Kirjaudu sisään

tai

Rekisteröidy

Unohtuiko salasana?

Blogit

Eurheilu.comin takana työskentelevät aktiivit kirjoittavat tälle sivulle henkilökohtaisia blogitekstejä, joissa käsitellään elektroniseen urheiluun liittyviä asioita. Blogitekstit pyrkivät olemaan laajempia kuin päivittäiset uutiset ja kertomaan asioista enemmän kirjoittajien omasta näkökulmasta katsottuna.

Vuoden Urheilija – äänestys 2020-luvulle – nykyinen päätös suora pyllistys elektroniselle urheilulle?

Elektroninen urheilu ja kilpapelaaminen on noussut monen suomalaisen tietoisuuteen viime vuosien tuoman loistavan menestyksen takia. Pikkuhiljaa myöskin näitä elektronisen urheilun sankareita on nostettu jalustalle jokavuotisessa Urheilugaalassa. Vaikka elektroninen urheilu onkin ollut hyvin edustettuna muissa gaalan kategorioissa ei sitä ole tähän mennessä laskettu mukaan Vuoden Urheilija - äänestyksen lajilistalle mukaan. Alkuvuodesta 2021 käydään jälleen Urheilugaala, jossa Vuoden Urheilija - äänestyksessä on ensi kertaa mukana myöskin elektroninen urheilu, mutta mukaan on ainoastaan laskettu urheilupelien pelaajat.

Kirjasuositus: Zonic – The Astralis Story ”I realise right away that it’s one of the most intense games ever”

Kesäkuussa julkaistiin Danny "⁠zonic⁠" Sørensenin omaelämänkerta maailmalla e-kirjamuodossa. Kirja julkaistiin alunperin Tanskassa marraskuussa 2019. Kirjassa käsitellään muun muassa tanskalaisten ylpeyden aihetta Astralista.

Nostaako superlupaus ENCEn takaisin maailman huipulle? – Julkistus jätti myös paljon kysymysmerkkejä

Oikeastaan jo viime vuoden syksystä lähtien suomalainen ENCE on ollut monelle lajia seuranneelle lähinnä suuri vitsin aihe. Joukkuetta on kritisoitu varsin rajulla kädellä viimeisen puolen vuoden aikana. Toki, voidaan olla mitä mieltä tahansa siitä, että onko jokainen kritiikki ollut aiheellista tai rakentavaa. Eilen organisaatio kuitenkin tiedotti tehneensä kahden vuoden sopimuksen Elias "Jamppi" Olkkosen kanssa, joka on lähiviikkoina noussut julkisuuteen VAC-bannien takia. Näin ollen ENCE siirtyy ensimmäisenä suomalaisena joukkueena kuuden pelaajan rosteriin. Samalla myös tiedotettiin, että aiemmin IGL:n roolia hoitanut Aleksi "allu" Jalli luopuu roolistaan ja pelaa jatkossa ainoastaan joukkueen ykkös AWP-pelaajana. Joukkueen pelinsisäisen johtamisen ottaa hoitaakseen Miikka "SuNny" Kemppi.

Naiset astumassa miesten varpaille elektronisessa urheilussa? – Seksismi puhuttaa myös e-urheilussa

Naisiin kohdistuva seksismi on aihe, joka varmasti herättää keskustelua ja josta pitää pystyä puhumaan, sillä se on suomalaisessa elektronisessa urheilussa suuri ongelma.

Herjaaminen ja idioottimainen kritisointi ovat iso ongelma e-urheilussa – lue HREDSin mietteitä nettivihasta

Herjaaminen ja nettiviha ovat asioita, jotka eivät kuulu urheiluun oli sitten kyse mistä tahansa lajista. On tärkeää tuoda ilmi, kuinka paljon pelaajat joutuvat e-urheilussa kestämään herjaamista tai nettivihaa.

Rakentamassa CS:GO Suomi-skeneä maailman huipulle

CS:GO on ottanut entistä enemmän jalansijaa suomalaisessa elektronisessa urheilussa, vaikka kansainvälinen menestys on tullut pelkästään ENCEn toimesta, niin silti tavoitteena on nostaa suomalainen CS:GO-skene seuraavalle tasolle.

Saako ENCEn tarina satumaisen päätöksen?

Ajatuksia ENCEn vaiherikkaasta taipaleesta CS:GOn parissa.

Mikä tarkalleen ottaen on e-urheilun ”suomalaisjoukkue” ja onko sillä väliä?

Niinpä, kuten otsikosta näkee, pääsemme jauhamaan yhdestä toimittajan helmasynneistä. E-urheilun noustaessa suosiotaan sekä maailmalla että koto-Suomessa, syntyy välttämättömästi jännitettä siitä, mitä suomalaisuus tässä yhteydessä tarkoittaa.