Suomesta löytyy jo paljon e-urheiluun tähtääviä koulutuksia, ja myös e-urheiluorganisaatiot ovat olleet kiinnostuneita erilaisista kouluyhteistöistä. Viime syksynä esimerkiksi SJ julkaisi lähtevänsä kouluyhteistyöhön ammattiopisto Lappian kanssa, ja yhteistyön myötä on tarkoitus rakentaa koko Suomen kattavaa oppilaitos- ja akatemiatoimintaa. Myös KOVA julkaisi yhteistyönsä Järviseudun ammatti-instituutti JAMIn kanssa.

Nyt KOVA hyppää mukaan myös korkeakouluyhteistyöhön, kun toiminta Kajaanin Ammattikorkeakoulun (KAMK) kanssa alkaa. Kesällä alkava yhteistyö näkyy syksyllä koulujen jälleen alettua molempien toimijoiden arjessa.

– KAMKissa tehtävä työ on todella korkeatasoista, ja haluamme olla mukana rakentamassa pelaajapolkua toiselta asteelta korkeakouluopintoihin, kommentoi KOVAn kumppanuuspäällikkö Matti Orava.

KAMKin Esports Business -koulutus on englanninkielinen koulutusohjelma, joka on maailman ensimmäisiä kokonaan e-urheilun liiketoiminnan ympärille suuntautuneita koulutuksia. Koulutus on herättänyt laajalti kiinnostusta, ja monikulttuurisessa ryhmässä opiskelijoita on 17 eri maassa.

– Koska e-urheilussa työkieli on usein englanti, myös koulutus toteutetaan englanniksi, kertoo KAMKin koulutusvastaava Kirsi Sievers.

Yhteistyön myötä KAMKin ja JAMIn opiskelijoiden arkea tullaan yhdistämään esimerkiksi siten, että KAMKin opiskelijat toimisivat JAMIn esports-linjan opiskelijoiden team leadereina. KAMKin opiskelijoilla on myös mahdollisuus päästä harjoitteluun KOVAan.

– Olemme todella iloisia tästä mahdollisuudesta ja haluamme tehdä laajasti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa Suomessa ja sitä kautta laajentaa opiskelijoiden mahdollisuuksia saada käytännön kokemusta alasta jo opintojen aikana, kommentoi Sievers KOVAn ja KAMKin välistä yhteistyötä.

Esports media solutions Oy omistaa KOVA Esportsin ja Eurheilu.comin.