Valve Corporation on nostanut syytteen Singaporessa toimivaa turnausjärjestäjää GESC:iä vastaan. Turnausjärjestäjä ei ole pystynyt maksamaan Talent-porukalleen palkkoja kahdesta Dota 2 -turnauksesta (GESC Indonesia ja Thaimaa), Talent-porukkaan kuuluvat juontajat, analyytikot sekä casterit.

GESC:in tavoite on olla ”johtava esports-brändi Aasiassa”, mutta tätä tavoitetta he tuskin lähitulevaisuudessa saavuttavat, sillä 30. lokakuuta 2018 julkaistun avoimen kirjeen mukaan heidän väitetään olevan agentuureille, joukkueille, pelaajille sekä Talent-porukalle velkaa yhteensä 750 000 dollaria. Turnaukset järjestettiin maaliskuussa sekä toukokuussa edellisvuonna.

Kyseinen tapahtuma oli ensimmäinen Valven sponsoroima Dota 2 -turnaus Indonesiassa ja turnauksessa nähtiinkin maailman kärkijoukkueita, kuten Evil Geniuses, Natus Vincere ja Fnatic. Indonesiassa sekä Thaimaassa pelatut GESC:in turnaukset olivat joukkueille todella tärkeitä, sillä turnauksissa oli jaossa 300 000 dollaria palkintorahaa sekä karsintapisteitä Dota 2 -jättiturnaukseen, The Internationaliin.

Valven varatoimitusjohtaja Doug Lombardi on kertonut, että Valve on lopettanut kumppanuutensa GESC:in kanssa. ”Sopimuksemme turnauksen järjestäjien kanssa edellyttävät ajoissa maksamista osallistujille”, Lombardi sanoi. ”Mielestämme nämä asiat ovat elintärkeitä tapahtumien onnistumiselle pitkällä aikavälillä.

GESC ei suinkaan ole ainoa turnausjärjestäjä, jonka maksut turnaukseen osallistujille ovat myöhässä. Ukrainalainen turnausjärjestäjä StarLadder on myös vahvasti suurennuslasin alla myöhässä olevista maksuista CS:GO- sekä Dota 2 -talenteilleen.

Uutisoimme aikaisemmin palkitun e-urheilujournalistin Richard Lewiksen avanneen sanaisen arkkunsa StarLadderin maksuongelmista. Aiemmin myös selostaja ja kommenttaattori James Banks avautui tilanteesta Twitter-tilillään.

 

Lähde: Dot Esports

Kuvalähde: Metaco