Kirjaudu sisään

tai

Rekisteröidy

Unohtuiko salasana?

Blogit

Eurheilu.comin takana työskentelevät aktiivit kirjoittavat tälle sivulle henkilökohtaisia blogitekstejä, joissa käsitellään elektroniseen urheiluun liittyviä asioita. Blogitekstit pyrkivät olemaan laajempia kuin päivittäiset uutiset ja kertomaan asioista enemmän kirjoittajien omasta näkökulmasta katsottuna.

Nostaako superlupaus ENCEn takaisin maailman huipulle? – Julkistus jätti myös paljon kysymysmerkkejä

Oikeastaan jo viime vuoden syksystä lähtien suomalainen ENCE on ollut monelle lajia seuranneelle lähinnä suuri vitsin aihe. Joukkuetta on kritisoitu varsin rajulla kädellä viimeisen puolen vuoden aikana. Toki, voidaan olla mitä mieltä tahansa siitä, että onko jokainen kritiikki ollut aiheellista tai rakentavaa. Eilen organisaatio kuitenkin tiedotti tehneensä kahden vuoden sopimuksen Elias "Jamppi" Olkkosen kanssa, joka on lähiviikkoina noussut julkisuuteen VAC-bannien takia. Näin ollen ENCE siirtyy ensimmäisenä suomalaisena joukkueena kuuden pelaajan rosteriin. Samalla myös tiedotettiin, että aiemmin IGL:n roolia hoitanut Aleksi "allu" Jalli luopuu roolistaan ja pelaa jatkossa ainoastaan joukkueen ykkös AWP-pelaajana. Joukkueen pelinsisäisen johtamisen ottaa hoitaakseen Miikka "SuNny" Kemppi.

Naiset astumassa miesten varpaille elektronisessa urheilussa? – Seksismi puhuttaa myös e-urheilussa

Naisiin kohdistuva seksismi on aihe, joka varmasti herättää keskustelua ja josta pitää pystyä puhumaan, sillä se on suomalaisessa elektronisessa urheilussa suuri ongelma.

Herjaaminen ja idioottimainen kritisointi ovat iso ongelma e-urheilussa – lue HREDSin mietteitä nettivihasta

Herjaaminen ja nettiviha ovat asioita, jotka eivät kuulu urheiluun oli sitten kyse mistä tahansa lajista. On tärkeää tuoda ilmi, kuinka paljon pelaajat joutuvat e-urheilussa kestämään herjaamista tai nettivihaa.

Rakentamassa CS:GO Suomi-skeneä maailman huipulle

CS:GO on ottanut entistä enemmän jalansijaa suomalaisessa elektronisessa urheilussa, vaikka kansainvälinen menestys on tullut pelkästään ENCEn toimesta, niin silti tavoitteena on nostaa suomalainen CS:GO-skene seuraavalle tasolle.

Saako ENCEn tarina satumaisen päätöksen?

Ajatuksia ENCEn vaiherikkaasta taipaleesta CS:GOn parissa.

Mikä tarkalleen ottaen on e-urheilun ”suomalaisjoukkue” ja onko sillä väliä?

Niinpä, kuten otsikosta näkee, pääsemme jauhamaan yhdestä toimittajan helmasynneistä. E-urheilun noustaessa suosiotaan sekä maailmalla että koto-Suomessa, syntyy välttämättömästi jännitettä siitä, mitä suomalaisuus tässä yhteydessä tarkoittaa.

Eurheilu kohoaa bisneksenä kohta yli miljardin rajapyykin ja samalla kasvaa lajista uhkapelaaminen – Missä peleissä ja turnauksissa raha oikeasti liikkuu?

Eurheilun kasvaessa lajina, ovat myös uhkapelimarkkinat moninkertaistuneet. Suomessa moni ihmetteli, miten videopelit tulivat jopa veikkauksen pitkävetolistoille jo joku aika sitten, ja tästä on tultu vielä huomattavasti eteenpäin.

ENCE voitti turnauksen, josta yhteisö ei pidä – Katsojat nousevat barrikadeille BLAST Pro Seriesiä vastaan

ENCE nitisti Madridissa maailman kärkinimet, mutta tyytymättömyys BLAST Pro Seriesiä kohtaan kasvaa.