Kysyttäessä Pietilältä ensimmäisiä konkreettisia pelikokemuksia NHL – pelin parista. Hän kertoo, että päätyi pelaamisen pariin sukulaistensa pienellä avustuksella.
— Ensimmäiset kokemukset virtuaalijäiltä tuli saatua NHL 2004 -pelistä Playstation 2:lla. Sen jälkeen tuli kokeiltua vanhempiakin versioita, mutta sieltä asti tuli grindattua vuosittain pelisarjan ”Dynasty/Season”-pelimuotoja tuhansia ja tuhansia tunteja. Tai siis jos ala-aste ikäisen pojan pelaamista voi sellaiseksi kutsua, mutta sitä se kyllä oli. Suurin kiitos lähtee enojeni suuntaan, joiden pelaamista tuli aluksi katseltua vierestä ja sitä kautta löytyi myös myöhemmin NHL11:ssa EASHL-pelimuoto sekä kilpailullinen pelaaminen.
Hänen pelitaustaltansa löytyy myös useampia erilaisia pelejä, joita hän on pelannut NHL:n lisäksi nuoruudessaan. Änärin vastapainona hän on myös pelannut useita erilaisia pelejä.
— Onhan sitä tullut pelattua, vaikka ja mitä. Tärkeimpinä peleinä pidän itselleni yhä Left 4 Dead– sekä Call of Duty-pelisarjoja, joita tuli molempia pelattua ihan älyttömästi vuosien 2009-2016 aikana. Erityisesti L4D:n taktisuus ja joukkuepelaamisen merkitys online-pelimuodoissa oli ja on yhä asia, mikä ihmetyttää, että miten se jäi suuremmalta massalta huomioimatta. Yksinpeleistä kunniamaininnat Rocksteadyn Arkham-pelisarjalle, Telltale Gamesin teoksille sekä tietty Rockstarin julkaisuille.
Pietilä on nuorempana pelannut jalkapalloa, niin nappulaliigassa kuin kavereiden kanssa pihapeleissä. Muutoin kokemukset painottuvat lähinnä penkkiurheilun puolelle.
Erittäin suositusta CS:GO’sta on noussut nuorelle miehelle oiva kakkosvaihtoehto NHL:n lisäksi. Pietilä myös toteaa, että CS:GO sopii niin kokeneemmalle esports-fanille kuin sellaiselle, joka ei ole juurikaan esportsia seurannut.
— CSGO:sta on muodostunut kyllä selvä kakkossuosikki. Pelin taktinen vaativuus ja syvyys, mutta silti helposti lähestyttävyys, sekä puhtaasti taitoon perustuva kilpaileminen paremmuudesta on yksinkertaisesti niin hyvä yhdistelmä kaikkea niin esports-fanille kuin arkisemmallekin katsojalle, kuin voi vaan videopeli olla. Esportsin kuningaslaji, piste.
Pietilää kuvailtaessa esille nousevat usein hyvä tiimipelaaminen sekä tunteella pelaaminen. Hän korostaa, että jokaisessa pelissä hän haluaa päästä vaikuttamaan pelitapahtumiin.
— Olen ainakin kuullut olevani hyvä tiimipelaaja, joka elää ja pelaa tunteella. Pelityypiltäni taas olen kiekollinen puolustaja, joka haluaa vaikuttaa pelissä tapahtuviin asioihin muutenkin, kuin olemalla vaan työpaikalla.
Hän osaa nimetä itselleen muutamia juttuja, joissa hän voi kehittyä pelillisesti. Kuitenkin hän painottaa, ettei ole pelannut viimeisimpään pariin vuoteen useita tunteja änäriä päivässä.
— Pelimekaniikan tunteminen perinpohjaisesti on taito, joka pitää huiput huipulla. Siinä on tullut jäätyä kehityksessä jälkeen, kun vertaa parhaimpiin pelaajiin ja vanhoihin änäreihin. Tämä näkyy käytännössä ihan perussuorittamisessa, esim. kulmakamppailuissa tai 1vs1-haastamistilanteissa, jotka ovat molemmat puolustajalle ”joka vaihdon juttuja.” Syynä tälle voi helposti heittää ajan puuttumisen, kun pitää nykyään tehdä muutakin kuin pelata änäriä – ja kuten olen ennenkin sanonut niin EA:n peli ei ole pariin vuoteen varsinaisesti houkutellut pelaamaan tuntikausia päivässä, Pietilä jatkaa.
Nuori mies osaa nimetä helpon oloisesti seuraavat tavoitteet, joita hän lähtee joukkueensa kanssa tavoittelemaan.
— Joukkueeni eli Roots sekä euroopan- ja suomenmestaruuden voittaminen ovat ne kolme asiaa, jotka pitävät minut yhä tämän pelin parissa. Euroopan jäiltä löytyy muun muassa ECL-hopea ja SM-tasolta pronssi – eli noita sijoituksia tässä yritetään kovasti kirkastaa. Yksilötasolla taas ei niinkään ole mitään tiettyä mainittavaa – ellei sitä lasketa yhdeksi tavoitteeksi, että annan joukkueelleni kaikkeni.
