Tänään perjantaina on käynnistynyt yksi vuoden kovimmista Starcraft 2 -turnauksista, kun Assemblyn järjestämä ASUS ROG Online 2020 -turnaus alkaa A- ja B-lohkojen otteluilla. Turnauksessa on jaossa 15 000 dollarin palkintopotti ekä EPT-kiertueen rankingpisteitä. Voittajalle on luvassa potista 6000 dollaria ja 250 rankingpistettä.

Turnauksessa nähdään 16 maailman kärkipelaajaa, joista yksi on tietysti suomalaista sisua maailmalla näyttänyt Joona ”Serral” Sotala. Kokonaisuudessaan turnauksessa on osallistuja ympäri maailmaa, mutta lähes puolet tulevat kuitenkin Etelä-Koreasta.

Verkon välityksellä pelattavan turnauksen osallistujat on arvottu neljään lohkoon, ja jokaisen lohko kaksi parasta etenevät turnauksesas. Lohkovaihe pelataan GSL-formaatilla, jossa lohkon avauskierrosten voittajat kohtaavat seuraavalla kierroksella toisensa ja ratkaisevat lohkovoittajan. Häviäjien keskinäisen kamppailun hävinnyt jää lohkon neljänneksi. Jäljelle jääneet kaksi pelaajaa ratkaisevat kakkossijan kohtalon.

Yle näyttää turnauksen ottelut suorina lähetyksinä Yle Areenassa sekä Yle E-urheilun Twitch-kanavalla. Otteluita selostaa Benjamin ”PuPu” Puha, Samuli ”Fuzer” Romppanen, Samuli ”elfi” Sihvonen ja Juha ”Divinesia Nurmenniemi.

Lähde: Yle