Useilla työporukoilla on jo vuosien ajan ollut tapana urheilla yhdessä. Jalkapalloa, sählyä, frisbeegolfia, mitä tahansa. Se parantaa ryhmähenkeä ja töitä on mukavampi tehdä, kun harrastamisen ohessa tutustuu porukkaan paremmin. Ne, joita pallon perässä juokseminen ei kiinnostanut, jäivät harmillisesti pitkään tällaisen aktiviteetin ulkopuolelle, kunnes syksyllä 2018 perustettiin Kanaliiga, jonka etusivullakin lukee: “Kaikki eivät vain halua pelata sählyä”. Alkuun Kanaliigassa pelattiin PUBGia, mutta nyt liigoja löytyy esimerksi CS:GOsta, Rocket Leaguesta ja Apex Legendsista.

Mistä päästäänkin päivän aiheeseen. Kanaliigan toinen Apex -sarja alkoi eilen keskiviikkona. Jos vuosi sitten keväällä olisi kysytty, lähdenkö työkavereideni kanssa firmojen väliseen sarjaan pelaamaan Apexia, en olisi ikinä uskonut vastaavani myöntävästi – vuosi sitten olen todennut ääneen lauseen “Fortnite on parempi kuin Apex”.

Kauhunsekaisin tuntein istuin tietokoneen ääreen tietoisena siitä, että pian alkava peli striimataan, ja kaikki näkevät, mitä siellä tapahtuu. Toisaalta, kokemusta tästä oli jo muutaman päivän takaa CS:GO:n puolelta, kun osallistuin työkaverini kanssa CS:GO Wingman -turnaukseen, joka valitettavasti loppui ensimmäiseen peliin. Kanaliigassa oli kuitenkin tiedossa neljä peliä yhdelle illalle – sekä myös tuleville keskiviikko illoille.

Kanaliigassa pelejä järjestetään joka kuukausi, ja mukana on satoja joukkueita ja tuhansia pelaajia. Vapaaehtoisvoimin toimivaan liigaan voi osallistua kaikki yritysjoukkueet, eikä kokemusta pelaamisesta tarvitse löytyä. Se todettiin myös oman joukkueeni osalta: Allekirjoittanut kokeili Apexia ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten, ja piti sen jälkeen lähes vuoden tauon ennen pelin uudelleen avaamista. Kolmen hengen tiimistämme toinen on KOVAn striimaajan tunnettu Iiro “navix” Sorsa, ja kolmas jäsen, niin ikään KOVAssa työskentelevä Linda, avasi Apexin ensimmäistä kertaa tänä keväänä. 

Apex Legends on vuonna 2019 julkaistu Titanfall -pelisarjan maailmaan sijoittuva battle royale -peli, ja Kanaliigassa kolmen hengen joukkueet kamppailevat toisiaan vastaan. Voittaja on se, joka on viimeisenä hengissä, ja joukkueita ajetaan jatkuvasti pienemmälle alueelle. Keskiviikkoillan ensimmäisessä pelissä KOVAt Bossladyt -joukkueelle kävi epäonnekas sattuma, kun tiimimme sattui laskeutumaan turhan lähelle toista joukkuetta, jolle emme loppujen lopuksi voineet mitään – mutta eivätpä voineet muutkaan tiimit, sillä kyseinen joukkue vei siitä pelistä voiton.

Toiseen peliin lähtiessä tavoitteemme olivat selvät: Kunhan emme kuole ensimmäisenä TAI KOVAn toiselle tiimille, olemme jo plussalla. Ja siinä pelissä pääsimme jo loistamaan; kohtasimme joukkueen, ja voitimme taistelun. Allekirjoittaneelle kävi toisaalta siinä mielessä köpelösti, että zip-linea hamutessa pelihahmo tippui laavaan, johon oma matkani päättyi sen osalta.

Kokonaisuudessaan illan aikana pääsimme kaksi kertaa top 10 -joukkoon, joten olimme erittäin tyytyväisiä suoritukseemme ja entistä valmiimpia tuleviin keskiviikkoihin ja otteluihin. Ensimmäisen Kanaliiga-illan perusteella olen sitä mieltä, että mikäli haluaa välillä kokeilla muutakin, kuin täysin tuntemattomia vastaan pelaamista, kannattaa kasata oma tiimi työpaikalla kasaan ja lähteä haastamaan muita yrityksiä. Vaikka voittaminen onkin kivaa, ei häviäminen vienyt yöunia tai pilannut suhteita työkavereihin – ainakaan vielä.

Lisätietoja Kanaliigasta löydät täältä.