Tulevassa EPL:n 12. kaudella Euroopan turnauksessa on mukana yhteensä kuusitoista joukkuetta, jotka on jaettu kahteen alkulohkoihin. Näistä kahdesta alkulohkosta neljä parasta joukkuetta jatkavat tietään seuraavaan vaiheeseen. Alkulohkoon A on sijoitettu seuraavat joukkueet: AGO, BIG, ENCE, GODSENT, G2, Heroic, Natus Vincere ja OG. A lohkon avausottelut tullaan pelaamaan 1. syyskuuta alkaen.

AGO:

Puolalainen AGO on lohkon A heikoin lenkki, se löytyy nimittäin maailman rankingistä vasta sijalta 38. Kuitenkin aiemmissa turnauksissa AGO on pystynyt laittamaan ihan kovillekin joukkueille kampoihin, muun muassa voittamalla HAVU Gamingin sekä Sproutin. Joista jälkimmäinen osallistui elokuun lopussa pelattavaan ESL Cologne 2020 – Euroopan turnaukseen.

Puolalaisjoukkue on sijoitettu erittäin kovatasoiseen lohkoon ja odottevissa onkin, että AGO lähtee hakemaan turnauksesta yksittäisiä voittoja. Kuitenkin huippupelillä ja ennakkosuosikkien konttaamisella voidaankin antaa hyvin minimaalinen mahdollisuus puolalaisjoukkueelle pudotuspelipaikan suhteen.

Seuraa heitä turnauksen aikana:

AGOn kokoonpanosta löytyy kaksi kynäriskenen mittapuulla nuorta ja kokematonta pelajaa: 17-vuotias Maciej ”F1KU” Miklas sekä vain vuoden vanhempi Miłosz ” mhL” Knasiak, jotka ovat olleet joukkueensa kärkipelaajia kun katsotaan muun muassa 2.0 ratingiä. Nuoret pelurit ovat tulevassa turnauksessa isoimman haasteen edessä.

BIG:

Maailman rankingin ykköspaikalla majaileva saksalainen BIG lähtee EPL:n uudelle kaudelle taistelemaan pudotuspelipaikoistaan. Joukkue onkin esiintynyt viime aikoina suhteellisen hyvin ja saksalaisryhmä on osoittanut, että loistavana pelipäivänä he pystyvät kukistamaan kenet tahansa. Tästä osoituksena on muun muassa voitot tanskalaisesta Heroicista ja OG:sta, jotka ovat niin ikään mukana EPL:n uudella kaudella. Viimeisimmän tappion saksalaisryhmä koki Kölnin-turnauksessa ruotsalaiselle Ninjas in Pyjamasille, jossa ruotsalaisviisikko otti voiton lukemin 2-1. Helpolla ruotsalaisryhmälle voitto ei tullut, sillä ottelussa nähtiin muun muassa jatkoaika, joka oli lähes yhden kartan mittainen.

BIGin isoin ongelma on ollut epätasaisuus, joka usein näkyy myöskin ottelun sisällä. Monessa tilanteissa saksalaisryhmä voi murskata vastustajansa kartassa kuin kartassa, mutta vastavaasti seuraavassa hetkessä saattaa kyykätä samassa ottelussa. Vaikka joukkue onkin taistellut ajoittain pelien välissä valitsevan epätasaisuuden kanssa, se on myöskin saanut runsaasti onnistumisia. Nimittäin BIG voitti ehkä, jopa hieman yllättäen cs_summit 6 – turnauksen.

Monessa turnauksessa onki ollut huomattavissa, että joukkueen peliesitykset vaihtelevat erittäin suuresti. Joko joukkue pelaa tärkeässä paikassa parhaan ottelunsa pitkään aikaan tai sitten vastaavasti saksalaisviisikko kyykkää pahemmin kerran. Uskon, että BIG tulee tosissaan taistelemaan sijoittumisesta neljän parhaan joukkoon, mutta lopulta kuitenkin jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Seuraa häntä turnauksen aikana: 

Tizian ”tiziaN” Feldbuschilla on ollut ajoittain suuriakin vaikeuksia, joka on myöskin heijastunut joukkueen peliin. BIG ei pysty pärjäämään ainoastaan yhden pelaajansa hirmusuorituksilla, siksi esimerkiksi edellä mainitun pelaajan sekä muun joukkueen on pystyttävä pistämään parastaan, jotta pudotuspelipaikka saksalaisjoukkueelle siunaantuisi kivikovassa lohkossa.

