Team Gigantin vanha kokoonpano. Vasemmalta oikealle: Biggoose, Linkzr, Zappis, Fragi, Davin, Zuppehw. (c) Otto Jahnukainen

Team Gigantti on eittämättä tämän hetken puhutuin suomalainen Overwatch-joukkue, eikä syyttä. Joukkue saavutti maailmanluokan nimeä jo pelatessaan Ninjas in Pyjamasin alaisuudessa, mutta juuri lohkovaiheensa päättänyt Overwatch Contenders antoi joukkueelle todellisen mahdollisuuden osoittaa olevansa yksi Euroopan kovimmista Overwatch-joukkueista.

Joukkue lähti Contendersin ensimmäiselle kaudelle haastavista lähtökohdista. Nollakauden jaettu 5.-6. sija oli koko Euroopan mittapuulla kova suoritus, mutta kauden kahdeksan joukkueen joukossa se asetti Team Gigantin kauas turnauksen voittajasuosikeista.

Toisin kuitenkin kävi. Joukkue napautti jo ensimmäisessä ottelussaan muikean 3-1 voiton nollakauden kultasijaa pitävää eUnitedia vastaan, eikä voittokulku suinkaan loppunut siihen. Koko lohkovaiheen aikana Team Gigantti koki tappion ainoastaan turnauksen ykkössijaa pitävää Misfitsiä vastaan, ja muutkin ottelut päättyivät tiukimmillaan 3-1 tulokseen Team Gigantin hyväksi.

Team Gigantin kapteeni Joonas ”Zappis” Alakurtti kuvaili turnauksen alun tunnelmia eurheilu.comille antamassaan haastattelussa: ”Oli hyvät lähtöasetelmat ja fiilikset tulevalle kaudelle. Oltiin just saatu kokoonpano kuntoon ja motivoituneet osaavat pelaajat jokaiseen rooliin. Jo alusta saakka oli fiilis, että tullaan pärjäämään runkosarjassa hyvin ja pystytään etenemään välieriin saakka.”

Joukkueen kovaa kiriä pistetaulukossa Alakurtti perustelee hyvällä joukkueharjoittelulla. Myös skenen kasvu ja tulevaisuudennäkymät olivat tehokkaita kannusteita.

”Alkoi palaset loksahtelemaan paikalleen ja taktiikat viilattua kuntoon. Motivaatio tiimi- ja yksilökehitykseen oli myös korkealla kun taustalla pyörii OWL-rekryt ja Contenders S1 on ollut näytön paikka monelle pelaajalla ja tiimille.”

Video: Davinin 5k Pulse Bomb GamersOriginia vastaan

Joukkueen kokoonpano koki muutoksia juuri ennen kauden alkua kun Jonas ”Shaz” Suovaara liittyi joukkueeseen Misfitsiin siirtyneen Aleksi ”Zuppehw” Kuntsin tilalle. Alakurtti kehui Suovaaran taitoja lahjakkaana flex-supportina ja painotti, kuinka tärkeää oli pitää yllä täysi suomalaiskokoonpano ja korkea yksilötaso.

”Shaz on todella lahjakas flex-supportti ,niin saatiin pidettyä taitotaso vähintäänkin yhtä korkealla, ja päästiin jatkaa pelailuja melkeinpä saman kaavan mukaan.”

Kauden playoffeissa Team Gigantilla on mahdollisuus kohdata nämä jo kertaalleen peitonnut Misfits, mikäli molemmat joukkueet etenevät finaaliin asti. Alakurtti on revanssin suhteen toiveikas, ja kertoo joukkueen jo valmistautuneen Misfitsin uudelleenkohtaamiseen.

”Kauden alusta ollaan edistytty joka viikko hyvään tahtiin. Meillä on jo suunnitelmia mitä toteutetaan Misfitsiä vastaan, jos he tulevat vastaan mahdollisessa finaalissa.”

Overwatch Contendersin lisäksi Team Gigantti pelaa para-aikaa myös Suomen Overwatch-parhaimmistoa yhteen keräävässä GameXpo-turnauksessa. Suomalainen Overwatch-skene onkin Alakurtin mukaan hyvässä lihassa ja myös GameXpo-turnaus on hänestä tervetullut lisä.

”Tiimejä on pysynyt aktiivisena ja uusia nimiä saatu muodostettua kentille hyvään tahtiin. Suomalainen Overwatch-skene on yksi näkyvimmistä kansallisista skeneistä ja on hieno homma, että turnauksia lyödään eteenpäin myös muualla kuin Assemblyillä.”

Lajin merkittävin tapahtuma tulee tietenkin olemaan joulukuussa alkava Overwatch-Liiga. Vaikka ensimmäisen kauden joukkueet onkin pian jo lyöty lukkoon, Alakurtti ei pidä Liigaa poissuljettuna mahdollisuutena.

”Rekryaikaa on vielä kuukausi jäljellä ja Contenders-joukkueista napataan kermat päältä OW-Liigan kokoonpanoihin. Vielä on aika pimennossa mitä tulevaisuus meille tuo tullessaan. Tällä hetkellä keskitytään Contenderssin voittamiseen ja seurataan miten tilanne kehittyy.”

Kuvalähde: Assembly