Keväällä uutisoitiin, että Suomen lahjakkaimmaksi CS:GO – pelaajaksi tituulerattu Elias ”Jamppi” Olkkonen siirtyy ENCEn joukkueeseen. Monelle heräsikin kysymyksiä siitä, että mitä Major – turnauksiin tähyävä organisaatio tekee VAC-bannatulla pelaajalla, jonka takia Olkkonen ei olisi edustuskelpoinen maailman arvostetuimmassa turnauksessa. Tämä siirto tietenkin aiheutti järjettömät spekulaatiot mahdollisista isommista rosterimuutoksista joukkueen sisällä. Pikku hiljaa kuitenkin tilanne oli täysin selvä, Olkkonen osallistuisi muihin turnauksiin ja ”penkille” joutunut Sami ”xseveN” Laasanen pelaisi joukkueen kokoonpanossa Valven järjestämissä turnauksissa.

Kahdella eri kokoopanovariaatiolla pelaaminen tuo väistämättä ongelmia. Ihannemaailmassa kaikki tapahtuisi niin kuin toivoisi. Jokainen myöskin tietää, ettei asiat koskaan mene niinkuin haluaisi. Kahden eri kokoonpanovariaatioiden peliesitykset olivatkin kuin yö ja päivä, sillä ENCE harjoitteli aktiivisesti Olkkosen kanssa, joten joukkue sai varmuutta omaan peliinsä. Laasanen, joka osallistui ainoastaan Valven turnauksiin, oli pääsääntöisesti joukkueen ulkopuolella eikä näin ollen saanut saman verran harjoituksia alleen niin kuin joukkuetoveri Olkkonen. Tämä tietenkin kostaatui turnauksissa ja se näkyi ennen kaikkea suurena epävarmuutena, kun taas Olkkosen kanssa homma näytti toimivan varsin mallikkaastikin.

Aiemmin tänään HAVU Gaming tiedotti, että pienemmälle peliajalle jäänyt Laasanen siirtyisi vihreäpaitoihin. Siirto vaikuttaa olevan kaikilla mahdollisilla mittapuilla ainoastaan positiivinen. HAVUssa Laasaselle on tarjolla jo aiemmin tutut pelikaverit sekä paljon vastuuta ja ennen kaikkea Laasanen saa pelata tasaisemmalla tahdilla otteluita, mitä sai tänä keväänä ENCEn riveissä. Mielenkiintoisen tästä siirrosta kuitenkin tekee se, että syksyllä pelattaviin Majoreihin asti HAVU tulee lainaamaan Laasasta ENCElle Valven järjestämiin turnauksiin. Tämä on perusteltavissa kokonaisuudessaan ainoastaan sillä, ettei Olkkonen ole tällä hetkellä edustuskelpoinen Valven turnauksiin ja lainaamisen myötä myöskin pystytään estämään mahdolliset pistemenetykset ja näin ollen tavoite osallistumisoikeudesta Rion Majoreille ei vaikeudu.

Kuitenkin keväällä tulee uusi Major – turnaus ja jos asioita spekuloidaan eteenpäin kevääseen käy tilanne entisestään mutkikkaammaksi. Jos HAVU lainaa ainoastaan Laasasta syksyn Major – turnaukseen asti, jonka seurauksena ENCE tulee olemaan uuden tilanteen edessä. Nimittäin organisaation täytyy olettaa, että Olkkosen VAC-bannit tullaan purkamaan keväällä pelattaviin Majoreihin mennessä, jolloin Olkkonen on osallistumiskelpoinen pelaaja tai muuten ENCE joutuu kikkailemaan pelaajavaihdoksella jälleen kerran.