ENCE:

Suomalainen ENCE ei osallistunut ollenkaan elokuun loppu puolella pelattavaan Kölnin turnaukseen. Joukkue onkin edellisen kerran nähty tositoimissa cs_summit 6 – turnauksessa, jossa se sijoittui lopulta kymmenenneksi. ENCEn pelivire on ollut jo pitkän aikaan pienoinen kysymysmerkki, sillä se on monesti sortunut epätasaisuuteen ja erittäin tyhmiin virheisiin, jotka ovat murskanneet joukkueen haaveet huippusijoituksista turnauksissa.

Joukkue on kuitenkin välillä antanut pienoisia välähdyksiä ”vanhasta ENCEstä”, jolloin se pystyi tosissaan haastamaan maailman kärkijoukkueet. Loistavana päivänä suomalaisryhmä pystyy haastamaan kenet tahansa ja ensimmäisenä ENCEn pelaajien pitäisikin pystyä karsimaan ne tyhmät virheet pois, jotta voitaisiin edes ajatella mahdollisuudesta paikasta pudotuspeleihin.

EPL:n alkavalla kaudella joukkueen ensimmäinen tavoite on sijoittua alkulohkossa neljän parhaan joukkoon, sen saavutettuaan taivas on avoinna. Tunnetusti ENCE onkin ollut turnauksen edetessä hitaasti lämpeävä joukkue, vaikka ensimmäisissä otteluissa peli ei kulkisikaan niin joukkue on pystynyt turnauksen edetessä nostamaan tasoaan.

Seuraa heitä turnauksen aikana:

Nostaisin EPL:n aikana seurattaviksi pelaajiksi ENCEn joukkueesta kokeneen joukkueen johtohahmon Aleksi ”allu” Jallin, jonka pitää pystyä antamaan joukkueelleen esimerkkiä tärkeissä paikoissa sekä saada pelimoodi päälle. Monesti joukkueen fiilikseen onkin vaikuttanut, jos joukkueen kärkipelaajat eivät pysty pelaamaan tarvittavalla tasolla. Toisena pelaajana nostaisin nuoren Elias ”Jamppi” Olkkosen, joka pelaa ENCEn joukkueessa toista AWP:tä. Odottevissa onkin, että otteluissa nähdään awikkakaksikon pelaamista, joka parhaimmillaan on ilmiömäistä seurattavaa.

GODSENT:

ENCEn tavoin GODSENTiä ei nähty ESL Cologne 2020 – Euroopan turnauksessa, joten joukkue lähtee levänneenä ja hyvin treenanneena tulevaan EPL:n kauteen. Joukkueesta löytyy myöskin suomalaisväriä, kun Jesse ”zehn” Linjala pelaa GODSENTin väreissä. Tällä hetkellä Linjalan johdattama GODSENT löytyy maailman rankingistä kahdenkymmenen joukkueen joukosta. Kesän aikana GODSENT koki pelaajavaihdoksen, joka myöskin aiheutti joukkueen sisällä pientä kismaa. Voit lukea aiheesta lisää täältä:

Linjalan tähdittämä GODSENT on yksi isoimpia ennakkosuosikkeja, kun mietitään A lohkossa jaossa olevia pudotuspelipaikkoja. Myöskään GODSENT ei voi tuudittautua helppoon läpijuoksuun kohti pudotuspelivaihetta, vaan se joutuu tekemään täyden päivätyön tavoitteen saavuttamiseksi. Kuitenkin uskon, että pelaamalla omalla tasollaan GODSENT on mukana neljän parhaan joukkueen joukossa. Tämän tapahduttua suomalaisen ENCEn tavoin taivas on sen jälkeen täysin avoinna.

Seuraa häntä turnauksen aikana:

GODSENTin joukkueesta seurattavaksi pelaajaksi nostaisin ehdottomasti tanskalaisen Asger ”Farlig” Jensenin, joka liittyi joukkueeseen Copenhagen Flamesistä. Siirron jälkeen nuorukainen on esiintynyt uudessa seurassaan edukseen ja kerännyt runsaasti kehuja ennakkoluulottomalla pelityylillään. Jensen on sopeutunut hyvin GODSENTin joukkueeseen, jossa hänen ympärillään on runsaasti pelikokemusta.

