Helsingin Oulunkylään avataan tänä vuonna täysin elektroniseen urheiluun keskittyvä Score, joka on Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen uusi eSports-piste.

Scoressa on kaksi pelisalia Site A ja Site B, jotka saa joko yhdeksi isoksi saliksi tai jaettua kahteen pienempään. Pelisaleissa on yhteensä yli kolmekymmentä (33 kpl) 144hz näytöillä varustettuja pelitietokoneita.

Bootcamppaamista varten on myös Click-tila, missä on 6 tietokonetta sekä laaja valikoima konsoleita. Tilassa on myös oma vessa sekä keittiö. Puitteet ovat hyvät pidemmällekin bootcampille. Tilat ovat nuorten ryhmien/joukkueiden ja helsinkiläisten yhdistyksien käytössä veloituksetta.

Näkymää Click-tilasta.

Näkymää Click-tilasta.

Ilmaiset lanit toukokuussa

Scoren avajaisten yhteydessä pidetään viikon aikana eri tapahtumia 3-7. toukokuuta (viikko 18) välisenä aikana.

Viikon aikana esitellään tiloja eSports-toimijoille ja nuorille eSports-harrastajille. Ohjelma kulminoituu viikonloppuna kolmen päivän pituisiin avajaislaneihin, jotka ovat ilmaiset. Konepaikkoja laneilla on 39 kappaletta.

Scoren nuorisohjaaja Miika “Gawin” Pulkkinen kertoo avajaislaneista seuraavaa:

Halutaan juhlia avajaisia isosti ja kutsua kaikki esports-harrastajat ja esportsista kiinnostuneet lanittamaan Scoreen. Paikan päältä löytyy 39 pelitietokonetta ja näiden lisäksi löytyy pöytiä joille voi kasata oman tietokoneensa. Lanit ei maksa mitään ja ikärajana toimii 13-29v. Lanien ajatuksena on tarjota paikka tulla tutustumaan muihin harrastajiin ja etenkin uusiin tiloihimme. Mitään hardcore-turnauksia ei ole tiedossa, mutta tottakai laneihin pieni kisailu kuuluu. Järjestävänä tahona toimii Ogeli Gamers – vapaaehtoisporukka.

Avajaislanit järjestetään toukokuussa 5-7. Lanien järjestäjänä toimii Ogeli Gamers.

Avajaisviikon jälkeen Scoressa pidetään viikottain eri päivinä eri ohjelmaa.