PUBG Finland on Suomen suurin Playerunknown’s Battlegroundsiin keskittyvä avoin yhteisö, jonka kautta tavoittaa tuhansia suomalaisia pelaajia. Yhteisö on nyt lyöttäytynyt yhteen myös Yle FTW:n kanssa, ja organisaatiot järjestivät Assemblyillä FTW x PUBG -turnauksen.

Saku “CorottPlus” Pirinen on yksi yhteisön perustajista ja johtohahmoista. Alusta alkaen mukana ollut Pirinen on päässyt todistamaan sitä, miten PUBG:in ympärille kerääntyvä yhteisö on laajentunut ja kasvanut kohti järjestäytyneempää toimintaa.  Toinen PUBG Finlandin puuhamiehistä Matti “Copter” Korvenmaa hyppäsi myös mukaan haastatteluun. Hän toimi  FTW x PUBG -turnauksessa mukana tuottajan ja selostajan roolissa.

 

Mistä PUBG Finland lähti liikkeelle ja mikä on pitkän aikavälin tähtäimenne?

Pirinen: ”Liikkeelle lähdettiin ihan omasta pelaamisesta ja siitä, että pelin alkuaikoina peliseuraa ei ollut vielä niin paljoa. Alettiin sitten etsimään suomalaisia pelipiirejä PUBG:in tiimoilta, mutta kun niitä ei löytynyt, niin perustin 2017 huhtikuussa oman yhteisön pelin ympärille. Silloin aloitettiin kymmenen ihmisen voimin ja nyt PUBG Finlandissa on jo yli 4500 jäsentä. Tavoite on tarjota ruohonjuuritason yhteisötoimintaa, ja mahdollistaa pelaajien kehittyminen.”

 

Mitä kaikkea toimintaa järjestätte?

”PUBG Finland järjestää yhteisöpelejä, ja turnauksia aina viikonlopputurnauksista näihin [Assemblyillä käytyyn] isompiin keikkoihin asti. Tällä hetkellä tavoite on järjestää jatkossa yhä suurempia turnauksia, perustaa PUBG-liiga Suomeen ja samalla jatkaa kasuaalitoimintaa. Yhteisöpelien tarkoitus on toimia ponnahduslautana isompiin turnauksiin.” kertoo Pirinen.

Korvenmaa lisää vielä ”Yhteisöpelejä on kolme kertaa viikossa ja moni projoukkue on aloittanut juuri niiden kautta. Muun muassa FTW x PUBG -turnauksessa kolmanneksi sijoittunut MJ-esports lähti meidän peleistä liikkeelle.”

 

Mitä kaikkea tällaisen turnauksen järjestäminen oikein vaatii?

Pirinen: ”Eniten nämä turnaukset vaativat tekijöitä joilla on halu ryhtyä organisoimaan tällaistä toimintaa. Selostajat, tuottajat, taustajoukot – kaikki ovat tärkeä osa koko turnausta. Tässä pitää olla intohimo motivaattorina eikä mennä rahan kuvat silmissä kiiluen. Parhaana palkkana näistä turnauksista saa ne kaikki ystävyydet, jotka jatkuvat PUBG Finlandin yhteisössä eteenpäin.” 

”Jengiä tulee koko ajan mukavasti lisää, kun ollaan vedetty tällaisellä reilulla asenteella.” lisää Korvenmaa.

 

Miten aloititte yhteistyökuviot Yleisradion kanssa?

Pirinen: ”No kaikki alkoi siitä, kun joku Ylellä oli huomannut meidän yhteisötoimintakuviot ja he etsivät turnausjärjestäjiä. Ottivat meihin sitten yhteyttä ja sovittiin, että laitetaan turnaus pystyyn yhdessä. Me opetettiin vähän Ylen väkeä siitä, miten PUBG:issa turnausjärjestely toimii, ja itse opittiin samalla heidän tuotannostaan. Homma toimi hyvin ja ollaan tällä hetkellä oikein tyytyväisiä järjestelyihin.”

 

FTW x PUBG Assembly selostus m00nforrest MrJallu101

Yle FTW x PUBG-turnausta olivat selostamassa muun muassa Pauli ”M00nForrest” Anttila (vas.) ja Aleksi ”MrJallu101” Koli (oik.)

 

Lempi droppipaikka ja lempi ase?

“Itsellä varmaan Georgopoli se ykköspaikka, ja M16 aina varma pyssy”, toteaa Pirinen.

“Tää on helppo, Mylta ja varmaan QBU, siinä on mukavasti Minin tuntua mutta vielä parempi jollain tavalla. Vaikka Myltaa ja QBU:ta ei pystykään oikein yhdistämään”, naureskelee Korvenmaa.

 

Terveiset Eurheilu.comin lukijoille ja kiitoksia haastattelusta

Pirinen: ”Kiitoksia haastattelusta, ja haluaisimme toivottaa kaikki mukaan pelaamaan PUBG Finlandin yhteisöön. Porukkaa löytyy laidasta laitaa, ja meillä on erikseen myös K18-kanavat, jos haluaa enemmän ikäisensä seuraa. Kaikki ovat tervetulleita ja kannattaa seurata meidän tiedotusta, sillä tulevaisuudessa saattaa kuulua isoja asioita!”

 

PUBG Finlandin toimintaan pääsee hyppäämään mukaan yhteisön Discord kanavalla tai  nettisivujen kautta.