G2:

Uudelle EPL:n kaudelle osallistuu kaksi ranskalaista joukkuetta, joista toinen on maailman rankingissä neljännellä sijalla majaileva G2. Parhaillaan G2 osallistuu ESL One Cologne 2020 – Euroopan turnaukseen, jossa se taistelee kärkisijoituksista. Kölnin turnauksessa ranskalaisryhmän jalkoihin jäi muun muassa OG ja Heroic, jotka molemmat pelaavat G2:sen kanssa samassa alkulohkossa syyskuun alussa starttaavalla EPL:n uudella kaudella.

G2:sen viisikkossa yhdistyy iän tuoma kokemus ja viisaus sekä yksilöpelaajien taidokkuus. Jokainen G2:sen pelaaja on yksilöllisesti lahjakkaita, joten he pystyvät tarvittaessa tekemään uhkarohkeitakin ratkaisuja kierroksien voittamikseksi. Tulevaan turnaukseen G2 lähtee yhtenä isoimpana ennakkosuosikkina, sillä joukkue on viime aikoina ollut hurmostilassa. Olisi suurikin ihme, jossei ranskalaisryhmä sijoittuisi alkulohkossa neljän parhaan joukkueen joukkoon.

Seuraa häntä turnauksen aikana:

CS:GO-pelaajana todella kokenut Kenny ”kennyS” Schrub on ollut ranskalaisjoukkueen vahvimpia pelaajia. Schrubin vahvuudet ovat ehdottomasti pelikokemuksen myötä tuoma rauhallisuus sekä hän pystyy tarvittaessa tiukoissakin tilanteissa erittäin riskialttiita ratkaisuja. Schrub on urallaan kahminut erittäin paljon erilaisia palkintoja sekä viisi kertaa sijoittunut kahdenkymmenen parhaan pelaajan joukkoon.

Heroic:

Viime aikoina nousukiidossa esiintynyt tanskalaisryhmä taistelee G2:sen tavoin Kölnin turnauksen kärkisijoista. Viisikko onkin pelannut tosi vahvan oloisesti, eikä varsinaisia heikkouksia ole helposti löydettävissä. Pitkän aikaan tanskalaisjoukkuiden ykkösijaa dominoi Astralis, mutta pikku hiljaa Heroic on ottanut valtikkaa omiin kätösiinsä.

Tanskalaisryhmän pelejä seuratessa ensimmäisenä huomaa hyvän yhteyden, jokainen pelaaja tukee toistaan – mikään ei ole missään tapauksessa itsestäänselvyys. Heroicilta voidaankin odottaa mitä vain tuonkaltaisessa hurmostilassa. Tällä hetkellä tanskalaisviisikon pelistä on erittäin haastavaa löytää minkäänlaisia virheitä tai heikkouksia.

Jos Heroic jatkaa siitä, miten se on Kölnin turnauksessa esiintynyt, mahdollisuudet on taistella vaikka korkeimmasta sijoituksesta. Kuitenkin joukkueen pitää pystyä voittamaan useampi kovatasoinen joukkue ja päästä jatkoon. Tanskalaisryhmä on kuitenkin pelaamisellaan osoittanut, että sillä on taitoa sekä halua päästä taistelemaan myöskin niistä kirkkaimmista sijoituksista.

Seuraa häntä turnauksen aikana:

Nostaisin tanskalaisen Heroicin joukkueesta yhdeksi seuraa heitä – pelaajaksi ehdottomasti vasta 18-vuotiaan Martin ”stavn” Lundin, joka on esiintynyt punapaidoissa edukseen. Kölnin turnauksen aikana nostanut omaa pelaamistaan ylöspäin. Nuorukaisella onkin kaikki mahdollisuudet lyödä läpi kansainvälisissä turnauksissa. Pystyykö nuorukainen nostamaan omaa tasoaan entisestään ja nouseeko hän joukkueen ratkaisupelaajaksi EPL:n alkaessa?

Natus Vincere:

Tällä hetkellä maailman ehdottomiin kärkijoukkueisiin kuuluva Natus Vincere löytyy rankinglistalta sijalta viisi. Kuitenkin joukkueen pelifiilis on pienoinen kysymysmerkki, sillä joukkue joutui tyytymään Kölnin turnauksessa jämäsijoihin eikä sen peliesitykset niinkään vakuuttaneet. Kölnin turnauksessa NaVi hävisi muun muassa puhtaasti 2-0 sekä NiPille että Complexitylle. 

Kesäkuussa joukkue osallistui WePlay! Clutch Island – turnaukseen, jonka se myöskin lopulta voitti. Turnauksen osallistujalistasta käykin ilmi, että NaVi oli ehdottomasti edellä mainitun turnauksen paras joukkue ja isoin ennakkosuosikki. 

