Viikonloppuna pelattu Hearthstonen Major turnaus Dreamhack Grand Prix Tours huipentui myöhään maanantaina Ranskassa.

Turnauksen voittajaksi selviytyi ArmaTeamissa kilpaileva belgialainen Michaël ”Maverick” Looze ja hopeaa nappasi tsekkiläinen Pavel ”Scruffy” Janik joka pelaa eSuban riveissä.

Sijoitukset:

  1. Maverick 5 000 dollaria
  2. Scruffy 3 000 dollaria
  3. Savvat 1 500 dollaria
  4. xBlyes 1 500 dollaria

Suomalaisittain Ranskan turnaus jätti hiukan karvaan maun suuhun, kun ainoaan 7-2 tulokseen yltänyt Helsinki REDSin Alvar ”Vardu” Dürr jäi pudotuspelien ulkopuolelle tasoituspistelaskennassa. Lähellä kävivät myös Vardun joukkuetoveri Janne ”Janetzky” Aho, sekä ENCE Esportsin Mika ”Creapz” Tuovila, jotka hävisivät ratkaisevat ottelunsa ja jäivät tulokseen 6-3.

Erityisesti Helsinki REDSin kannalta tulos on kuitenkin erittäin hyvä, sillä joukkue kilpailee ainoana suomalaisena kokoonpanona Blizzardin virallisessa joukkuekilpailussa. Kahden pelaajan saaminen 32. parhaan joukkoon tarkoittaa kahdeksaa arvokasta lisäpistettä. Ensimmäisen kuukauden pisteiden ja Toursin jälkeen näyttää siltä, että REDS on vahvasti kiinni kymmenen parhaan joukossa. Huomattavaa toki on, että Blizzard ei tähän mennessä ole julkaissut virallisia sijoituksia, joten varmaa tietoa kärkijoukosta ei löydy.

Suomalaisten sijoitukset:

  • 20. Vardu
  • 21. Janetzky
  • 23. Creapz

Turnauksessa kilpakentille paluun tehnyt ENCE Esportsin Mika ”Creapz” Tuovila valotti suomalaisten valmistautumisesta ennen turnausta annetussa haastattelussa.

ENCE ja Helsinki REDS ovat kiistatta Suomen kärjessä Hearthstonen osalta, vaikuttaa tämä asetelma valmistautumiseen?

Vaikka pelaammekin eri organisaatioissa, niin yhteishenki on erittäin hyvä. Olemme kaikki hyviä ystäviä ja valmistauduimme yhdessä turnaukseen.

Kerrotko hieman valmistautumisesta? Miten te lähditte turnaukseen?

Valmistautuminen sisältää todella paljon asioita, mutta aina ensimmäisenä arvioidaan field, eli lista pakoista, jotka oletettavimmin nähdään turnauksessa. Tämän jälkeen vertaillaan parhaat kokoonpanot fieldissä ja katsotaan jos löytyisi yhtä kokoonpanoa joka onnistuisi voittamaan useimmat niistä. Tällaiseen törmääminen on kuitenkin erittäin harvinaista Last Hero Standingissä.

Millä tavalla kokoonpano sitten lopulta muodostuu?

Lopulta siirrytään sitten etsimään kokoonpanoa, josta löytyy kaksi vastausta yleisimpiin pakkoihin. Kokoonpanon löydettyä viimeistellään pakat sellaisiksi, joilla olisi mahdollisimman suuri mahdollisuus voittaa oletettu fieldi. Nyrkkisääntönä ”Kokoonpano on just niin vahva kun sun huonoin pakka joka ei ole bannissa”.

Tällä kertaa valmistautumiseen käytimme todella paljon tiimikaverini Kufdonin tekemää laskuria, jolla lasketaan kokoonpanojen voittomahdollisuuksia erilaisilla bannitaktiikoilla. Yhteensä harkinnassa oli parhaillaan jopa kymmenen eri kokoonpanoa, mikä on erittäin paljon.

Entäpä itse pelin aikana, kyseessä on kuitenkin korttipeli, eli kuinka paljon pelin aikana voi vaikuttaa lopputulokseen?

Peli on ainakin minulle jatkuvaa arviota vastustajan kädestä ja pakasta. Montako korttia pidettiin aloituskädessä, mitä kortteja vastustaja olisi halunnut pitää ja kauanko kortit pysyvät kädessä. Tärkeintä on pitää kiinni siitä, millä tavalla oma pakka haluaa voittaa ja pelata oman käden ja oletetun vastustajan käden mukaan peli niin täydellisesti kun pystyy.

Onko teillä ENCEssä tiedossa muita turnauksia tälle kesälle?

Kesäkuun puolivälissä matkataan Ruotsiin Dreamhack Summereille ja myöhemmin heinäkuussa nokka kohti HCT Italya.

Onko sinulla terveisiä suomalaisille, jotka haaveilevat kilpaurasta Hearthstonen parissa?

Kilpailu varsinkin Euroopassa on kovaa. Työtä saa tehdä jokainen tehdä ladderilla, jotta saa kolme sijoitusta pudotuspelejä varten. Sitä kautta kai me kaikki ollaan aloitettu. Mitään ei saa ilmaiseksi, mutta työ palkitaan lopulta.