Yhdysvaltalaisorganisaatio Cloud9 on tehnyt suuria muutoksia niin organisaation sisällä kuin myöskin CS:GO-joukkueensa. Nimittäin aiemmin uutisoimme, että erittäin pidetty CS:GO – selostaja Henry ”HenryG” Greer lopettaa oman selostusuransa. Nyt tunnetun selostajalegendan uusista työkuvioista on tullut uudenlaista tietoa, sillä selostajalegenda toimii HLTV:n uutisen mukaan jatkossa yhdysvaltalaisorganisaatio Cloud9:n General Managerina.

Cloud9 tiedotti samaan aikaan Greerin nimityksen yhteydessä myöskin toisesta nimityksestä, nimittäin yhdysvaltalaisorganisaation CS:GO-joukkueen päävalmentajan rooliin asettuu serbialainen Aleksandar ”kassad” Trifunovic. Serbialaisvalmentajaa pidetään erittäin arvostettuna sekä yhtenä lahjakkaimmista CS:GO-valmentajista.

Greer kommentoi Dexerto.comille uskovansa, että hänen suunnitelmat Cloud9:n CS:GO-joukkueelle olevan erittäin kunnianhimoisia. Hän kuitenkin toteaa, ettei olisi missään organisaatiossa GM:n roolissa, ellei hänellä olisi täydellistä hallintaa rosterista sekä niistä suunnitelmista, mitä on tulevaisuudelle tehty.

 — Cloud9 on uskonut minulle koko CS:GO-dynastiansa ja rehellisesti luulen, että tämä on rohkeimpia peliliikkeitä, joita organisaatio on tehnyt. Tiedän, että meiltä odotetaan tietynlaista tasoa, eikä epäonnistuminen ole missään nimessä vaihtoehto, kommentoi Greer Dexertolle.

Organisaatio on selvästi lähtenyt panostamaan pelajistoonsa, sillä yhdysvaltalaisorganisaation ensimmäinen pelaajakiinnitys oli ranskalaisen Vitalityn tähtipelaajana tunnettu Alex ”ALEX” McMeekin, joka tulee toimimaan uudessa joukkueessaan kapteenina sekä pelinsisäisenä johtajana. Brittiläispeluri on päässyt urallaan menestyksen makuun.

Nimittäin edustaessaan vielä Vitalityä, johdatti hän ranskalaisorganisaation peräti 11 kertaa pudotuspeleihin, kuudesti finaaleihin sekä neljä kertaa mestaruuteen isoissa kansainvälisissä turnauksissa.

McMeekin myöntää HLTV:hen antamassaan haastattelussa, että vallitseva koronaviruspandemia on vaikuttanut todella paljon organisaatioiden ja pelaajien arkeen. Nimittäin ennen koronaviruspandemian ryöpsähtämistä monen organisaation kalenterit olivat todella täynnä pitkiäkin turnauksia, tämä tietenkin aiheutti monissa pelaajissa väsymyksen oireilua.

— Tietenkään tällä hetkellä tilanne ei ole enää sama kuin ennen, koska matkaväsymystä on vähemmän. Et lennä Yhdysvaltoihin koko ajan tai vaihda hotellia jatkuvasti, mutta virallisten otteluiden pelaaminen joka toinen päivä tarkoittaa, ettei koskaan voi täysin rentoutua kilpailuajattelusta. Joka aiheuttaa entistä enemmän stressiä, joka on lähes pahempaa kuin ennen.

— C9 tulee olemaan minulle todellinen testi johtajana. Minun täytyy todistaa, että pystyn saavuttamaan loistavia tuloksia, ilman maailman parhaaksi palkattua pelaajaa, kommentoi McMeekin HLTV:lle.

Jos joukkueen ensimmäinen pelaajakiinnitys oli kovaa luokkaa, ei seuraavatkaan jääneet yhtään sen huonommiksi. Nimittäin joukkueeseen liittyivät turkkilainen awikkatähti Özgür ”woxic” Eker sekä niin ikään brittipelaaja William ”mezii” Merriman. Näistä kahdesta pelaajakiinnityksestä Eker on niittänyt menestystä kansainvälisillä pelikentillä edustaessaan vielä vanhaa seuraansa mousesportsia. Eker palkittiin vuonna 2019 HLTV:n top20-pelaajarankingissä sijalle 12. Tällöin hänestä myöskin tuli ensimmäinen turkkilainen pelaaja, joka on päässyt aiemmin mainitulle listaukselle mukaan.

— On olemassa paljon ihmisiä, jotka jatkavat minun tukemistani. Olen siitä erittäin iloinen. Mitä ikinä minulle tapahtuukaan, minne ikinä menenkin, nämä ihmiset vaihtavat sosiaalisessa medioissaan heidän profiilikuviaan tukeakseen minun edustamiani joukkueita. He vaan jatkavat minun tukemistani kaikesta huolimatta. Olen todella iloinen, että minulla on heidät. Minä lupaan heille, että tuon takaisin sen todellisen woxicin, kommentoi turkkilaistähti HLTV:lle.

Jos aiemmin mainittu kaksikko on niittänyt entisissä seuroissaan kansainvälistä menestystä, niin C9:n tiedottama kolmas pelaajakiinnitys – William ”mezii” Merriman on suurelle CS:GO-yleisölle ehkä tuntemattomampi tapaus. 21-vuotias nuorukainen liittyy yhdysvaltalaisorganisaatioon GamerLegion – organisaatiosta. Moni onkin ihmetellyt tätä hankintaa, sillä nuorukainen ei ole aiemmin esiintynyt isoimmissa turnauksissa.

Kuitenkin Cloud9:n GM Greer toteaa organisaation laatimassa tiedotteessaan, että Merrimanissa on todella paljon potentiaalia siirtyä omalla urallaan seuraavalle tasolle.

— Merriman on erittäin omistautunut pelaaja, jolla on suuri tietosanakirja hyödyllisyyden käytöstä, joka saa tämän vanhan värikommentaattorin sydämen paisumaan isänmaallisesta ylpeydestä. Organisaation veteraanipelaajat arvostavat omaa mentorin rooliaan Merrimanille, jotta hänestä saadaan muovattua suuri peto, kommentoi Greer organisaation julkaisemassa tiedotteessaan.

— Odotan todella paljon tulevaa ja kaikkea, mitä siihen ikinä liittyykään. Pelaamista näiden hienojen pelaajien kanssa suurissa turnauksissa sekä edustamista niinkin suurta organisaatiota kuin Cloud9, kommentoi Merriman HLTV:n haastattelussa.

Kuvalähde: Essentiallysports.com