Tältä sivulta löydät suosituimmat ja pelatuimmat Esports -pelit ja -lajit. Eurheilu.com esittelee kaikki isoimmat eurheilupelit.

Perinteisesti kilpapelejä pelataan tietokoneella tai konsoleilla. Suurimpiin ja suosituimpiin esports -peleihin kuuluu muun muassa Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive ja Overwatch.

Alta löydät esittelyt kaikista Suomessa ja maailmalla eniten pelatuista esports-peleistä sekä sivustomme sivustomme uusimmat julkaisut ja uutiset pelikohtaisesti.

Pelien esittelyt:

Julkaisut peleittäin

Esports-pelit voidaan jaotella genren mukaan

Esports -pelit kattaa käytännössä kaikki tietokoneilla ja konsoleilla pelattavat kilpapelit aina Warcraftista FIFA:an. Näin ollen eurheilupeleihin voidaankin käytännössä laskea kaikki maailman tietokone- ja konsolipelit.

Usein kuitenkin esports-peleistä ja kilpapeleistä puhuttaessa tarkoitetaan nimenomaan esports-pelejä, missä kilpaillaan maailmanlaajuisesti isoissa turnauksissa, kuten Dota 2 tai CS:GO.

Pelejä kategorisoidaan genren mukaan. Isoimmiksi alalajeiksi voidaan katsoa strategiapelit, ammuntapelit, moninpelit tai esimerkiksi urheilupelit.

Esports-pelien ystäville tulee nopeasti myös tutuksi termit FPS, MOBA ja RTS. FPS tarkoittaa ensimmäisen persoonan ammuntapeliä, MOBA taisteluareenamoninpeliä ja RTS reaaliaikaista strategiapeliä.

Urheilu-, ajo- tai tanssipelejä pelataan myös kilpaa, mutta näillä peleillä on Suomessa sekä maailmalla huomattavasti pienemmät yleisöt.

Kilpapelaaminen – Pelit kategorioittain

FPS – Ensimmäisen persoonan ammuntapelit:

Counter-Strike: Global Offensive
Rainbow Six Siege
Overwatch
Call of Duty
Halo

MOBA – Taisteluareenamoninpelit:

Defense of the Ancients (Dota)
Dota 2
League of Legends
Smite
Heroes of Newerth
Heroes of the Storm

RTS – Reaaliaikaiset strategiapelit:

Starcraft 2

Taistelupelit:

Killer Instinct
Mortal Combat
Street Fighter
Super Smash Bros.
Tekken
The King of Fighters

Urheilupelit:

FIFA
Madden NFL
NBA 2K
NHL

Muut:

Hearthstone
War Thunder
World of Tanks
World of Warcraft

Esports-peleistä isot tienestit

Suomalaisten esports-joukkueiden pelaajista suuri osa on vielä harrastelijoita tai puoliammattilaisia. Maailmalla esports- pelien pelaajat tienaavat kuitenkin jo huimia summia.

Esports-turnauksia ja joukkueita on tukemassa paljon isoja sponsoreita, minkä lisäksi turnauspalkinnot nousevat isoissa eurheilu -turnauksissa jopa miljooniin euroihin. Pienimmissä turnauksissa palkintorahat pyörivät muutamissa tuhansissa euroissa.

Eurheilupelien pelaaminen onkin nykyään nuorille aito mahdollisuus tehdä uraa. Ammattipelaajia on suhteessa vielä vähän, mutta ammattimaisuus lajissa varmasti kasvaa tulevina vuosina. Luultavasti eurheilupelit tulevat myös luomaan ympärille pelaamisen lisäksi huomattavan määrän muita ammattilaipaikkoja, kuten esports-valmentaja, -manageri, -toimittaja ja niin edelleen.