Tulevassa EPL:n 12. kaudella Euroopan turnauksessa on mukana yhteensä kuusitoista joukkuetta, jotka on jaettu kahteen alkulohkoihin. Näistä kahdesta alkulohkosta neljä parasta joukkuetta jatkavat tietään seuraavaan vaiheeseen. Alkulohkoon B on sijoitettu seuraavat joukkueet: Astralis, Complexity, FaZe, fnatic, mousesports, Ninjas in Pyjamas, Spirit ja Vitality. B lohkon avausottelut tullaan pelaamaan 2. syyskuuta alkaen.

Tästä pääset tutustumaan juttusarjan aiempaan osaan, jossa käsitellään tarkemmin lohkon A joukkueet:

Astralis:

Kölnin turnauksessa tanskalaisjätti joutui kokemaan suuren pettymyksen, kun turnausmatka päättyi jo puolivälierävaiheeseen, jossa se hävisi kuolemanottelunsa ruotsalaiselle Ninjas in Pyjamasille. Nyky-Astraliksessa yhdistyy nuorekkuus ja innokkuus, mutta joukkueesta löytyy myöskin kokemuksen tuomaa varmuutta. Kölnin turnauksessa nähtiikin kaksi debytanttia, jotka pääsivät monen kannattajan sydämiin ennakkoluulottomilla peliesityksillään. Joukkueen kokenut sukupuoli ei pystynyt tärkeissä paikoissa pelaamaan tasollaan, jonka seurauksena Astraliksen tulos turnauksessa jäi hyvin laihaksi.

Jos haluaa jotain positiivista hakea, niin joukkue pystyi ajoittain Kölnin turnauksen aikana antamaan väläytyksiä nk. vanhasta Astraliksesta, joka dominoi turnauksesta toiseen. Astraliksen pitäisi pystyä löytämään Kölnin turnauksessa nähdyt hyvät hetket ja tuoda ne mukanaan EPL:n uudelle kaudelle. Haave pudotuspelipaikan saavuttamisesta vaatii todellista onnistumista joukkueena. Ei riitä, että joukkueen junioriosapuoli kannattelee kahdestaan tanskalaisryhmää. Myöskin kokeneiden pelaajien täytyy ottaa suuri tason nosto Kölnin turnauksen peliesityksistä.

Seuraa heitä turnauksen aikana:

Kölnin turnauksessa nähtiin tanskalaisryhmän riveistä kaksi debytanttia, nimittäin Patrick ”es3tag” Hansen sekä Lucas ”Bubzkji” Andersen. Molemmat nuoret miehet esiintyivät Kölnin turnauksessa paremmin kuin moni etukäteen odotti. Molemmat nuorukaisista pelasi erittäin ennakkoluulottomasti sekä varmoin elkein. Varsinkin puolivälieräottelussa nuoret miehet olivatkin tanskalaisjoukkueen ehdotonta parhaimmistoa. Molemmilla nuorukaisella on kaikki mahdollisuudet tehdä se todellinen läpilyönti.

Complexity:

Maailman rankingissä seitsemäntenä majaileva Complexity osallistui elokuun alussa DreamHack Open Summer 2020 Europe – turnaukseen, jossa joukkueelle tuli myöskin menestystä. Nimittäin Complexity sijoittui turnauksessa lopulta kolmanneksi. Ennen pelaajatauolle siirtymistä joukkue osallistui kahteen turnaukseen, kesäkuussa pelattavaan Blast Premier Spring 2020 Europe Finals – turnaukseen sekä cs_summit 6 – Euroopan karsintoihin. Kesäkuun puolivälissä pelatuissa Blast Premier Spring 2020 Europe Finals – turnauksesta joukkue lähti kotimatkalle kirkain palkinto mukanaan. Puolestaan kesäkuun loppu puolella käydyissä karsinnoissa Complexity jäi ilman varsinaista turnauspaikkaa, joita oli jaossa ainoastaan kaksi.

Tulevalla EPL:n kaudella Coplexity tulee olemaan yksi isoimpia ehdokkaita, kun mietitään pudotuspelivaiheen joukkueita. Isona ennakkosuosikkina joukkue ei kuitenkaan turnaukseen lähde, mutta loistavan pelipäivän osuessa, se pystyy haastamaan kärkijoukkueita niin kuin kuka tahansa muukin.

Seuraa häntä turnauksen aikana:

Joukkueen kokenein pelaaja on yhdysvaltalainen William ”RUSH” Wierzba, joka on urallaan päässyt jo muutaman kerran voittamisen makuun, sillä 26-vuotiaan pelurin palkintokaapista löytyy muun muassa yksi MAJOR-voitto vuodelta 2018. Wierzba on joukkueensa kulmakiviä, joka tarvittaessa tiukoissa tilanteissa kannattelee koko joukkuetta.

