Turun Akateeminen Nintendo Club (ANC) vietti torstaina merkkipäivää, kun pystyyn oli laitettu järjestyksessä sadas viikottainen Super Smash Bros. -turnaus. Tapahtuma pidettiin Turun Yliopiston kampuskappelissa, joka oli saatu tupotäyteen peliharrastajia.

Tiloihin oli saatu mahtumaan sopivasti pelipisteitä paikallisten kävijöiden käyttöön; yhteensä yksitoista televisiota, niin uusia kuin perinteisiä pönttömallejakin. Kaiken kaikkiaan turnausosallistujia oli Ultimaten puolella 33 ja Meleessä 14.

ANC:n puheenjohtaja ja akateemisen Nintendon suomenmestari Paavo Maanpää vahvisti, että pelisarjan uusin tulokas Super Smash Bros. Ultimate on viime aikoina ollut peleistä suosituin. Klubi on ollut toiminnassa yli vuosikymmenen, vuodesta 2007 asti. Se järjestää Smashissa turnauksia viikottain, jonka lisäksi sen toimintaan kuuluu peli-iltoja pari kertaa kuussa, vapaata pelaamista ja leffailtoja. Kävijämäärät ovat vaihdelleet 20-30 henkilön välillä. Klubi on myös mukana järjestämässä Koneistamo-taistelupeliturnausta 1-2 kertaa vuodessa.

”Tämän vuoden lopulla on taas tulossa Akateemisen Nintendon SM-kisat, joihin hallitus valitsee pelit. Lisäksi vuosittain järjestetään E3-valvojaiset, ja suunnitteilla ovat teemapeli-ilta, sekä syksymmälle speedrun-tapahtuma Awesome Games Done Quick -tyyliin”, Maanpää summaa.

Klubin toiminta on kaikin puolin vilkasta, uusia kasvoja näkyy Maanpään mukaan melkein viikottain. Torstain tapahtumakin oli helposti lähestyttävä myös Smashia ei niin hyvin tuntevalle toimittajallekin. Otteluita käytiin tiuhaan tahtiin mutta hyvässä hengessä, kaikille tuntui olevan tärkeintä vain päästä pelaamaan muiden kanssa, vaikkei voittoa tullutkaan. Rento keskustelu kävi tiheään tahtiin, ja kanssapelaajille annettiin myös tukea ja vinkkejä.

Mikäli ANC:n toiminta kiinnostaa, tulevista tapahtumista saa parhaiten tietoa järjestön Facebookin ja Discordin kautta.

Kuvalähde: ANC