Alakurtti antoi katsauksen komitean valintoihin ja mietteisiin.

Joonas ”Zappis” Alakurtti valittiin noin kuukausi sitten komiteaan, joka valitsi pelaajat Suomen World Cup joukkueeseen. Komiteassa Alakurtin lisäksi oli Timo ”Taimou” Kettunen ja Jani ”Tseini” Kähkönen.

Kysyimme Alakurtilta muutaman kysymyksen World Cupista ja komitean päätöksistä ja mietteistä.

Mitkä fiilikset olivat silloin kun sinut valittiin komiteaan?

— Aivan mahtavalta tottakai, tuntuu hyvältä kun Suomiskeneltä löytyy luottoa meikäläiseen ja sain olla osana rakentamassa joukkuetta.

Mitä mieltä olet siitä, että pelaajia ei valittu suoraan yleisöäänestyksellä, vaan valittiinkin komitea?

Paljon parempi systeemi verrattuna viime vuoteen. Saatiin kasaan paljon tasapainoisempi joukkue ja kenenkään ei tarvitse pelata offroolia pelissä.

Saadaanko tällä tavalla kilpailullisemmat joukkueet?

Ehdottomasti, monet maat ovat lähettäneet kokonaisia tiimejä MM-kisoihin.

Miten näihin pelaajavalintoihin päädyttiin?

— Lähettiin rakentamaan joukkuetta NiP-coren ympärille. Tiimiä päätettiin vahvistaa Taimoulla ja LiNkzr:llä, jotta voidaan taistella paremmin nopeatempoisassa dive-metassa ja ollaan silti tosi vahvoja tankkipelissä.

Mitä komitea ajatteli Suomen lohkosta, onko kenestäkään vastusta?

— Espanjasta löytyy paljon yksilöllisesti vahvoja pelaajia. Heidän suurin ongelma on ehkä support-pelaajien yliannostus, mutta antavat varmasti kovan vastuksen. Japanin ja Vietnamin joukkueista ei hirveästi ole tietoa, mutta en oleta heidän olevan ihan Euroopan tasolla.

Linkrz on ollut teillä pelaamassa jonkin verran nipissä. Teillä on ennestään tosi tuttu porukka koossa. Kuinka suurta etua luulet tämän tuovan?

— Yhdessä pelaamisessa on huomattava etu Overwatchissa. Karttoja löytyy kuitenkin tosi monta ja on hyvä olla pelisuunnitelmia valmiina eri tilanteisiin. Ollaan nyt LiNkzr:n kanssa pelattu reilu pari viikkoa ja tähän on helppo tuoda Taimou mukaan, kunhan irtaantuu Korean turnauksesta.

Timo on Koreassa, miten harjoittelu onnistuu?

— Timon oltua Koreassa ei oikeastaan kuudella miehellä harjoitella ollenkaan. Meillä kuitenkin pelaa viisi pelaajaa maajoukkueesta aktiivisesti yhdessä, joten yhden pelaajan tuominen sisään vähän vähemmälläkin harjoittelulla ei tuota mitään ongelmia.

Miksi Tseini ei ole mukana pelaamassa?

— Tseinin heropooli menee käytännössä täysin päällekäin LiNkzr:n kanssa. Alusta saakka oli myös tiedossa, että Tseini aikoo pelailla jenkeissä ja toisi Timon lisäksi lisää ongelmia harjoituskuvioihin. Päätyttiin sitten yhdessä rakentaa tiimi tälläiseksi mikä se nyt on.

Kuva: worldcup nip