Dota 2:n kauden 16-17 ensimmäinen Major-turnaus pelataan Bostonissa 3.-10. joulukuuta kuudentoista joukkueen voimin.

Kolmen miljoonan dollarin palkintopotista kisaa lähes kaikki The Internationalissa menestyneet joukkueet sekä muutama todella kova haastaja.

Luvassa on loppuvuoden mielenkiintoisin turnaus, joka alkaa 3-4. joulukuuta pelattavilla lohkovaiheen otteluilla. Turnaukseen vedonlyöntikohteita tarjoaa esimerkiksi fastbet.com-sivusto.

eUrheilu.comin Dota 2 -asiantuntija Benjamin ”NotAHax” Läärä ennakoi miten joukkueet tulevat pärjäämään lohkovaiheessa.

Lohko A: TI-finalistit samassa lohkossa

Ensimmäisen sijan pitäisi mennä Wings Gamingille. Toisesta sijasta taistelevat Digital Chaos ja LGD.FY, mutta uskon Digital Chaosilla olevan lievä etu tässä otteluparissa. Viimeiseksi jää melko varmasti Warriors Gaming, ellei joukkue ole valmistellut jotain erikoista.

Lohko B: Kuoleman lohko!

Yksi kiinnostavimmista lohkoista on lohko B, josta löytyy Newbee, MVP Phoenix, Virtus Pro ja Team NP. Tässä lohkossa kaikilla joukkueilla on mahdollisuudet lohkovoittoon.

Kisa lohkovoitosta tullaan nähtävästi olemaan taistelu Virtus.Pron ja NewBeen välillä, mutta uskon NP:lläkin olevan mahdollisuuksia yllättää. MVP Phoenix pelaa aina paremmin isoissa turnauksissa, joten en yllättyisi yhtään jos joukkue ottaisi pelejä jopa Newbeeltä.

Lohko C: Yllättääkö Faceless?

Ensimmäisen sijan pitäisi mennä EG:lle, mutta Faceless ja LGD Gaming eivät tule olemaan helppoja vastustajia. Uskonkin näiden joukkueiden tuottavan ongelmia EG:lle, joten yllätyksiä saatetaan nähdä tässäkin lohkossa. compLexity tuskin tulee yllättämään ketään, sillä joukkue on lohkon heittopussi.

Lohko D: Miten käy JerAxin?

OG on oman lohkonsa selkeä ennakkosuosikki, mutta Kiinan joukkueita ei tule koskaan aliarvioida. Ad Finemille tämä lohko on näytönpaikka, ja uskon kreikkalaisjoukkueella olevan potentiaalia päästä toiseksi – ehkä jopa ensimmäiseksi.

Groupstage

eUrheilu.comin power ranking -listaus:

 1. Wings Gaming
 2. Evil Geniuses
 3. OG
 4. Virtus Pro
 5. NewBee
 6. Digital Chaos
 7. EHOME
 8. Team Faceless
 9. Team NP
 10. LGD
 11. Ad Finem
 12. LGD.ForEver Young
 13. iG Vitality
 14. CompLexity Gaming
 15. MVP Phoenix
 16. WarriorsGaming.Unity

Otteluista voi lyödä vetoa muun muassa betive.com-sivustolla.

Bostonin Major-turnauksessa kisaavista joukkueista voi lukea tarkemmin eUrheilu.comin jättiennakosta, jossa pureudutaan jokaisen joukkueen lähtökohtiin.