World Electronic Sports Games 2016 finaaliturnauksen lohkovaiheet on pelattu ja on aika siirtää katseet kohti pudotuspelejä.

Lauantaiaamuna Suomen aikaan alkavat pudotuspelit tuovat mukanaan myös suomalaisjännitettävää, kun iGame.com onnistui voittamaan lohkonsa ja raivasi tiensä suoraan Counter-Strike -turnauksen puolivälierävaiheeseen.

Kiinan Changzhoussa pelattavan turnauksen pudotuspelit alkavat Counter-Striken, Dotan ja Hearthstonen osalta aamulla viideltä Suomen aikaa. Jännitystä peleihin saat veikkaamalla esimerkiksi Fastbet-sivustolla.

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Striken osalta pudotuspelikaavio näyttää seuraavanlaiselta:

Ensimmäiselle pudotuspelikierroksella pelaavat lohkojensa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet. Varmin jatkoon menijä tältä kierrokselta on lohkossaan Team EnVyUsin jälkeen toiseksi sijoittunut Virtus.pro. Muut jatkoon menijät ovat todennäköisesti TyLoo, Epsilon eSports ja Space Soldiers, joka voittaessaan pelaa puolivälierissä iGame.comia vastaan.

Kahdeksan aikaan aamulla alkavien puolivälierien tiukin vääntö tullaan näkemään iGamen ja Space Soldiersin välillä. Ottelu tulee kuitenkin todennäköisesti kääntymään turkkilaisille. EnVyUsille, Virtus.prolle ja Team Kinguinille puolivälierät ovat vain välietappi matkalla neljän parhaan joukkoon.

Dota 2

Dotan pudotuspelikaavio näyttää tälläiselta:

Dota 2 neljännesvälieristä todennäköisin jatkoon menijä on InFamous. Ennakkosuosikkeina otteluihinsa lähtevät myös DUBAO Young, Romania ja SG eSports, mutta viimeisimmän kohdalla kannattaa varautua MVP.R:n yllätykseen.

Taistelu neljän parhaan joukkoon pääsystä kääntynee selvimmin Cloud 9:lle ja Alliancelle, vaikkakin Alliance menetti hetkeksi otteensa lohkovaiheessa kiinalaista DUBAO Youngia vastaan. Myös TNC on lähellä jatkopaikkaa. Neljästä suoraan puolivälieriin päässeestä heikoimmilla on kiinalainen To.be.or.not.to.be.

Hearthstone

Hearthstonen pudutuspelikaavio on tämän näköinen:

Neljännesvälieräpareista vahvimmat ehdokkaat kahdeksan parhaan joukkoon ovat Bunnyhoppor, Fluffy ja Orange. Korvus vastaan pnc pelissä ei ole selvää ennakkosuosikka, mutta pnc tulee olemaan hiuksen hienosti parempi kaksikon välisessä kohtaamisessa.

Puolivälieristä vahvoja ehdokkaita semifinaaleihin ovat Neirea, Xixo ja Orange. Viimeisin paikka menee todennäköisesti Stazille.

Viikonlopuksi siis riittää seurattavaa useassa eri pelissä. Pelit alkavat aikaisin aamulla Suomen aikaa myös sunnuntaina. Ottelu kohtaisen aikataulun löydät täältä. Pelien alkamisajat ovat Changzhoun paikallista aikaa. Peleistä voit lyödä vetoa Betivessä.