan täydellä eurooppalaisrosterilla mittaa myös liigan parhaimmistosta.

Myöskään Shanghai Dragonsin tappioista ei pidä lukea liikoja, etenkin kun se sai riveihinsä uuden Tank-pelaajansa Young-jin ”Gamsu” Nohin vasta alle viikko sitten. Noh korvasi joukkueessa Eui-seok ”Fearless” Leen, joka lepää para-aikaa Etelä-Koreassa terveysongelmista toipuakseen. Vastustajat olivat myös kovina pidettyjä joukkueita, joten on hyvin mahdollista, että Shanghai kuittaa ensimmäisen voittonsa ennemmin kuin myöhemmin.

Uusi katsomiskokemus ihastutti

Jo Overwatch Wold Cupissa testattu World Cup Viewer, joka olisi antanut katsojalla lähestulkoon täyden kontrollin pelin seuraamiseen ja kameran käyttöön, loisti avausviikolla poissaoloaan. Sen sijaan Twitch esitteli Overwatch League Command Centerin, joka on osa Overwatch League All Access Passia, mutta oli viikonloppuna ilmaisesti kokeiltavana.

Valittavana oli useita valinnaisia striimejä, joihin kuuluivat pelaajien omat näkökulmat sekä erinnäiset yhdistelmänäkymät. Command Center oli kaikin puolin oiva lisä liigan tavalliseen katsomiskokemukseen. Käyttöjärjestelmä oli selkeä ja pelaajien näkökulmasta katsominen tuo otteluihin selvää lisäarvoa, etenkin jos haluaa seurata tiettyä pelaajaa tai tiettyä roolia.

Jotain teknistä häikkää oli päässyt mukaan, audio-ongelmia ja lagia, jotka saatiin kuitenkin korjattua. Se onkin eittämättä paras lisä, mitä All Access Passiin olisi voinut toivoa, ja vähintään nyt fanit saavat kunnon vastinetta rahoilleen.

Command Centerin on tuskin kuitenkaan tarkoitus korvata World Cup Vieweriä, jonka takana on itse Blizzard, ei Twitch. Odotamme mielenkiinnolla, saadaanko sekin jossain vaiheessa fanien käyttöön.

Suomalaisjoukkueilla vaihtelevaa menestystä

Suomalaisvahvisteisten joukkueiden tulokset viikon avausotteluissa olivat seuraavanlaiset:

 • Philadelphia Fusion (Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue) VS London Spitfire
  • 3-1
 • Los Angeles Gladiators (Benjamin ”BigGoose” Isohannin, Jonas ”Shaz” Suovaaran ja Riku ”Ripa” Toivasen kotijoukkue) VS Seoul Dynasty
  • 1-3
 • Houston Outlaws (Jiri ”LiNkzr” Masalinin kotijoukkue) VS Toronto Defiant
  • 2-3
 • Atlanta Reign (Petja ”Masaa” Kantasen kotijoukkue) VS Florida Mayhem
  • 4-0
 • Dallas Fuel (Timo ”Taimou” Kettusen ja Richard ”rCK” Kanervan kotijoukkue) VS San Francisco Shock
  • 0-4
 • Paris Eternal (Roni ”LhCloudy” Tiihosen kotijoukkue) VS London Spitfire
  • 3-1
 • Houston Outlaws VS Boston Uprising
  • 3-2
 • Philadelphia Fusion VS Atlanta Reign
  • 3-2
 • Los Angeles Gladiators VS San Francisco Shock
  • 3-2
 • Dallas Fuel VS Seoul Dynasty
  • 3-1

Luotettavia tuomioita ei vielä ensimmäisen viikon otteluiden perusteella voi tehdä, mutta rohkaisevaa oli esimerkiksi Dallas Fuelin selvä voitto Seoul Dynastysta sekä Philadelphia Fusionin dominointi. Houston Outlawsin niukat tappiot saattavat sen sijaan kieliä siitä, ettei joukkue ole vielä onnistunut kehittymään niin paljon kuin viime kauden tulosten jälkeen olisi toivonut.

Kuten arvata saattoi, viikon otteluita hallitsi kolmen Tankin ja kolmen Support-hahmon GOATS-meta, vaikkakin variaatoita tämän sisällä löytyi. Nähtäväksi jää, miten nykyinen meta kiinnostaa katsojia ja aikooko Blizzard tehdä lisää peliliikkeitä sen rikkomiseksi.

Liigan pelit jatkuvat taas tämän viikon perjantaista 02:00 eteenpäin. Tarkan aikataulun tulevista otteluista löydät täältä.

Lähde: ESC (1), (2), Overwatch League Kuvalähde: Blizzard