ENCE on ollut oikeastaan jo viime syksystä lähtien negatiivisen uutisoinnin kohteena, milloin huonojen pelisuoritusten ja milloin Aleksi ”AleksiB” Virolaisen lähdön takia. Valitettavasti ajan kuluessa negatiivinen kommentointi ei ole ottanut laantuakseen. Jokaisella on oikeus kritisoida Encen toimintaa sekä sen antamaa viestintää julkisuudessa.

Viime viikolla eri medioissa alkoi kiertämään huhu, jonka mukaan ENCE siirtyisi kuuden miehen rosteriin. Aiemmin tämän on tehnyt ainoastaan maailman ranking kakkonen tanskalainen Astralis. Silloin Astralis perusteli kuuden miehen rosteriaan pelaajien jaksamisella sekä että pystytään jakamaan pelaajien taakkaa paljon tasaisemmin, ettei yhden pelaajan rasitus kasva liian suureksi pitkän kauden aikana.

Eri medioissa uutisoitu sekä laajan sosiaalisen median näkyvyyden nopeasti saavuttaneen huhun mukaan ENCEen kuudenneksi pelaajaksi siirtyisi VAC-bannien takia julkisuudessa paljon esillä ollut Elias ”Jamppi” Olkkonen. Olkkonen tunnetaan varsin lahjakkaana pelaajana, joten siirto ENCEen tarjoaa nuorelle pelurille liudan uusia mahdollisuuksia kehittyä.

Kun kyseessä on yksi seuratuimmista nuorista tähdistämme, käynnisti huhun julkitulo valtavat spekulaatiot eri sosiaalisen median kanavissa. Suurimmaksi puheenaiheeksi nousi, että kenen kanssa Olkkonen jakaisi paikkaansa pelaavassa viisikossa. Varsin nopeasti ilmoille nousi yksi nimi: Sami ”XseveN” Laasanen.

Tälläkin kertaa mediakynnyksen ylittänyt huhu piti paikkaansa, sillä eilen ENCE tiedotti erillisellä videolla Olkkosen kahden vuoden pelaajasopimuksesta. Videossa Olkkosen liittymistä sekä kuuden pelaajan rosteriin siirtymistä perusteltiin niin ikään pelaajien jaksamisella sekä rasituksen tasaamisella.

Viime aikoina ENCEn taustatiimi ei ole tunnettu omista julkituloistaan, jotka ovat olleet lähinnä CS-kansalle vitsin aihe. Monesti on kerrottu paljon asioita, mutta todellisuudessa ENCEn tekemät julkitulot ovat jättäneet ilmoille lähinnä miljoonia kysymyksiä niin kuin tälläkin kertaa. Täytyy myöntää, että video itsessään oli iso parannus aiempaan, muttei siltikään pystytä puhumaan vielä avoimuudesta, kun ENCEstä on kyse. Seurasin eilisen illan sosiaalista mediaa ja huomasin, että monelle oli noussut samoja kysymyksiä kuten allekirjoittaneelle. Esimerkiksi miksi ENCE tekee VAC-bannatun pelaajan kanssa kahden vuoden sopimuksen, joka ei ole osallistumiskelpoinen esimerkiksi Majoreille, johon ENCE hamuaa. Joko ENCE luottaa puhtaasti siihen, että Olkkosen bannit tullaan ajan kanssa poistamaan tai sitten ENCEn johto tietää tästä casesta enemmän kuin mitä julkisuuteen on kerrottu.

Toisena puheenaiheena sosiaalisessa mediassa nousi ja samalla aiheutti useissa ihmetystä oli se, miksi juuri Laasanen joutuu Olkkosen edestä sivuun. Tähän ei ehkä hieman ironisesti yllättäen saatu vastausta. Ainakaan peliesityksillä tätä ei pystytä perustella, sillä joukkueen heikoin lenkki peliesitysten varjolla olisi Jani ”Aerial” Jussila.

Vaikka ENCEn julkaisemasta videosta heräsi paljon kysymyksiä, joihin ei ainakaan toistaiseksi saatu vastauksia oli se siltikin paljon parempi julkitulo kuin se mitä on ENCEltä totuttu näkemään. Jokaisella on tietenkin oikeus mielipiteisiinsä, mutta tuolla tavalla muotoiltu ja tehty video nosti joukkueen osakkeita monien fanien silmässä. Tapa, jolla organisaatio toi asian ilmi eli ”halusimme ottaa Olkkosen siipiemme suojaan” toimi ENCEn kannalta aivan loistavana PR-temppuna, kun miettii asioita, jotka ovat tapahtuneet menneisyydessä lähikuukausien aikana. Joukkuetta on aiemmin kritisoitu juurikin viestinnästä tai sen puutteesta, mutta videolla ENCE saa luotua itselleen hyvis-asetelman, jonka avulla se saa itselleen ennen kaikkea positiivista julkisuutta fanien keskuudessa.

Harmi, että ENCE keksi vasta nyt avoimuuden, sillä jos ENCE olisi toiminut samalla tavalla Virolaisen lähdön kanssa tilanne voisi olla täysin eri. Olkkosen joukkueeseen liittymisen myötä peluutuksissa tapahtui myös muutoksia. Aiemmin pelin sisäisenä johtajana toiminut Aleksi ”allu” Jalli luopui roolistaan ja keskittyy jatkossa ainoastaan AWP-pelaamiseen, jossa hän on ehdottomasti maailman parhaita. Olkkonen on lahjakas pelaaja ja pelannut paljon myöskin awikalla, joten on odotettavissa että jatkossa nähdään enemmän tupla AWP:tä eli toisin sanoen Olkkonen tulee avustamaan ykkös AWP-pelaajana toimivaa Jallia. Saa nähdä, että rentouttaako roolimuutokset Jallin peliä ja pystyykö hän palaamaan tasolleen, kun IGL:n titteliä jatkossa hoitaa Miikka ”SuNny” Kemppi.