Uusi vuosi elektroniselle urheilulle alkoi Suomessa neljä kuukautta sitten. Vuosi 2015 oli kotimaiselle eSportsille todellinen huippuvuosi; monet eri tahot ovat vieneet alaa kunnolla eteenpäin uusien turnausten, tiimien sekä huippupelaajien muodossa. Elektroninen urheilu on Suomessa tullut yhä suuremman yleisön tietoisuuteen ja jatkaa kasvuaan vieläkin suuremmaksi ilmiöksi.

Jäljellä ei ole enää kovinkaan monta, joka ei olisi kuullut elektronisesta urheilusta jossain sen muodoista, valtavirtamediassa puhutaan jo ‘eSportsista’, ‘e-urheilusta’ ja ‘kilpapelaamisesta’. Uutisointia on nähty niin suuressa mediassa, kuin alan eritysosaajiltakin. Niitä on lukenut sadat tuhannet suomalaiset, vannoutuneista faneista kokonaan alan ulkopuolisiin. Televisiossa on nähty niin Counter Strikeä Pasilasta, kuin Dotaa Seattlesta. Löytyy nuorisotoimia, jotka järjestävät peli- ja kilpailutoimintaa ympäri Suomen, sekä kouluja joissa opetetaan elektronista urheilua. On pitkä lista kaikenlaista, josta suomalaiset pelaajat pääsevät nauttimaan elektronisessa urheilussa.


Turnaustoimintaa on luvassa joka kuukausi ja LAN-tapahtumien määrä jatkaa kasvuaan. Amatööritasolla pystytään nyt kilpailemaan parhaita vastaan, kun taas parhaat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan suurilla laneilla. Myös uusia organisaatioita on alkanut ilmestymään. Monet, varsinkin nuoret, ovat innostuneet organisaatio-toiminnasta yhä enemmän. Harva organisaatio menestyy, mutta potentiaalia sekä innostusta löytyy. Mistä sitä tietää, kuka johtaa seuraavaa RCTICia tai ENCEä?

Mitä eUrheilu.com tulee sitten tuomaan uutena skeneen, joka on jo hyvässä kasvussa? Kaikki varmasti näkevät asian hieman eri tavoilla. Pelaajat toivovat enemmän turnauksia tai isompia palkintopotteja, organisaatiot lahjakkaita pelaajia, striimaajat katsojia, median edustajat laadukasta uutisoitavaa ja turnausjärjestäjät tukea ja innokkaita järjestäjiä.

Omasta mielestäni eUrheilu.com tuo alalle uuden tahon, jonka tehtävänä on tuoda suomalaisille joka päivä uutta sisältöä eSportsista. Järjestäjäporukkamme lähtee paikan päälle niin Suomessa, kuin ulkomaillakin, jotta voimme tarjota tuoretta sekä ainutlaatuista sisältöä lukijoillemme. Fanit pääsevät kuuntelemaan podcasteja, katsomaan videoita sekä lukemaan syvempiä analyysejä eri sceneistä. eUrheilu.com tulee auttamaan myös turnausjärjestäjiä ja tukemaan kotimaisia turnauksia, tarjoten laadukasta sisältöä kaikesta eSportsiin liittyvästä yhdellä kertaa.

eUrheilu.com tulee olemaan mukana kaikkialla, missä skeneä tehdään vielä paremmaksi. 2016 tulee olemaan erään tunnetun suomalaisen eSports-vaikuttajan sanoin “eSportsin kulta-aikaa” ja näillä näkymin se näyttää käyvän toteen mitä parhaiten.