Vallitsevan koronaviruspandemian takia 18. elokuuta starttaava ESL One Cologne 2020 Euroopan alueturnaus siirtyi verkkoon. Vaikka turnausta ei pelata tututusti liveyleisön edessä, tulee se tarjoamaan paljon viihdettä osallistuvien joukkueiden puolelta. Tarkoitukseni on nostaa esille muutamia mielenkiintoisempia joukkueita Euroopan alueturnauksesta, joilla on mahdollisuudet menestyä pian alkavassa turnauksessa.

Tästä pääset katsomaan turnauksen alkulohkot sekä avausotteluparit:

OG:

Tulevassa turnauksessa nähdään ainoastaan yksi suomalainen, kun Aleksi ”aleksib” Virolaisen tähdittämä OG osallistuu turnaukseen. Ennen pelaajatauolle siirtymistään OG pelasikin varsin hyvin, sillä se sijoittui cs_summit 6 – turnauksessa pronssiselle sijalle. Koska turnauksessa ei nähdä muita suomalaisia, tulee tämä nostamaan fanien odotuksia OG:n menestyksen suhteen. Turnauksessa saavutettu kolmas sija olikin monelle suuri yllätys, sillä joukkue on esiintynyt ajoittain varsin vaihtelevasti. Trendinä onkin ollut, että loitavana päivänä OG pystyy kaatamaan monet kärkipään joukkueista, mutta toisaalta myöskin huonoina päivinä OG on kontannut syvällä suossa. Kuitenkin tulevaan turnaukseen OG lähteekin yhtenä ennakkosuosikkina, vaikka haaste onkin erittäin kova.

Astralis:

Tanskalainen Astralis on ollut viime aikoina varsinaisessa merkityksessään turbulenssissa, sillä viime keväänä organisaation kaksi tähtipelaajaa jäivät sairauslomille. Tämän seurauksena organisaatio oli sidottu pelaajarulettiin, koska ei tiedetty kuinka kauan sairauslomat tulevat todellisuudessa kestämään. Useiden pelaajavaihdosten jälkeen, josta viimeisimpänä organisaatioon liittyi tanskalainen Lucas ”Bubzkji” Andersen.

HLTV tiedotti aiemmin, että tulevassa turnauksessa aiemmin keväällä joukkueeseen liittynyt Patrick ”es3tag” Hansen ja vastikään joukkueen kokoonpanoa kasvattanut Andersen tekevät omat debyyttinsä tanskalaisorganisaation paidassa. Hansenin osalta tätä onkin odotettu jo keväästä alkaen, kun tanskalaispelaaja liittyi joukkueen aktiiviseen kokoonpanoon. Kapteenin virkaa on hoitanut kevään aikana Emil ”Magisk” Reif.

Myöskin maailman parhaana joukkueena tunnettu Astralis on osoittanut olevansa tavallinen kuolevainen, sillä joukkueen pelilliset otteet ovat olleet varsin mollivoittoisia ennen kuin pelaajatauko koitti. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten joukkueen kapteenin Lukas ”gla1ve” Rossanderin mukaan tulo vaikuttaa joukkueeseen. Tanskalaisorganisaatio tiedotti aiemmin, että Rossander palaa pikku hiljaa mukaan joukkueen aktiiviseen kokoonpanoon. Kuitenkaan kapteenia ei vielä nähdä pelaamassa, mutta hän osallistuu joukkuetovereidensa tukemiseen turnauksen edetessä. Siksi onkin tärkeää kysyä, että nähdäänkö Kölnissä tuttu ja vaarallinen Astralis?

Mibr:

Euroopan alueturnauksen mielenkiintoisin osallistuja on brasilialainen Mibr, jonka osallistuminen herätti todella paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Moni Esports-vaikuttaja koki, ettei Mibr olisi oikeutettu Euroopan turnaukseen, koska ulkopuolelle jäi useampi paremmin menestynyt eurooppalainen organisaatio. Jos kattoo osallistumislistaa niin voidaan todeta, että Mibr on todella kovassa seurassa. Sosiaaliset paineet menestykselle ovat erittäin suuret, koska joukkueen osallistumisoikeus aiheutti jo keskustelua.

Kuitenkin täytyy huomata, ettei brasilialaisjoukkueen otteet ennen pelaajataukoa ole ollut sitä mitä on Mibriltä tututusti nähty. Vaikka toivon, että brasilialaisorganisaatio menestyisi tulevassa turnauksessa, silti uskon ettei Mibr pysty täyttämään niitä sosiaalisia paineita, jotka joukkueen niskaan on ladottu. Mibrin menestymättömyys toisi keskuteluun mukaan uuden näkökulman, sillä Mibrin muukaantulon myötä ulkopuolelle jäi useampi organisaatio. Jos Mibrin menestys jää Kölnissä laihaksi, niin jokainen voi omalta osaltaan miettiä kuinka paljon keskustelua tilanne tulee aiheuttamaan. Kun muistaa aiemman keskustelun aiheeseen liittyen.