FaZe:

Joukkueessa löytyvän pelaajakokemuksen myötä organisaation palkintokaapista löytyy useampi voittopokaali. Tällä hetkellä FaZe löytyy maailman rankinglistalta nipin napin top-10 joukkueen ulkopuolelta, nimittäin sijalta 12. Joukkue osallistui niin ikään Kölnin turnaukseen ja ennakkoon FaZen viisikolta odotettiinkin parempaa menestystä, mitä lopulta Kölnistä tuli kotiin viemisenä. Joukkueen otteet turnauksessa ei ollut kovinkaan vakuuttavia, minkä seurauksena joukkue sijoittui turnauksessa jaetuille 9-12 sijoituksille.

FaZe on kuitenkin aiemmin pystynyt osoittamaan omilla suorituksillaan, että se pystyy haastamaan maailman kärkijoukkueet ja sitä kautta menestymään suurimmissa turnauksissa. Uudella EPL:n kaudella FaZe tulee olemaan yksi vahvimmista ehdokkaista pudotuspelijoukkueeksi, kuitenkin sen saavuttaminen vaatii joukkueen pelaamista parhaalla mahdollisella tasolla.

Seuraa häntä turnauksen aikana:

FaZen ehdoton tähtipelaaja on Nikola ”NiKo” Kovač, joka on jo urallaan voittanut useita erilaisia palkintoja sekä pelaaja on neljästi listattu top-20 parhaan pelaajaan joukkoon. Tähtipelaajan ehdottomia vahvuuksia ovat kokemuksen tuoma varmuus, sekä reagointikyky ratkaista tiukkojakin tilanteita oman joukkueensa eduksi.

fnatic:

EPL:n uuden kauden toinen ruotsalaisjoukkueista, jos samassa lohkossa pelaavan Ninjas in Pyjamasin joukkueesta rutkasti nuoria ja nälkäisiä pelaajia, niin vastaavasti fnaticin riveistä löytyy useampi Major-turnauksen sekä MVP-palkinnon voittaja. Fnaticin ehdoton vahvuus on pelaajiston vuosien saatossa karttunut pelaajakokemus sekä sen tuoma varmuus toimia haastavissakin tilanteissa.

Fnatic osallistui arvostettuun ESL One Cologne 2020 – Euroopan turnaukseen, joukkueella oli siellä suuriakin haasteita eikä se saanut juurikaan omaa peliään kulkemaan toivotulla tavalla. Ruotsalaisen fnaticin matka päättyi turnauksessa pettymykseen, sillä se hävisi tanskalaiselle Heroicille alemman kaavion semifinaaleissa.

Seuraa häntä turnauksen aikana:

Joukkueesta löytyy myöskin nuoruutta 18-vuotiaan Ludvig ”Brollan” Brolinin muodossa, joka on nuoresta iästään huolimatta päässyt jo muutaman kerran nostamaan kannua. Brolin on nuoreksi pelaajaksi erittäin lahjakas, jolla on mahdollisuuksia päästä pelaajaurallaan erittäin pitkälle sekä tehdä lopullinen läpimurtonsa. Brolin on muun muassa vuonna 2019 listattu HLTV:n 20 parhaan pelaajan listauksessa sijalle 19, joka kertoo nuorukaisen lahjakkuudesta.

mousesports:

Mousesports on ollut viime aikoina varsinaisessa turbulenssissa, johon liittyy menestyksemättömyyttä sekä CS-skeneä kuohauttaneen kärkipelaajan penkitystä. Nimittäin joukkue osallistui arvostettuun ESL One Cologne 2020 – Euroopan turnaukseen, johon joukkue lähti yhtenä ennakkosuosikkina. Kuitenkaan toivotunlaista menestystä joukkuelle ei tullut, vaan tuloksena oli jääminen jaetulle 13-16 sijoitukselle. Tämän turnauksen mollivoittoinen tulos käynnisti kohun, jonka seurauksena organisaatio tiedotti penkittäneensä yhden joukkueen kärkipelaajista. Voit lukea aiheesta lisää täältä:

Seuraa häntä turnauksen aikana:

Mousesportsin kokoonpanossa nähdään liettualainen 17-vuotias Aurimas ”Bymas” Pipiras. Pipiras liittyi mousesportsin organisaatioon elokuun alkupuolella kuudentena pelaajana. Pipiras debytoi mousesportsin kokoonpanossa ensi kerran syyskuussa starttaavassa ESL Pro Leaguen uudella kaudella.

