League of Legendsin mestaruussarjassa on päästy yli puolenvälin ja on aika tarkastella missä Euroopan osalta mennään ja miltä loppu kevät näyttää.

Pahnan pohjimmaiset -  ROCCAT 0 voittoa - 6 häviötä / Origen 0-6

Niin Origenin kuin ROCCATInkin kaudet ovat olleet todella vaikeita. Molemmat ovat vielä ilman voittoja, eikä tilanne näytä helpottuvan ihan lähiaikoina. Molempien joukkueiden pelissä on välillä ihan hyviä aihioita, mutta pelit ovat kaatuneet lopulta huonoon joukkuepeliin ja yksilö virheisiin.

Näistä kahdesta joukkueesta ROCCAT on ehkä hiukan edellä. Joukkue on sentään onnistunut raapimaan kasaan jopa kaksi kartta voittoa ja pelasi aika ajoin erittäin hyvin myös muun muassa H2k-Gamingiä vastaan.

Origenin tilanne näyttää paljon synkemmältä. Joukkueella ei ole kaudelta vielä yhtään kartta voittoa. Eivätkä voitot ole olleet lähelläkään. Joukkueen ongelmaksi on muodostunut ensimmäisen viidentoista minuutin jälkeinen aika. VIelä alku pelissä Origen pysyy vastustajan tahdissa mukana, mutta jostain syystä loppupelissä pakka hajoaa käsiin, eikä joukkue oikeastaan etene minnekään pelin sisällä vaan se jää hakkaamaan päätään valtaisaa kivimuuria päin.

Pudotuspelipaikoista kumpikaan joukkue ei voi enää realistisesti ajateltuna haaveilla, mutta karsintasarjan välttäminen on vielä ainakin toiselle joukkueista mahdollista, sillä seuraavilla sijoilla majailevat Vitality ja GIANTS! Gaming ovat vain voittojen päässä. Ensimmäinen askel tämän unelman saavuttamisessa on joukkueiden keskinäisen ottelun voittaminen. Tuon seitsemännellä viikolla pelattavan ottelun voittajan tie pois lohkonsa viimeiseltä sijalta on huomattavasti helpompi, kuin häviäjän.

Alempi keskikasti - GIANTS! Gaming 1-5 / Vitality 1-5

Vain voiton Origenia ja ROCCATIa enemmän napanneet Vitality ja GIANTS! eivät ole tällä kaudella päässeet paljoa juhlimaan. Myös näiden joukkueiden pudotuspeli mahdollisuudet ovat käytännössä jo menneet ja pienikin virhe väärässä ottelussa voi tiputtaa joukkueet putoamisvaaraan.

GIANTSin tulevaisuus tällä kaudella ei näytä kovin paljoa pahnan pohjimmaisia valoisammalta. Vaikka joukkue onnistuikin nappaamaan kartan Misfitsiä ja Fnaticiä vastaan on sen peli ollut alavireistä.

Vitalityn pelissä on puolestaan aika ajoin nähty välähdyksiä paremmasta. Joukkue oli muun muassa lähellä voittoa Fnaticia vastaan ja sen pelissä on hyviä aihioita. Pakkaa on toki sekoittanut kesken kauden kokoonpanoon tullut muutos.

Molempien joukkueiden päävastustajat löytyvät jo mainituista joukkueista. Viikolla seitsemän pelattava keskinäinen ottelu voi nousta arvoon arvaamattomaan, kun ajatellaan karsintoihin joutuvia joukkueita.

Pudotuspeli paikassa kiinni - Fnatic 4-3 / Splyce 4-3

Viiden viikon jälkeen pudotuspelipaikat näyttävät jo varmoilta. Kärjen takana jatkoon ovat menossa Misfits, H2k-Gaming, Fnatic ja Splyce.

Joukkueista Fnatic ja Splyce ovat pelanneet tasaista kautta keskikastissa. Vaikka molemmat ovat käytännössä varmistaneet pudotuspelipaikkansa on joukkueilla vielä paljon töitä tehtävänä.

