Lauantaina pelataan ESL One Cologne 2020 – euroopanturnauksen semifinaalit. Turnauksessa neljän parhaan joukkoon tiensä ovat raivanneet tanskalainen Heroic, ranskalaisjoukkueet Vitality ja G2 sekä ruotsalainen Ninjas in Pyjamas.

Semifinaalipäivän aloittaa tanskalaisen Heroicin ja toisen ranskalaisjoukkueen G2:sen kohtaaminen. Päivän kruunaa iltaottelu, jossa kohtaavat Vitality sekä nuorta intoa täynnä oleva Ninjas in Pyjamas.

Heroic vs. G2:

Tanskalaisen Heroicin ja ranskalaisen G2:sen kohtaamisesta semifinaalissa voidaan odottaa todellista jännitysnäytelmää, sillä molemmat joukkueet löytyvät top10:n joukosta maailman rankingistä. Varmaa on kuitenkin se, että voitti sitten kumpi tahansa joukkue niin varmasti luvassa on taidokas CS:GO-ottelu.

Tanskalainen Heroic voitti omassa puolivälierässään Complexityn, jonka se kaatoi puhtaasti 2-0. Heroic saa yhden ylimääräisen lepopäivän verrattuna vastustajaansa G2:seen. Nimittäin Heroic pelasi oma puolivälieräottelunsa torstaina ja ranskalaisjoukkue puolestaan pelasi vastaavasti perjantaina kaatamalla omassa ottelussaan OG:n 2-1.

Vaikka tanskalainen Heroic voittikin oma puolivälierän puhtaasti 2-0, niin kumpikaan puolivälierän karttavoitoista ei tullut helposti. Molemmat pelatut kartat olivat todella tasaisia: (16-11, 16-13).

Omassa puolivälierässään G2 esiintyi varsin vakuuttavasti, eikä se sortunut OG:n kaltaisiin virheisiin. Myöskin se pystyi voittamaan tärkeät kierrokset tärkeissä paikoissa, kun taas puolivälierässä kohdattu OG haparoi todella paljon kierrosten klousaamisen kanssa. Koko ranskalaisryhmä on esiintynyt läpi turnauksen erittäin tasaisesti, mutta se korostui vielä OG:ta vastaan. Nimittäin koko viisikko otti kolmen kartan aikana lähes 300 tappoa.

Seuraa heitä:

Heroic:  Nikolaj ”niko” Kristensen

– Kristensen oli puolivälierässä oman joukkueensa kärkipelaajia sekä top-frägääjä, ottaen hurjat 43 tappoa kahdessa kartassa. Nuorukainen on muutenkin turnauksen edetessä parantanut omaa pelaamistaan, joka on myöskin näkynyt positiivisella tavalla joukkueen peli-ilmeessä. On Heroicin suuria kantavia voimia semifinaalin koittaessa, siksi odotettavissa onkin että Kristensen pystyy jatkamaan samalla tasolla aina turnauksen loppuun asti.

G2: Kenny ”kennyS” Schrub

– Erittäin kokenut ranskalaispeluri erottui edukseen OG:ta vastaan. Pystyi ratkaisemaan joukkuelleen tärkeitä kierroksia sekä oli oman joukkueensa top-frägääjä 63:lla tapolla. Pystyy kokemuksellaan tuomaan joukkueeseensa rauhallisuutta. Schrubin tuoma kokemus nousee isoon arvoonsa joukkueen pelatessa tiukoissa tilanteissa.


Ninjas in Pyjamas vs. Vitality:

Päivän toisessa semifinaaliottelussa kohtaavat ruotsalainen Ninjas in Pyjamas ja toinen ranskalaisista joukkueista eli Vitality. Tulevassa ottelussa vastakkain ovat nuoruus ja into (NiP) sekä kokemuksen tuoma varmuus höystettynä nuoremmalla sukupolvella (Vitality). Semifinaalivaiheessa nuori Ninjas in Pyjamas voitti ehkä hieman yllättäen yhden isoimmista ennakkosuosikeista nimittäin tanskalaisen Astraliksen puhtaasti 2-0. Ottelu oli erittäin tasainen, vaikka tanskalaistähtiryhmä ei pystynyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan, mitään kuitenkaan ottamatta NiPin nuorilta pelaajilta pois.

Vitality on saanut levätä yhden päivän enemmän pelatessaan oman puolivälieränsä Heroicin tapaan torstaina. Ei kuitenkaan voida puhua suuresta etuasemasta, kun semifinaalivaiheeseen lähdetään jälleen nollasta. Omassa puolivälieräottelussaan Vitality voitti Sproutin niin ikään puhtaasti 2-0. Ottelussa Vitality esiintyi erittäin vahvasti, sillä se suoraan sanottuna murskasi vastustajansa molemmissa kartoissa (16-6 ja 16-8).

Seuraa heitä:

Ninjas in Pyjamas: Hampus ”hampus” Poser

– Nousi tärkeiden kierrosten aikana joukkueen johtohahmoksi. Aiheutti omilla kärkisuorituksillaan Astraliksen pelaajille turhautumista. Onnistui myöskin ottamaan loistavan määrän tappoja. Ratkaisi muutamia 1vs2 – tilanteita omalle joukkueelleen tärkeissä ratkaisutilanteissa.

Vitality: Mathieu ”ZywOo” Herbaut

– Maailman parhaaksi pelaajaksi palkittu Herbaut oli joukkueensa kärkipelaajia, mikä oli myöskin ihan odotettavissa. Nuorukainen pystyi pelaamaan omilla vahvuuksillaan sekä omilla suorituksillaan vaikeutti vastustajan peliä. Oli myöskin joukkueensa kärkifrägääjä ilmiömäisellä 52 tapolla.

Kuva: ESL