Nuori peluri osaa myös antaa kehuja omille joukkuetovereilleen, sillä kysyttäessä hänen piti valita ainoastaan yksi ominaisuus joukkuetoveriltaan, jonka hän itselleen haluaisi.
— Meidän uusimman veljemme eli Rimpe37:n (Timi Rimpelainen) kyky pitää kiekkoa vauhdissa ja keikutella persettään edes taas pakin edessä, ja viedä se ukko siitä vielä pihalle, on kerta kaikkiaan kaunista katsottavaa. Ja osaa ne muutkin ehkä jotain sellaista, missä itsellä olisi vähän tekemistä.
Tulevaisuudessa Pietilä haluaa mahdollisesti työskennellä lapsien ja nuorien parissa. Hän heittää ilmoille myös mahdollisuuden terveysalasta.
— Toivottavasti olen tulevaisuudessa jossain hyvässä duunissa sosiaali- ja terveysalan parissa. Myös mahdollisesti kouluympäristö kiinnostaa, kunhan saa jeesata muksujen elämää niin tietää tekevänsä jotain tärkeätä. Esportsin parissa työskentely tavalla tai toisella, kiinnostaa myös ajatuksena.
— Kyllähän sitä on tullut joskus mietittyä, että miten omaa ”osaamista” niin pelaajanäkökulmasta kuin kaukalon ulkopuolella voisi hyödyntää työelämässä. Tiedä sitten, onko meidän lajimme vielä siinä pisteessä, että jäiltä voisi siirtyä tekemään suoraan jotain järkevääkin. Esimerkiksi hommat NHLGamerissä ovat ehdottomasti kiinnostavia, ja joista onkin jo kokemusta. Muut vastaavat valmennus- sekä asiantuntijahommat ovat toki keskeisiä juttuja tulevaisuuden kannalta, mutta niitä katsellaan myöhemmin, Pietilä jatkaa.
Pietilältä kysyttäessä, että miten hän mahdollisesti muuttaisi yhdellä asialla omaa skeneään. Hän myös toteaa, että skenen hyväksi pyritään tekemään mahdollisimman hyvää työtä, mutta aina löytyy asioita, joissa voidaan parantaa.
— Jos nyt yksi asia pitäisi valita, niin ehdottomasti se, että skenen isoimmat nimet, jotka eivät käytä asemaansa hyödyksi tai ajavat ainoastaan sillä omaa etuaan. En tiedä, että ajatteleeko kukaan muu tällä tavalla, mutta minua nykyinen tilanne ärsyttää. Toivoisin, että isommat nimet ottaisivat enemmän kantaa asioihin, jotka puhuttavat skenen ympärillä. Valitettavasti tällä hetkellä nykyisessä tilanteessa ei ole tarpeeksi persoonia, jotka toisivat useammin omia mielipiteitään julki näkyvästi isommalle yleisölle, koski ne sitten mitä tahansa. Tämä siksi, koska mielestäni änäriskenessä ei ole tarpeeksi persoonia pelaajien takana. On vain pelaajatunnus ja mahdolliset saavutukset. NHLGamer tekee parhaansa tämän eteen, sen tiedän, mutta se tarvitsisi apua monikieliseltä käyttäjäkunnaltaan.
Viiden vuoden päästä Pietilä toivoo näkevänsä liigan tilanteessa, jossa se on onnistunut ottamaan ne tarvittavat lisäaskeleet kohti ammattimaisempaa toimintaa.
— Toivon, että viiden vuoden päästä NHL (liiga) olisi ottanut ne tarvittavat isot lisäaskeleet kehittyäkseen ja touhu olisi pelaajien suhteen mennyt lähemmäs ammattimaista toimintaa. Jotta tämä unelma pystyisi toteutua, tulisi itse pelin kehittyä hurjasti todella lyhyessä ajassa, mutta tämä onkin sitten oma keskustelunsa. Toivon myös NHLGamerin tulevaisuudelle pelkkää hyvää, siellä tehdään vuodesta toiseen järkyttävän kovaa duunia.
— Minulla on suuri intohimo niin lajiamme, yhteisöämme kuin yleisesti esportsia kohtaan. Haluan myös nähdä NHLGamerin sekä änärin pelaamisen kehittymisen sellaiselle tasolle, jossa muut alan huiput ovat jo vetäneet vuosia.
Pietilä onkin ottanut laajasti kantaa eri asioihin omissa sosiaalisen median palveluissaan. Hän avaakin, miten jokainen aihe valikoituu, joista hän puhuu.
— Monesti aiheiksi valikoituu erilaisia asioita, jotka kiinnostavat minua aidosti ja mistä haluan myös puhua ilman, että se olisi puhdasta länkyttämistä. Missään vaiheessa tarkoitukseni ei ole koskaan esimerkiksi provosoida ketään, vaan herättää yleisesti keskustelua ihmisten keskuudessa. Kuitenkin joskus tilanne vaatii vähän muutakin kuin perinteistä hyvien pelaajien kehumista netissä. Tiedostan, että on olemassa jengiä, joita minun juttuni eivät kiinnosta tai he pitävät sitä lähinnä päättömänä huuteluna, mutta sellaista se on, jos tuo omat mielipiteensä avoimesti julki.