Gwent. Kolmannesta Witcher-sarjan pelistä tuttu korttipeli. Korttipeli, jonka parissa allekirjoittanut on viettänyt tunteja ja tunteja. Siis itse pelissä olevaa minipeliä.

CD Projekt RED kehitti Gwentistä myös erillisen pelin, joka tuli avoimeen betaan viime keskiviikkona. Olen pelannut Gwenttiä tuosta lähtien ja olen kyllä pitänyt pelistä, mutta jotain siitä puuttuu.

Mikä on Gwent?

Gwent, on kolmannessa Witcher pelissä esitetty keräilykorttipeli, jota pelin maailman hahmot pelaavat. Pelissä pelaajat pelaavat vuorotellen kortteja, tavoitteenaan saada enemmän “voimaa” omalle puolelleen. Kierroksen voittaa aina se pelaaja, jonka puolella kierroksen lopussa on enemmän voimaa. Pelin tavoitteena on voittaa kaksi kierrosta kolmesta.

Mikä siinä sitten on vikana?

Olen pelannut eri korttipelejä pienestä pitäen. Pokémon, Duel Masters, Yu-Gi-Oh ja Magic the Gathering sekä virtuaaliset korttipelit kuten Hearthstone ja Eternal ovat minulle tuttuja. Näistä peleistä eniten minua ovat miellyttäneet Magic the Gathering ja Hearthstone niiden monipuolisuuden vuoksi.

Magic the Gatheringissä ja Hearthstonessa korttien väliltä löytyy todella hauskoja interaktioita. Näitä hauskoja korttien välisiä interaktioita löytyy myös alkuperäisestä Witcher 3:n Gwentistä. Mutta jostain syystä ne ovat kadonneet pelin erillisversiosta. Pelissä on kyllä samoja kortteja, mutta niiden tekniikat ovat muuttuneet. Esimerkiksi Blue Stripes Commando niminen kortti ei enää tuplaa voimaansa, jos sen vieressä on samanlainen kortti. Tai weather-effect kortit, eivät pudota unit-korttien voimaa suoraan yhteen vaan tekevät niihin “vahinkoa”, joka pudottaa jokaisen kortin voimaa aina pelaajan vuoron alussa.  

Korttien väliltä kyllä löytyy interaktioita erillisversiossakin, mutta ne eivät ole niin hauskoja, kuin alkuperäisessä versiossa. Tällä hetkellä peli vain tuntuu siltä, että lätkin korttia pöytään ilman sen erilaisempaa ajatusta ja toivon, että se riittä. Jokainen peli tuntuu liian samanlaiselta omasta tai vastustajan pakasta riippumatta. Tosin tämä varmaan johtunee siitä, ettei minulla tai muilla aloittelevilla pelaajilla ole vielä kortteja kauhean monimutkaisiin pakkoihin.

Luonnollisesti on normaalia, ettei keräilykorttipelissä ole heti parhaita kortteja käytettävissä, mutta esimerkiksi Hearthstonen aloittelijan pakat olivat suoraan mielenkiintoisia. Samaten Magic the Gatheringiin ostamani intro-pakka vakuutti minut välittömästi. Lisäksi verrattuna alkuperäiseen Gwenttiin, josta pidin välittömästi, erillisversio ei ole vakuuttanut minua hauskuudellaan.

Olen myös koittanut katsoa pelin striimejä, josko näkisin onko pelissä pitemmälle edenneillä pelaajilla jotain mielenkiintoisia tai erilaisia mekaniikkoja pakoissa. Toki siellä on jotain, mutta ne eivät vaikuta niin maailmaa mullistavilta tai erilaisilta, kuin aloituspakkojen mekaniikat. Peli on oikeastaan vähän tylsä katsoa, mikä ei lupaa hyvää pelin eurheilu aikeille.

Älkää käsittäkö väärin. Peli on kyllä ihan kiva ja tykkään pelata sitä, mutta pelillä vain on potentiaalia olla koukuttavampikin. Täytyy toki muistaa, että peli on vasta beta-vaiheessa, eikä se ole vielä valmis. Kyse on toki pienistä nylansseista ja peliin tulee varmasti paljon uutta. Pitää toki muistaa, että nämä ovat vain minun mielipiteitäni pelistä ja ehkäpä minä vielä annan Gwentille mahdollisuuden. Mutta tällä hetkellä tiedän pelille parempiakin vaihtoehtoja.