Varsinkin Fnatic on ollu hienoinen pettymys ainakin allekirjoittaneelle. Joukkue on toki onnistunut kaatamaan itseään heikommat joukkueet, mutta toisaalta se hävisi muun muassa samoissa lukemissa olevalla Splycelle eikä ole onnistunut haastamaan lohkonsa kärkijoukkeita. Lisäksi Fnaticin seuraavat viikot ovat vaikeita sillä se kohtaa sekä Unicorns of Loven, että H2k-Gamingin. Voittoja jommastakummasta näistä voisi pitää jo pienenä ihmeenä mikä ei lupaa hyvää joukkueen pudotuspelejä silmällä pitäen.

Splycen näkymät ovat tällä hetkellä seuraavia viikkoja silmällä pitäen hiukan valoisammat. Joukkue kohtaa ensi viikolla GIANTS!:n, jonka pitäisi olla Splycelle helppo voitto. Sen jälkeen joukkue kohtaa kautta hallinneen G2 Esportsin. Jos Splyce pystyy edes horjuttamaan tämän hetken Euroopan ykköstä tuossa ottelussa, antaa se hyviä viitteitä joukkueen loppukevättä ajatellen.

Kärjen varjossa - Misfits 5-1 / H2k-Gaming 5-2

Misfits ja H2k-Gaming ovat pelanneet hyvän kauden. Joukkueet ovat lohkoissaan toisina ja tulevat säilyttämään nämä paikat kauden loppuun saakka.

H2k-Gaming lähti kauteen lohkonsa ennakkosuosikkina. Unicorns of Loven huima vire alkukaudesta jätti kuitenkin viime vuoden maailmanmestaruuskilpailuiden nelosen varjoonsa. Joukkue on onnistunut voittamaan kauden aikana G2:sta ja Yksisarvisia lukuunottamatta kaikki muut ottelunsa, mutta viime aikoina joukkueelle on tullut pieniä notkahduksia pelin sisällä aina siellä täällä. Jälki on toistaiseksi ollut vakuuttavaa, mutta virheisiin ei ole varaa sillä H2k:lla on vielä mahdollisuus, jopa lohkovoittoon. Varsinkin, jos Unicorns of Love kompuroi kauden toisen puolikkaan aikana.

Misfits on ennakko-odotuksiin nähden oikealla paikallaan. Joukkue on hävinnyt kauden aikana vain G2:selle. Tosin se ei ole vielä kohdannut Unicornsia eikä H2k:ta. Misfitsillä on mahdollisuus napata voitot molemmista otteluista mikä loisi hyvää pohjaa joukkueen pudotuspelikevättä ajatellen.

Kaksi ylitse muiden? - G2 Esports 7-0 / Unicorns of Love 5-1

Lohkojensa kärkinimet. G2 Esports jopa ylivoimaisesti. Unicorns of Love taas on yllättänyt kovalla viireellän ja johtaa lohkoaan tosin tällä hetkellä niukasti.

G2 Esportsin kaudesta ei tarvitse paljoa puhua. Puhdas tulos viiden viikon jälkeen eikä joukkueelle näytä olevan pysäyttäjää tänä keväänä. Pudotuspeleissä G2 tulee olemaan se joukkue joka pitää voittaa, jos joku muu mielii mestariksi.

Unicorns of Loven kausi oli pelkkää ylämäkeä viime viikon G2 kohtaamiseen saakka. Tuon ottelun ensimmäisessä kartassa G2 näytti Yksisarvisille kaapin paikan, mutta toisessa kartassa joukkue onnistui pahimmillaan saamaan ylleen pahan luokan henkisen lukon. Yksisarviset oli jo lähes varmistaneet voittonsa, kunnes se teki yhden pahan virheen ja G2 marssi ottelussa vakuuttavaan 2-0 voittoon.

Viime viikkolla koettu tappio ei ole helposti unohdettavissa ja joukkue tarvitseekin nyt onnistumisia mahdollisimman pian, ettei joukkueen selkään hypännyt apina kasva tätä suuremmaksi. Yksisarvisten kannalta tilanteen tekee hankalaksi se, että seuraavaksi vastaan asettuu Misfits, joka varmasti janoaa b-lohkon kärkijoukkueen päänahkaa. Eikä joukkueen päävastustaja H2k-Gaming ole kaukana selän takana kärkkymässä omaa mahdollisuuttaan.