Kohta on kulunut viikko siitä, kun Apex Legends laskettiin vesille ensimmäistä kertaa ja paljon on kerennyt tapahtua sen jälkeen. Twitch ehti julkaista rahakkaan turnauksen tuoreelle pelille, johon on lupailtu suosituimpia striimaajia mukaan, ja pelin ympärille on alkanut rakentua salaman nopeudella sceneä.  

Ensi askel menestymisessä on itse peli. Miltei jokainen peliä kokeillut voi luonnehtia kokonaisuutta hyvin hiotuksi ja toimivaksi. Kolmen hengen joukkueissa pelaaminen olisi ollut myrkkyä PUBG:in tai Fortniten kaltaisissa peleissä, missä kommunikaatio, varsinkin ilman puheyhteyttä, saattaa takkuilla toden teolla. Apex Legend ratkaisi ongelman varsin pienellä, mutta tehokkaalla pingausjärjestelmällä, jossa tavaroita ja kohteita voi tägätä joukkuekavereille näpsäkästi. Pelin testivaiheessa kehittäjät kuulemma jopa pelasivat kuukauden ajan ilman mikrofoneja saadakseen autenttisen tuntuman tuntemattomien pelaajien kanssa räiskimiseen!

Mutta pelkkä kommunikaation virtaviivaistaminen ei tehnyt Apexista sitä peliä mikä se on. Kokonaisuus on tärkein, ja kuten edellä mainittu Apex Legends toimii jokaisella osa-alueella loistavasti. Ampumisessa on loistava tuntuma, liikkuminen on jouhevaa ja hahmojen erilaiset kyvyt tuovat mukavasti uutta maustetta Battle Royale genreen. Joku voisi nohevasti todeta, että Apex yhdistelee parhaita puolia mm. Call of Duteista, Overwatchista, Fortnitesta ja PUBG:ista. Ja on samanaikaisesti silti varsin originaali. 

Infraa rakennetaan jo! 

Pelit voivat olla mestariteoksia tosin ilman suurta pelaajamäärääkin. Respawn Entertainmentin edeltävät teoksen Titanfall 1 & 2 ovat monen mielestä yksiiä hiotuimpia pelejä tällä vuosikymmenellä, mutta ne eivät silti ikinä saaneet oikein tuulta alleen. Onneksi Respawn ei luovuttanut vaan jatkoi samalla loppuun asti hiomisen -linjalla.  

Ensimmäisen kahdeksan tunnin aikana miljoona pelaajaa. Ensimmäisen viikon aikana kymmenen miljoonaa pelaajaa. Kovin moni peli ei voi leveillä samanlaisilla luvuilla. Vaikka logaritmisen asteikon jatkuminen tässä vaiheessa on todella epätodennäköistä, niin silti ei yllättäisi vaikka vauhti pysyisi miltei yhtä kovana seuraavien viikkojen aikana.  

Laajalle pelaajakunnalle on alettu heti kasata pelipaikkoja, josta voi löytää itselleen pelikavereita! PUBG Finlandin puuhaporukka huomasi, että pelillä on saumaa lähteä kovaan nousuun, ja näin Suomeenkin saatiin oma ruohonjuuritason Apex Legends -yhteisö: Apex Finland. Konseptina toimii PUBG Finlandista tuttuun tapaan Discordin ympärillä tapahtuvaa pelipöhinää, ja mikäli peli sen tulee sallimaan niin varmana erikoispelejä ja muuta vastaavaa tulevaisuudessa. Eilen julkaistiin myös, että YMCA eSports ja Conquer Gaming tulevat olemaan osana Apex Finlandin kehittämistä ja toimintaa. Apex Finlandin discordiin pääsee tästä linkistä! 

Keskusteluyhteys pelinkehittäjiin 

Fortniten ja PUBG:in tapauksissa pelejä riivasi kommunikaatiovaje. Pelaajia ei kuunneltu, ja kehitystiimit eivät informoineet riittävästi miten pelien ongelmia aiottiin ratkoa. Respawn Entertainment on tehnyt tässä MERKITTÄVÄN parannuksen. Redditissä kysymyksiin vastataan huippuvasteajalla, Twitterissä käydään dialogia ja pelin viralliselta discord-kanavalta voi nähdä, miten kehittäjät pelaavat itse yhtä aktiivisesti kuin itse muut pelaajat.  

Tätä voisi sanoa oikeaksi asiakaspalveluksi. Oikeanlaisella kommunikoinnilla voi myös ennalta ehkäistä todella paljon mahdollisia vikoja. Esimerkkinä tästä toimii hyvin eilen tapahtunut Apexin peliserverien kankeus, johon vastattiin heti kaikissa mahdollisissa viestintäkanavissa rivakasti. Pelaajat eivät jääneet tyhjän päälle odottamaan “milloinkohan servut tulevat taas ylös”, vaan koko ajan oli tiedossa, että asialle tehdään jotain ja korjaus ei todennäköisesti kestä ikuisuuksia. 

Onko Apex Legends ilmainen? 

Aika monelle saattaa kalskahtaa korvaan, että tällaista peliä myydään 10 miljoonaa kappaletta viikossa. Totuushan on, että harvaa peliä myytäisiin näin nopeasti – Eikä Apex Legendsiäkään. Peli on ilmainen kaikille. Pelin sisässä on myös maksullisia loottilaatikoita, jotka tällä hetkellä tarjoavat kahta uutta hahmoa pelaajille, sekä liutaa kosmeettisia uudistuksia.  

Apexin loottilaatikoista voi varmaan tulevaisuudesta kirjoittaa kokonaisen artikkelin, mutta asiaan pitää ehkä perehtyä enemmän kuin viikon verran. Ja saa nähdä miten pelin julkaisija, EA, joka on toiminut varsin härskeillä tavoilla viime vuosien varrella, suhtautuu siihen, että nyt loottilaatikot tahkoavat taas rahaa kuin tyhjästä.  

Summaten: Apex Legends on ainakin tähän mennessä vuoden isoin julkaisu, ja nousu jatkuu yhä vahvana joten vain aika kertoo meille miten suuresta järkäleestä on kyse!

Kansikuva: Apex Legends