Juhannuksen jälkeinen viikko on ollut taholtamme hyvin kiireinen. Kesän myötä tulleet askareet ja työt ovat varastaneet osaltamme paljon aikaa.

On kuitenkin hienoa nähdä, kuinka suuret määrät olemme saaneet palautetta ESL One Frankfurt, sekä Dreamhack Summer 2016 tapahtumista. Sivuiltamme löytyy suuri määrä haastatteluja ja paikan päältä saatua sisältöä.

Sosiaalisessa mediassa sivumme on sisällön hiljaisuudesta huolimatta ollut hyvin suuressa suosiossa ja tykkääjien, sekä seuraajien määrä vain jatkaa kasvamistaan.

Päätimme rikkoa hiljaisuuden julkaisemalla kuitenkin ”viikkokatsaus”-tyyppisen artikkelin, jossa käydään läpi juhannuksen jälkeisiä eUrheilu-uutisia!

Team Menace kiinnitti kotimaisen Overwatch-joukkueen

Kuvankaappaus 2016-7-1 kello 14.37.55

Pitkäaikainen kotimainen eSports-organisaatio Team Menace julkaisi 20.6. liittäneensä joukkoonsa kokonaan suomalaisen Overwatch-joukkueen. Pelissä ei aiemmin ole suomessa nähty isomman organisaation tukea, joten Team Menace on maassamme ensimmäinen.

Joukkue koostuu kuudesta pelaajasta ja valmentajasta Matti ”Yverted” Virtasesta.

Ville ”MrPoland” Iivonen
Juha ”Bombo” Timonen
Eerik ”TuplaSalami” Lehtomäki
Mika ”Wilhelmi” Laatikainen
Juuso ”Junichi” Murto
Jesse ”Jemme” Hjerppe

eUrheilu.com toivoo Menacelle onnea tuleviin koitoksiin. Menacen organisaatiopuolella ollaan innokkaita tilaisuudesta olla ensimmäinen organisaatio Suomessa, joka tukee kasvavaa yhteisöä suuresti eteenpäin.


Relentless CS:GO-joukkue mukaan RCTIC eSportsiin

rcticuustiimi

Kesäkuun 28. päivä alkoi suurella julkistuksella. Kotimainen organisaatio RCTIC oli aikaisemmin kesällä ilmoittanut, ettei tule jatkamaan toimintaa sen hetkisen joukkueensa kanssa. Tämän jälkeen kotimainen Counter Strike -skene sai odottaa, mitä RCTICilta olisi luvassa. Odottaminen palkittiin tiistaina 28. joukkueen ilmoittaessa, että ovat aloittaneet yhteistyön nuoremman, sen hetkisen Relentlessin CS:GO-joukkueen kanssa.

Relentless keräsi tunnettavuutta kotimaisilla lan-turnauksilla kohtalaisella menestyksellä ja ulkomailla keskitason online-turnauksissa. Uuden organisaation tuella niin pelaajat, kuin organisaatiokin odottaa suuria tuloksia ja menestystä, joilla todistaa taas kotimaisen nuorison CS:GO-taso.

RCTIC eSports joukkue sisältää nyt:

Joonas ”OZALA” Ojala
Ilmo ”McDuck” Salomäki
Tommi ”McSpam” Lindgren
Olli ”INSES” Havisto
Jonathan ”saastis” Åberg


eSM-finalistit selviävät lauantaina

esm-banner-v2

SEUL ry:n ja Peliliigan järjestämät elektronisen urheilun SM-kilpailut lähestyvät finaalia. Assembly Summer 2016 -tapahtumassa pelattava finaali tulee sisältämään maan kovimmat CS:GO, Hearthstone ja StarCraft 2 -pelaajat saman katon alla. Counter Strikessä palkintona voittajajoukkue saa 6 000€ ja Hearthstonessa, sekä StarCraftissä 2 000€.

Jo karsinnoista voittaja kuittaa finaalipaikan lisäksi Counter Strikessä 1 500€ ja Hearthstonessa/StarCraftissä 500€, luoden pelaajille entistä enemmän syytä laittaa peliin kaikkensa.

Karsinnoista jo finaaliin paikkansa ovat kuitanneet:

CS:GO – LGR (ent. RCTIC eSports)
Hearthstone – Juuso ”Jupu” Sipiläinen
StarCraft 2 – Joona ”Serral” Sotala

Nyt finaalipaikasta taistelevat:

CS:GO – Team Menace Vs. ENCE eSports
Hearthstone – Janne ”Janetzky” Aho Vs. Sauli ”zumpp” Rinta-aho
StarCraft 2 – Vesa ”Welmu” Hovinen ja Benjamin ”PuPu” Puha

Voittajat selviävät Vierumäellä, jossa eSM-osakilpailut pelataan.


Kaksi suomalaista Dota 2 -pelaajaa kutsuttuina The International 6 -turnaukseen

ti6aegis

Vain hetki Saksassa pelatun ESL One Frankfurt -turnauksen jälkeen Valve julkaisi Dota 2:n ”maailmanmestaruuskilpailun” The Internationalin suorat kutsut.

Yllätyksenä edellisiin The International -turnauksiin verrattuna oli, että kutsuja jaettiin vain kuudelle joukkueelle. Perinteisesti 8 joukkuetta on saanut suoran kutsun, kuusi joukkuetta on ansainnut paikkansa karsinnoista ja 2 paikkaa jaetaan ”villikortti”-karsintojen voittajille.

Kutsutut joukkueet olivat:

  • OG
  • Team Liquid
  • Newbee
  • LGD Gaming
  • MVP Phoenix
  • Natus Vincere

 

 

Lähteet: Team Menace, RCTIC eSports, Peliliiga, Dota2.com