Kesäkuun loppu puolella julkaistiin maailmanlaajuisesti englanninkielinen omaelämänkerta: ZONIC – The Astralis Story. Kirjan on kirjoittanut Astralista pitkään luotsannut Danny ”zonic” Sørensen yhdessä Markus Bernsenin kanssa. Kokonaisuudessaan kirja on vajaa 300 sivun mittainen ja se on löydettävissä sekä Google Playstä että BookBeatista e-kirjana. Omalla pelaajaurallaan Sørensen voitti oikeastaan kaiken mahdollisen, siksi hänet tunnetaan yhtenä maailman voittoisimmista Counter-Striken pelaajista. Sørensenin kotimaassa Tanskassa ikonista Astralis-valmentajaa käsittelevä omaelämänkerta julkaistiin jo vuoden 2019 marraskuussa.

Kirja tarjoaa uskomattoman tarinan matkasta ahtaista kellareista sekä pelikahviloista aina miljoonien ihmisten eteen loppuunmyydyille areenoille. Vuodesta 2016 lähtien Astraliksen peräsimessä johtanut Sørensen jakaa kirjassaan tarinan, kuinka hän on saanut tanskalaisjoukkueesta yhden maailman menestyneimmistä. Polku ei ole ollut helppo tai suora. Se on vaatinut useiden vuosien työn, jotta Sørensen on päässyt Tanskassa ja maailmalla siihen asemaan, missä hän nykyään on.

Kirjan ensimmäisessä osassa käsitellään Sørensenin nuoruutta pelinäkökulmasta. Kirjassaan hän kertoo, kuinka sai ensimmäiset pelikokemuksensa ja kuinka päätyi lopulta niin kutsuttuihin pelikahviloihin, jotka enemmänkin muistuttivat ahtaita kellareita. Kirjassaan hän myöntää, kuinka nämä pelikahvilat antoivat mahdollisuuksia päästä kokemaan pelaamisen salat – mutta samalla ne toivat useamman ongelman lisää. Vaikka ne tarjosivatkin oivan mahdollisuuden päästä ensikosketuksiin pelaamisen saralla, toi (pelikahvilat) mukanaan useita isompia ongelmia, kuten: jengiytymisen, huumeet sekä väkivaltaisuuden.

Tuolloin tieto terveellisistä elämäntavoista oli todella vähäistä pelaajan näkökulmasta, jonka seurauksena ruokavalio koostui useimmiten noutoruuasta sekä liikkuminen jäi aikalailla minimiin. Sørensen myöntääkin, että nykypäivänä hän tajuaa, kuinka epäterveellisiä nuo ajat olivat. Sørensen puhuu todella paljon näistä nuoruuden pelikahviloista tai pelikellareista, millä nimellä niitä ikinä haluaakaan itse kutsua.

Kun Sørensen liittyi Astralikseen vuonna 2016, hän oli avainasemassa matkassa, jolloin nykypäivänä tanskalaisten ylpeydestä – Astraliksesta kasvoi ammattimainen organisaatio. Organisaatioksi, jossa psykologit, ravitsemusterapeutit sekä fysioterapeutit auttavat ja kehittävät pelaajia. Tämä kaikki on myöskin tuottanut tulosta, sillä Sørensenin aikana Astralis on voittanut neljä kertaa arvostetuimman Major – turnauksen, joka tekee joukkueesta menestyneimmän. Vuosien saatossa Astralis on noussut Sørensenin myötä asemaan, jossa se näyttää muille esimerkkiä ja muut organisaatiot ympäri maailman kopioivat tanskalaisorganisaation menetelmiä.

Kirja tarjoaa loistavaa viihdettä lukijalleen, joka haluaa tietää tai oppia enemmän Counter-Strike – pelin kehittymisestä pisteeseen, jossa se on nykyään. Kirjassa käsitellään paljon tunteita aina voiton riemusta joukkueen sisäisiin kiistoihin. Kirja sopii lukijalle, jota kiinnostaa tanskalaisen joukkueen kasvutarina maailman menestyneimmäksi organisaatioksi urheilullisella tasolla. ’Zonic’ on myöskin ensimmäinen kulissien takana oleva katsaus suurimman vientibrändin sisäiseen toimintaan, joka sisältää monia voimataisteluita kasvavilla vientimarkkinoilla.