Jotta voitaisiin ajatella, että NaVin nimi löytyisi pudotuspelijoukkuiden joukosta, pitäisi sen pystyä palaamaan takaisin omalle tasolleen. Tuntuukin, että joukkue on pelaajatauon jäljiltä pienoisesti alisuorittanut. Omalla taitotasollaan pelatessaan NaVi on ehdottomasti pudotuspelien joukkue. NaVista voidaankin puhua niin sanotusti fiilis-joukkueena, sillä hyvänä päivänä joukkue pystyy voittamaan kenet tahansa, mutta huonona päivänä NaVi on hävinnyt sellaisia otteluita, jotka olisi pitänyt pystyä voittamaan.

Seuraa heitä turnauksen aikana:

Jotta Navi pystyisi edes haaveilemaan pudotuspeleihin etenemisestä, pitäisi joukkueen pelaajien pystyä pelaamaan tasollaan. NaVi ei pärjää, jos ainoastaan 1-2 pelaajaa kannattelevat lähinnä yksin joukkuetta. Tällaisia pelaajia, joiden on pystyttävä petraamaan tasoaan turnauksen edetessä ovat ehdottomasti: Denis ”electronic” Sharipov ja Egor ”flamie” Vasilyev, jotka ovat molemmat kokeneita pelaajia nuoresta iästään huolimatta. Siksi onkin odotettavissa, että kokemmuksen tuoman varmuuden myötä edellä mainitut pelaajat ottavat tarvittaessa joukkuetta reppuselkään.

OG:

Niukasti semifinaalien ulkopuolelle Kölnin turnauksessa jäänyt OG on esiintynyt viime aikoina vakuuttavasti. Joukkue on pystynyt tosissaan kiusaamaan kärkijoukkueita. Kölnin turnauksessa oli nähtävissä, kuinka OG pystyi turnauksen edetessä parantamaan joukkueena, mutta myöskin turnaus t0i esiin OG:n heikkouden. Monessa Kölnin turnauksessa pelatussa ottelussa OG:n ongelmaksi nousi yksittäisissä kartoissa kierroksien klousaaminen sekä ajoittainen epätasaisuus.

Monesti OG saikin rakennettua vakuuttavan johtoaseman, mutta karttavoittojen klousaaminen osoittautui joukkueelle erittäin haasteelliseksi. Esimerkiksi Kölnin turnauksessa nähtiin tilanne, kun OG oli kasvattanut johtoasemaansa tilanteeseen 15-10 ja OG:lle vaadittiin yhtä kierrosvoittoa kartan klousaamiseen. Tilanteessa OG hermostui ja näin ollen sortui helppoihin virheisiin, joita vastustajan oli sitten helppo käyttää hyväksi. Lopputuloksena G2 pystyi pikku hiljaa kuromaan etumatkaa umpeen ja viemään ratkaisevan kartan aina jatkoajalle.

Edellä mainittu on ainoastaan yksittäinen pelitilanne, mutta se kuvaa ongelmaa, jonka kanssa OG on jo jonkun aikaa paininut. On ollut jo pitkään havaittavissa, että OG:n viisikon keskittymisen herpaantuessa joukkue sortuu erittäin helppoihin virheisiin ja näin ollen tekee vastustajan pelaamisen erittäin helpoksi. Lasken kuitenkin joukkueen ehdottomasti yhdeksi joukkueeksi, joka alkulohkosta menee jatkoon. Se vaatii kuitenkin koko viisikolta suurta tason nostoa sekä näiden tyhmien virheiden ja epätasaisuuksien karsmista. OG:n pelien välillä on niin suuri ero kuin yöllä ja päivällä. Parhaana päivänä joukkueesta löytyy se taito, jolla voi pelata maailman parasta CS:ää. Mutta toisaalta huonona päivänä OG:n pelaaminen on erittäin hermostunutta ja se tekee usein vastustajastaan paremman kuin se todellisuudessa on.

Seuraa heitä turnauksen aikana:

Joukkueen IGL:nä pelaava Aleksi ”aleksiB” Virolainen oli pelillisesti ajoittain suurissakin vaikeuksissa Kölnin turnauksessa. Pystyykö EPL:n uuden kauden koittaessa löytämään joukkueestaan uuden vaihteen? Viime aikoina erittäin pirteästi esiintynyt Mateusz ”mantuu” Wilczewski siksi kysymys kuuluukin, että pystyykö brittiläispelaaja ottamaan tarvittaessa joukkueensa kirjaimellisesti reppuselkään+