Ninjas in Pyjamas:

On pitkään puhuttu, että milloin nuoret pelaajat astuvat yhtenä rintamana ja pystyvät tosissaan haastamaan kokeneempia pelaajia. Ruotsalainen Ninjas in Pyjamas on omilla onnistumisillaan osoittanut sen mahdolliseksi. NiPin joukkue on moneen muuhun verrattuna iänsä puolesta hyvin nuori, mutta jokaisella joukkueen pelaajalta löytyy todella paljon pelikokemusta. Voisi kuvitella, että nuoren joukkueen pelillinen ilme olisi hyvin innokasta ja täten myöskin virhealtista.

Peliesitykset ovat kuitenkin osoittaneet aivan toista, nimittäin joukkueessa yhdistyy nuoruuden innokkuus sekä tasaisuus. Loistavat peliesitykset ovat tuoneet nuorelle joukkueelle myöskin menestystä, sillä joukkue eteni ehkä jopa odottamattomasti neljän parhaan joukkoon ESL One Cologne 2020 – Euroopan turnauksessa. Voidaankin sanoa, että edellä mainitussa turnauksessa NiPin nuori joukkue teki läpimurtonsa. On siis kiinnostavaa nähdä, että pystyykö nuori ruotsalaisryhmä jatkamaan hyvin alkanutta kehitystään myös seuraavissa turnauksissa.

Seuraa häntä turnauksen aikana:

ESL One Cologne 2020 – Euroopan turnauksessa Fredrik ”REZ” Sterner paransi omia otteitaan turnauksen edetessä ja olikin lopulta nuoren joukkueensa parhaimistoa. Lahjakas nuori pelaaja, jolla on mahdollisuuksia pitkälle. Pystyy tarvittaessa ottamaan joukkueensa reppuselkään ja ratkaisemaan yksin tiukkojakin tilanteita.

Spirit:

Lähtökohtaisesti Spirit on lohkon B heikoin joukkue, joka on myöskin erittäin suuren haasteen edessä jos mielii paikasta pudotuspeleihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että Spirit on pystynyt haastamaan maailman kärkijoukkueita, joten sitä ei voi laskea täysin pois laskuista. Kun katsoo Spiritin viimeaikaisia pelejä, huomaa ettei joukkue ole juurikaan pelannut kovatasoisia joukkueita vastaan.

Elokuun alussa pelattiin DreamHack Open Summer 2020 Europe – turnaus, jossa venäläisjoukkue oli myöskin mukana. Turnauksen aikana joukkue pääsi tosissaan haastamaan muun muassa OG:ta ja niin ikään venäläistä joukkuetta forZea. Kuitenkin molemmissa otteluissa kotiin viemisenä niukat 2-1 tappiot.

Seuraa häntä turnauksen aikana:

Spiritin joukkueesta löytyy yksi mielenkiintoinen pelaaja, nimittäin vasta 17-vuotias nuorukainen Boris ”magixx” Vorobiev, joka on esiintynyt edukseen ennakkoluulottomalla pelityylillään. Nuorukaisesta huomaa, että hän on erittäin lahjakas ja mahdollisuudet päästä pelaajaurallaan varsin pitkälle.

Vitality:

EPL:n uuden kauden toinen ranskalainen joukkue on Vitality, joka on viime aikoina pelannut varsin loistavalla tasolla. Maailman rankingin piikkipaikkaa hätyyttelevä ranskalaisryhmä osallistui elokuun lopussa pelattavaan Kölnin turnaukseen, jossa se eteni aina finaaliin asti. Kuitenkaan joukkueelta jäi saavuttamatta se kirkkaimman palkinnon voittaminen, kun tanskalainen Heroic vei kaikkien yllätykseksi finaalin puhtaasti kolmessa kartassa. On todella mielenkiintoista nähdä, että lisääkö finaalitappion tuoma pettymys ranskalaisryhmän nälkää uuden turnauksen alkaessa.

Seuraa häntä turnauksen aikana:

Maailman parhaaksi pelaajaksi palkittu Mathieu ”ZywOo” Herbaut oli joukkueensa ehdotonta parhaimistoa Kölnin turnauksessa. Pelaaja oli ajoittain oman pelinsä kanssa suurissakin vaikeuksissa, mutta turnauksen edetessä se pystyi joukkueensa mukana nostamaan tasoaan. Finaalissa Heroicia vastaan Herbaut ei pystynyt esittämään parastaan.