Hearthstone-fanit ovat olleet viime kuukausina kovaäänisiä tuomitessaan taiwanilaisen Luo ”Roger” Shengyuanin osallistumisen pelin maailmanmestaruuskiertueeseen. Roger oli mukana Taiwanin maajoukkueessa, joka diskattiin vuoden 2018 HGG:stä kun joukkue jäi kiinni turnauksen virallisen lähetyksen katsomisesta otteluiden aikana.

Roger ja myös maajoukkueessa pelannut Reall jäivät kiinni myös sopupelaamisesta aiemmin samana vuonna. Molemmat olivat osa isompaa rinkiä, jossa aasialaispelaajat antoivat toisilleen voittoja pelin virallisella kilpaladderilla varmistaakseen paikkansa pudotuspeleihin. Sopupeleistä ei jaettu varoituksia tai rangaistuksia.

Roger osallistui kuunvaihteessa pelin talvimestaruuksiin ja nappasi paikan huhtikuussa pelattaviin miljoonan dollarin maailmanmestaruuksiin. Talvimestaruuden myötä kritiikki huijauksista kasvoi sellaisiin mittoihin, että Blizzardin oli pakko ottaa kantaa asiaan.

Hearthstonen tuore Esports-vastaava Sam Braithwaite kommentoi kritiikkiä keskiviikkona Redditissä. Braithwaite myönsi, että Blizzard petti fanien odotukset ja lupasi yhtiön jatkossa tarttuvan kovempiin toimiin huijausepäilyissä. Samalla hän kuitenkin totesi, että Roger voitti paikkansa maailmanmestaruuksiin reilulla pelillä ja saa siksi osallistua turnaukseen.

Roger ja Reall saavat myös osallistua vuoden 2019 Hearthstone Masters karsintoihin, mutta eivät voi saada kutsua myöhemmin tänä vuonna julkaistavalle Grandmaster tasolle. Grandmaster tulee olemaan pelin korkein kilpailutaso ja sen on tarkoitus tarjota ammattipelaajille varma tulonlähde läpi vuoden. Ainakin Rogerin kohdalla päätös saattaa tarkoittaa suurta estettä lupaavalle ammattiuralle.