Keskiviikkona koittaa päivä, mitä moni suomalainen CS:GO:n ystävä on odottanut, nimittäin Aleksi ”aleksiB” Virolaisen tähdittämä OG kohtaa Virolaisen entisen joukkueen ENCEn. Tätä kohtaamista on odotettu siitä asti, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran helmikuun alussa ICE Challenge 2020 – turnauksessa, jolloin OG oli 2-0 lukemin parempi.

Tästä helmikuisesta turnauksesta on tultu pitkä matka aina tähän päivään, eikä näin ollen pidä liikaa muistella menneitä tapahtumia kuluneelta reilulta puolelta vuodelta. Kuten jokainen tietää, että vallitseva koronavirusepidemia on jo keväästä alkaen sotkenut odotettuja CS:GO-turnauksia. Edellä mainittu ICE Challenge – turnaus oli viimeisiä, jotka pystyttiin järjestämään suunnitelmien mukaisesti.

ENCEn matka ESL Pro Leaquen 12. kaudella on sujunut odotuksiin nähden varsin hyvin. Joukkue on jo pitkän aikaan paininut erinäisten pelillisten ongelmien kanssa, mutta EPL:ssä joukkue on pystynyt esiintymään varsin vakuuttavasti, jonka myötä suomalaisjoukkue löytyy lohkon A piikkipaikalta voittaen viidestä pelatusta ottelusta neljä.

Pientä haastetta joukkueen pelaamiseen tuo valmentaja Slaava ”Twista” Räsäsen puuttuminen joukkueen taustajoukoista, sillä Räsänen on aiemmin urallaan käyttänyt surkuhupaisaksi nousutta valmentajabugia hyväkseen. Tämän seurauksena ENCEn organisaatio tiedotti aiemmin syyskuussa, että Räsänen on poissa joukkueen toiminnasta aiheeseen liittyvän tutkinnan ajan, jonka jälkeen selviää mahdollisten sanktioiden suuruus.

Kuten edellä mainitsin, ettei suomalaisfanien lempijoukkueet ole kohdanneet missään turnauksessa sitten helmikuisen ottelun. Odotettavissa onkin, että suomalainen ENCE lähtee hakemaan revanssiottelua puolen vuoden takaa keväältä.

Jos ENCEn koneisto on yskinyt aiemmin pelillisesti, niin kuluvalla EPL:n kaudella joukkueen pelilliset ongelmat näyttäisi olevan vihdoin selätetty. Nimittäin joukkue on pystynyt voittamaan tärkeissä otteluissa kärkipään joukkueita vastaan, kuten tanskalainen Heroic, venäläinen Natus Vincere ja ranskalainen G2. Tähän mennessä ainoa tappio, jonka suomalaisjoukkue on kokenut EPL:n kaudella tuli GODSENTia vastaan. GODSENTissa pelaa niin ikään suomalaisväriä Jesse ”zehn” Linjalan muodossa.

Ennen kuin OG pääsee haastamaan suomalaisjoukkueen nykykunnon, löytyy se sarjataulukosta viidenneltä sijalta. Joukkueen pitäisi pystyä kaapimaan voittoja, jotta paikka neljän parhaan joukkoon aukeaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että OG:n on pakko ottaa illan ottelusta voitto, jotta se voi edelleen haaveilla sijoittumisesta alkusarjassa neljän parhaan joukkueen joukkoon. Suomalaisjoukkueen illan vastustajan OG:n peli ei ole kulkenut EPL:n uudella kaudella toivotunlaisesti, sillä joukkue on pystynyt voittamaan ainoastaan AGOn sekä aiemmin mainitun GODSENTin. Odotettavissa onkin, että OG pystyy entisestään parantamaan omaa peliään, mutta samalla se on myöskin uuden haasteen edessä, koska illan vastustaja ENCE on saanut oman pelinsä rullaamaan.

Mahdollisia pelattavia karttoja illan ottelussa on varmasti legendaarinen Dust2, jota suomalaisjoukkue on statistiikkojen valossa pienoisesti hallinnut. Nimittäin viimeisimmän kolmen kuukauden aikana suomalaisviisikko on pelannut edellä mainittua karttaa viidesti, joista neljä kertaa suomalaisjoukkue on kruunattu voittajana. Ennen illan pelattavaa ottelua OG:n ehdottomasti vahvin pelattu kartta on ollut Inferno. Infernossa OG on otellut huimat 16 kertaa, joista 13 kertaa on ollut voitokkaita.

ENCEn vahvimmat kartat:
  • Dust2: 80% (5kpl, voittoja 4 ja tappioita 1)
  • Train: 67% (9kpl, voittoja 6 ja tappioita 3)
OG:n vahvimmat kartat:
  • Inferno: 81% (16kpl, 13 voittoja ja 3 tappiota)
  • Nuke: 56% (18kpl, 10 voittoja ja 8 häviöitä)